Πολύνεκρο δυστύχημα από εκτροχιασμό συρμού στην Ισπανία [βίντεο]

Toυλάχιστον 24 νεκροί και πάνω από 50 τραυματίες είναι ο τελευταίος τραγικός απολογισμός από το σιδηροδρομικό δυστύχημα στο Σαντιάγο ντε Κομποστέλα της Ισπανίας, που συνέβη το βράδυ της Τετάρτης, όπως ανακοίνωσαν πηγές από την κρατική εταιρεία σιδηροδρόμων Renfe.

«Υπάρχουν πολλοί νεκροί και πολλοί τραυματίες», δήλωσε η ίδια πηγή, μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο, χωρίς να είναι σε θέση να δώσει άμεσα συγκεκριμένα στοιχεία για τον ακριβή απολογισμό του δυστυχήματος.

To πρακτορείο Reuters

ενώ αρχικά έκανε λόγο για τουλάχιστον 10 νεκρούς, επικαλούμενο μαρτυρίες που δημοσίευσε η τοπική εφημερίδα Voz de Galicia, στη συνέχεια τα ισπανικά μέσα ανέβασαν σταδιακά των αριθμό των νεκρών σε 24 !!!

Ιατρικές και αστυνομικές πηγές, μετά τον εκτροχιασμό 13 από τα βαγόνια του συρμού κοντά στη διασταύρωση μεταξύ της Γκρανδέιρα και του Σαντιάγο ντε Κομποστέλα στη Γαλικία, στις 9 μ.μ. (τοπική ώρα), μιλώντας στο ισπανικό πρακτορείο EFE υπολόγιζαν τους τραυματίες σε περισσότερους από 50.

Ο συρμός ήταν ένα τραίνο μεγάλης ταχύτητας Alvia, που εκτελούσε το δρομολόγιο μεταξύ Μαδρίτης και Φερόλ, όπως ανακοίνωσε η RENFE.

Η πόλη Σαντιάγο ντε Κομποστέλα είναι η ιδιαίτερη πατρίδα του Πρωθυπουργού της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι και είναι διάσημη ως προορισμός ενός παμπάλαιου προσκυνήματος ρωμαιοκαθολικών πιστών.

Keywords
Τυχαία Θέματα