Πως θα διεξαχθεί η μεγαλοπρεπής κηδεία της Μάργκαρετ Θάτσερ

15:05 9/4/2013 - Πηγή: KoolNews

Με τιμές που αρμόζουν σε αρχηγό κράτους θα αποχαιρετήσει η Μεγάλη Βρετανία τη Μάργκαρετ Θάτσερ, η οποία απεβίωσε χθες από εγκεφαλικό σε ηλικία 87 ετών.

Το σχέδιο για την κηδεία της που θα πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα έχει ήδη ολοκληρωθεί και αναμένεται η τελετή να είναι μεγαλοπρεπής. Οι πιθανότερες ημέρες για να γίνει η τελετή είναι η επόμενη Τετάρτη και Πέμπτη.

Το απόγευμα πριν από την κηδεία της Θάτσερ,

το φέρετρό της θα παραμείνει σε παρεκκλήσι στο παλάτι του Γουεστμίνστερ.

Όπως λέγεται, τα σχέδια για την κηδεία της «Σιδηράς Κυρίας» έχουν δρομολογηθεί πάνω από 5 χρόνια. Σύμφωνα με τον χάρτη που έχει δοθεί στη δημοσιότητα, η περιφορά του φέρετρου της Μάργκαρετ Θάτσερ θα ξεκινήσει από τη Βουλή των Κοινοτήτων όπου υπηρέτησε για περισσότερο από 3 δεκαετίες. Η περιφορά θα καταλήξει στον Καθεδρικό Ναο του Αγίου Παύλου. Το φέρετρο θα ακολουθούν πιστά τα αγήματα του στρατού, φιλαρμονική που θα ακολουθεί με πένθιμους σκοπούς και έφιπποι.

Στην τελετή θα παρευρεθεί κάθε πρώην πρωθυπουργός της χώρας, όπως ο Τζον Μάγιορ, ο Τόνι Μπλαιρ, ο Γκόρντον Μπράουν και ο Ντέιβιντ Κάμερον.

Χθες, μόλις ο θάνατος της Μάργκαρετ Θάτσερ έγινε γνωστός, σε πολλά κτίρια οι σημαίες της Βρετανίας υπεστάλησαν, ως δείγμα πένθους. Σε κυβερνητικά κτίρια του Λονδίνου, στα νησιά Φόκλαντ και στην Ουάσιγκτον το τελετουργικό τηρήθηκε από πιστά. Το σπίτι της στο Κεντρικό Λονδίνο γέμισε από στεφάνια, μπουκέτα και σημειώματα με πολλά συγκινητικά αντίο.

Keywords
Τυχαία Θέματα