Ξεκινά ο διαγωνισμός ανάθεσης του ιστορικού Castello Bibelli στην Κέρκυρα από το ΤΑΙΠΕΔ

Την ερχόμενη εβδομάδα το ΤΑΙΠΕΔ θα ξεκινήσει τη διαγωνιστική διαδικασία για ένα από τα πιο ιστορικά κτήρια της Κέρκυρας, το Castello Bibelli, όπως ανακοίνωσε με απόφαση του το διοικητικό συμβούλιο.

Όπως αναφέρει η Στεφανία Σούκη στο newmoney.gr, το γνωστό Καστέλο ή Πύργος των Πολυλάδων

υψώνεται μέχρι σήμερα στην Κάτω Κορακιάνα το κτιριακό συγκρότημα όπου μέχρι το 1982 λειτουργούσε μία από τις γνωστότερες ξενοδοχειακές επιχειρήσεις των αδελφών Μπούα, ενώ λόγω των υπερόγκων οικονομικών απαιτήσεων του ελληνικού Δημοσίου από την οικογένεια

Μπούα, η τελευταία διακόπτει τη λειτουργία του Καστέλλο. Το 2000, το Καστελίνο λειτουργούσε ως παράρτημα της Εθνικής πινακοθήκης.

H ιστορία του ακινήτου πάει πίσω στο 1886, όταν πεθαίνει ο Αντώνιος Πολυλάς, ιδιοκτήτης του παλιού πύργου που υπήρχε στη θέση του σημερινού «Καστέλλο» στην τοποθεσία «Καβαλιέρα». Στο τέλος του 19ου αιώνα, σύμφωνα με την έκδοση του Σπύρου Καλούδη για την περιοχή, η κληρονόμος των Πολυλά, Φανή Ροδοκανάκη παντρεύεται με το λιβορνέζο βαρώνο Λούκα Μιμπέλη. Το 1890, ο Μιμπέλη αρχίζει την ανακατασκευή του παλιού πύργου, ενώ το 1900, δύο χρόνια μετά την αποπεράτωση του Αχιλλείου, η «Βίλλα Μιμπέλη» είναι και αυτή έτοιμη να δεχτεί τους νέους ενοίκους της. Στις αρχές της δεκαετίας του 1930, ο Αλεσάντρο Μιμπέλη, γιός του Λούκα είναι πια ο νέος κύριος της Βίλλας που εξακολουθεί να ζει στους παλαιούς ρυθμούς, παρά τα σύννεφα που συγκεντρώνονται στον παγκόσμιο ορίζοντα. Το 1936 φιλοξενείται στη βίλλα για τέσσερα χρόνια ο Γεώργιος Β’.

Το 1940 ο τελευταίος Μιμπέλι υπηρετεί στο ιταλικό ναυτικό και η Βίλλα κατάσχεται σαν εχθρική περιουσία. Στην Κατοχή χρησιμοποιείται σαν στρατιωτικό νοσοκομείο και σαν κατοικία του γερμανού διοικητή, ενώ λεηλατείται εκείνη την περίοδο από πολλούς. Έως το 1952 ερημώνει και το 1953, το Κλαμπ Μεντιτερανέ νοικιάζει το χώρο για αποθήκευση σανού και για θεατρικές παραστάσεις. Το 1957, ο επιχειρηματίας Σπύρος Μπούας νοικιάζει το κτίριο και το χώρο για 25 χρόνια προκειμένου να αναπτύξει μια από τις καλύτερες ξενοδοχειακές μονάδες. Ανακαινίζεται πλήρως το Καστέλλο και το Καστελλέτο και κτίζεται το Καστελλίνο.

Διαβάστε τη συνέχεια στο newmoney.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα