Πως θα διανεμηθεί το πλεόνασμα συζήτησαν Σαμαράς και Βενιζέλος – Διαφωνία για τα άρθρα του νομοσχεδίου

Τα κοινωνικά κριτήρια τα οποία θα προσμετρηθούν για να διανεμηθεί το μέρισμα του πλεονάσματος συζήτησαν ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο κατά την συνάντησή τους στο μέγαρο Μαξίμου. Σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο, το θέμα της επανιδιωτικοποίησης των τραπεζών

θα έρθει σε δεύτερη φάση, ξεχωριστά, χωρίς να διευκρινίσει τον ακριβή χρόνο.

Ρεπορτάζ: Άγγελος Μόσχοβας-Γιώργος Ευγενίδης

Τέλος απέφυγε να αποκαλύψει με ποια μορφή θα έρθει προς κύρωση στη Βουλή η συμφωνία με την τρόικα, αν δηλαδή θα είναι σε ένα άρθρο ή σε πολλά. «Το ν/σ θα έρθει όπως πρέπει» απάντησε αινιγματικά στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων.

Στο συγκεκριμένο θέμα πάντως οι πληροφορίες του koolnews είναι ότι αποτελεί σημείο τριβής μεταξύ Σαμαρά-Βενιζέλου αφού ο πρωθυπουργός θέλει να περάσει σε ένα άρθρο σε αντίθεση με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης που έχει εκφράσει τη διαφωνία τ0υ.

Την ίδια ώρα τα προαπαιτούμενα θα έρθουν όπως πληροφορούμαστε στη Βουλή με τη μορφή τριών νομοσχεδίων.

-Το πρώτο θα είναι το νομοσχέδιο για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών το οποίο θα έρθει προς ψήφιση πιθανότατα μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα.

-Το δεύτερο θα είναι το μίνι φορολογικό που θα συμπεριλαμβάνει τον φόρο υπεραξίας και αυτό της κατάργησης φόρων υπέρ τρίτων και

-Όλα τα υπόλοιπα που αφορούν τα προαπαιτούμενα σε ένα νομοσχέδιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Σαμαράς, Βενιζέλος – Διαφωνία,samaras, venizelos – diafonia