Πολιτεία στο Μεξικό απαγορεύει να ονομάζουν τα παιδιά Ποκαχόντας και Περιτομή!

Ίσως και να είναι ένα από τα λίγα μέρη του κόσμου όπου οι κάτοικοι ονομάζουν τα παιδιά τους με τα πιο περίεργα ονόματα. Μάλιστα το φαινόμενο έχει λάβει τόσο μεγάλες διαστάσεις που οι Αρχές απαγορεύουν με νόμο στους γονείς να ονομάζουν τα παιδιά τους με ονόματα όπως «Facebook», «Ρόμποκοπ» και «Περιτομή».

Τα παραπάνω ονόματα είναι ενδεικτικά καθώς υπάρχει πληθώρα άλλων παράδοξων στην Σονόρα που βρίσκεται στα σύνορα ΗΠΑ – Μεξικού ακριβώς κάτω από την Αριζόνα. Κάποιοι γονείς δεν έχουν διστάσει να ονομάσουν τα παιδιά τους «Χάρι

Πότερ» και «Λαίδη Ντι» με αποτέλεσμα όταν πάνε στο σχολείο να βρίσκονται αντιμέτωπα με το bullying.

Ενδεικτικά κάποια από τα ονόματα παιδιών που ζούνε στη Σονόρα: Burger King, Ράμπο, Twitter, Τζέιμς Μπόντ, Χριστούγεννα, Παρθένος, Yahoo, Περιτομή, Facebook, Ποκαχόντας, Ρόκι, Σπανάκι, Καισαρική, Κυράτσα, Αμερικανικός Στρατός, Εκτελεστής, Χίτλερ, Email, Εσώρουχο, Μπάτμαν, Αιγίδα, Κίνηση, Rolling Stones και... Όσχεο.

Ο νέος νόμος για τα ονόματα μπήκε σε ισχύ από την Δευτέρα για να προστατευτούν τα παιδιά που τα κοροϊδεύουν: «ο νόμος είναι ξεκάθαρος και απαγορεύει στους γονείς να δίνουν ονόματα στα παιδιά τους που δεν έχουν κανένα νόημα με αποτέλεσμα να πέφτουν θύματα του bullying στο σχολείο» είπε η νομοθέτης Κριστίνα Ραμίρεζ στην εφημερίδα Daily Mail. Η ίδια διευκρίνισε ότι μπορεί να προστίθενται και νέα ονόματα στη λίστα με αυτά που απαγορεύονται σε περίπτωση που οι ευρηματικοί γονείς ανακαλύψουν καινούρια.

Keywords
Τυχαία Θέματα