Πως θα πάρετε αύξηση: Τα 10 βήματα που θα σας οδηγήσουν στην επιτυχία

Μπορεί να βρισκόμαστε στα μέσα Αυγούστου και οι περισσότεροι να είναι διακοπές, ωστόσο σε λίγες μέρες μπαίνει ο Σεπτέμβριος και οι εργαζόμενοι θα επιστρέψουν στις θέσεις τους. Οι περισσότεροι ονειρεύονται να πάρουν αύξηση, αλλά το δύσκολο κομμάτι είναι το πώς θα την ζητήσουν από τον εργοδότη τους για να έχουν τα επιθυμητά αποτελέσματα και να μην καταλήξουν άνεργοι.

Το Business Insider παρουσίασε τώρα που τελειώνει το καλοκαίρι

και αρχίζει η νέα εργασιακή χρονιά, τον δεκάλογο που πρέπει να ακολουθήσει όποιος θέλει να δει τις αποδοχές του να αυξάνονται.

Να ξέρεις τι αξίζεις: Ο συνδυασμός της χρησιμότητας σου σε σχέση με την αποδοτικότητα που έχεις από το πόστο σου αλλά και η σύγκριση των αποδοχών σου με άτομα που εργάζονται σε άλλη εταιρεία και έχουν την ίδια δουλειά, θα σε κάνει να καταλάβεις τι αξίζεις στην αγορά εργασίας.

Να γνωρίζεις τις δυνατότητες της εταιρείας που εργάζεσαι: Αν την περίοδο που επιθυμείς να πάρεις αύξηση η επιχείρηση στην οποία απασχολείσαι είναι σε διαδικασία απολύσεων και περικοπών εξόδων, τότε να να συζητήσεις για την αύξηση σου στο μέλλον.

Το σωστό «timing» είναι το παν: Η ώρα που θα επιλέξεις το ραντεβού είναι ίσως το πιο σημαντικό από όλα και εξαρτάται από την διάθεση που έχει ο εργοδότης η οποία δυστυχώς καθορίζεται από παράγοντες που εσύ δεν μπορείς να ελέγξεις και να προβλέψεις.

Να έχεις αποδείξεις: Για παν ενδεχόμενο θα ήταν καλό να έχεις τυπώσει πληροφορίες και στοιχεία γύρω από τους μισθούς των συναδέλφων σου που βρίσκονται σε ανάλογα πόστα σε άλλες εταιρείες και γιατί όχι, να μην αφήσεις και ένα αντίγραφο στον εργοδότη όταν φύγεις.

Πολύ εξάσκηση: Γράψε αυτά που θέλεις να πεις στον εργοδότη σου και διάβασε τα πολλές φορές. Ζήτησε από φίλους σου να σε ακούσουν όταν κάνεις «πρόβα» για να σου πουν την γνώμη τους. Προσοχή να μην αποστηθίσεις αυτά που θέλεις να πεις γιατί όταν θα μιλάς πρέπει να αποδίδεις τα επιχειρήματα σου με φυσικό τρόπο.

Ζήτα ξεκάθαρα αυτό που θέλεις: Δεν είναι η ώρα να χρησιμοποιήσεις παθητική φωνή. Καλό θα ήταν να πεις την έκφραση: «Αξίζω ή δικαιούμαι αύξηση» αντί για: «Λοιπόν, θεωρώ ότι ίσως, αν συμφωνείτε, θα μπορούσα να λάβω κάποια αύξηση;».

Να έχεις στο μυαλό σου ένα ποσό αλλά να μην ενδώσεις εύκολα: Τις περισσότερες φορές η ερώτηση «Πόσο αύξηση θέλεις;» είναι παγίδα για να ξεκινήσει η διαπραγμάτευση και να λάβεις όσο το δυνατόν λιγότερα. Το καλύτερο θα ήταν πριν από την συνάντηση να κοιτάξεις την κατάσταση του προσωπικού και τις αποδοχές του για να έχεις μια ολοκληρωμένη εικόνα.

Να είσαι έτοιμος για την επόμενη σου κίνηση: Τι θα κάνεις αν ο εργοδότης σου απαντήσει πως δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει καμία αύξηση; Αν το δεχθείς χωρίς καμία συζήτηση, τότε θα δώσεις την εντύπωση πως μπλόφαρες. Θα πρέπει να εξασφαλίσεις εγγράφως το πότε θα γίνει ένα επόμενο ραντεβού για την ίδια συζήτηση, χωρίς να το αφήσεις αόριστα για το μέλλον.

Ότι σου προσφέρουν πρέπει να το λάβεις εγγράφως: Οι λόγοι κυριών δεν είναι ποτέ κυριών αν δεν έχει χυθεί το μελάνι στο χαρτί.

Δείξε ευγνωμοσύνη: Πρέπει να δείξεις στον εργοδότη ένα βαθμό ευγνωμοσύνης.

The post Πως θα πάρετε αύξηση: Τα 10 βήματα που θα σας οδηγήσουν στην επιτυχία appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα