Πως η υπογραφή Σκορδά – Λιάγκα αλλάζει τον τηλεοπτικό χάρτη

16:55 1/8/2013 - Πηγή: KoolNews

Αλυσιδωτές αντιδράσεις αναμένεται να πυροδοτήσει η μετακίνηση των Φαίη Σκορδά και Γιώργου Λιάγκα στον ANT1. Το δίδυμο που χάριζε εξωπραγματικά νούμερα στο MEGA ανηφορίζει στην Κηφισίας, για να αναστήσει μια ζώνη πολύπαθη, αφού μετά τη φυγή της Ελένης Μενεγάκη αποτελούσε μόνιμο

πονοκέφαλο για τους επιτελείς.

Λίγο πριν το κλείσιμο της εκπομπής τους «Πρωινό mou», φαινόταν πως η ανανέωση των συμβολαίων των δύο παρουσιαστών δεν θα ήταν εύκολη υπόθεση. Ο Γιώργος Λιάγκας είχε μιλήσει απαξιωτικά για το κανάλι του, κάνοντας λόγο για τις δύσκολες συνθήκες που καλούνται να δουλέψουν, λόγω της απεργίας των τεχνικών του σταθμού. Η νέα, σφιχτή οικονομική πολιτική του καναλιού της Μεσογείων, φαίνεται πως ήταν το πρώτο εμπόδιο που αποδείχθηκε αξεπέραστο.

Το δεύτερο, έχει να κάνει με την επιθυμία του Γιώργου Λιάγκα να παρουσιάσει βραδινή εκπομπή, τύπου talk show. Φαίνεται πως ούτε εκεί υπήρξε σημείο προσέγγισης. Μιλώντας εκ του αποτελέσματος, το MEGA χάνει δύο πρόσωπα που θεωρούνται «κεφάλαια» του εγχώριου gossip, αφού μετά την Ελένη Μενεγάκη, είναι οι δύο παρουσιαστές που βρίσκονται μονίμως στα εξώφυλλα των περιοδικών. Το «μεγάλο κανάλι» αποδυναμώνεται στην ψυχαγωγία, αλλά ίσως στην παρούσα φάση να δούμε μια «στροφή» στην ενημέρωση, αφού θα έχει να αντιμετωπίσει και τη νέα «γραμμή» του Star, που μπαίνει δυναμικά στον ενημερωτικό τομέα. Δεν θα αποτελέσει έκπληξη να δούμε τη Μαρία Σαράφογλου να αναλαμβάνει την παρουσίαση μιας τέτοιας εκπομπής, ανάλογη με εκείνη που έκανε στη ΝΕΤ.

Από την άλλη, ο ΑΝΤ1 αποκτά δύο πρόσωπα πρώτης γραμμής, όπου μπορεί να στήσει πολλά projects επάνω τους. Αξίζει να σημειώσουμε πως το ζευγάρι υπέγραψε διετές συμβόλαιο συνεργασίας για την παρουσίαση καθημερινής εκπομπής, την ώρα που το MEGA δεν τους πρότεινε καν, συμβόλαιο.

Βέβαια, αυτό είναι το ένα κομμάτι της συμφωνίας, αφού μπορεί να δούμε και τον Γιώργο Λιάγκα και τη Φαίη Σκορδά να παρουσιάζουν και άλλες εκπομπές. Ειδικότερα η Φαίη, θα μπορούσε να υποστηρίξει οποιοδήποτε από τα εβδομαδιαία show του καναλιού.

Keywords
Τυχαία Θέματα