«Πόλεμος» στον ΣΥΡΙΖΑ για Λαπαβίτσα και Κρίτωνα Αρσένη – «Ψάχνουν» δύο υποψηφίους

Σε εκρηκτικό κλίμα έγινε η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να οριστικοποιηθούν οι υποψήφιοι για τις ευρωεκλογές, αφήνοντας τελικά δύο θέσεις κενές οι οποίες θα καθοριστούν τις επόμενες ημέρες.

Το κλίμα αλλά και το αποτέλεσμα καταδεικνύουν μία δυστοκία στην Αξιωματική Αντιπολίτευση, ενώ οι εσωκομματικές συγκρούσεις ήταν πολλές.

Οι υποψήφιοι

Γιώργος Κυρίτσης δημοσιογράφοςΜαρία Καραμεσίνη οικονομολόγοςΝικήτας Κανάκης πρόεδρος των Γιατρών του ΚόσμουΓιώργος Φουντουλάκης
παραολυμπιονίκηςΠέπη Ρηγοπούλου καθηγήτρια ΠανεπιστημίουΚρίτων Αρσένης ευρωβουλευτής

Λόγω του τελευταίου ξέσπασε «κόντρα» μεταξύ της πλειοψηφίας και της Αριστερής Πλατφόρμας. «Και στις υπόλοιπες προτάσεις δείξαμε ανοχή, υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα ήταν υποψήφιος ο Κρίτων Αρσένης», ανάφερε η Αριστερή Πλατφόρμα. Η επιλογή του ωστόσο έγινε κατά πλειοψηφία, γεγονός που προκάλεσε σφοδρή αντίδραση των διαφωνούντων, οι οποίοι επικαλέστηκαν απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής ότι οι υποψηφιότητες θα αποφασίζονταν με συναίνεση από την Πολιτική Γραμματεία.

Όπως αναφέρει η Καθημερινή, η μειοψηφία επανέφερε την πρότασή της για υποψηφιότητα του οικονομολόγου Κώστα Λαπαβίτσα, στην οποία, όμως, η αντίθεση της πλειοψηφίας ήταν κάθετη. Σε μια προσπάθεια να κλείσει ένα νέο μέτωπο, ελήφθη η απόφαση να αναζητηθεί για τη μία από τις δύο εναπομείνασες κενές θέσεις του ευρωψηφοδελτίου υποψήφιος από τη μουσουλμανική μειονότητα. Η τοποθέτηση στο ευρωψηφοδέλτιο της Ρομά Σουλεϊμάν Σαμπιχά προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στις τοπικές οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ στη Θράκη, που έθεσαν θέμα απόσυρσής της. Για να κατευνασθούν οι αντιδράσεις, αποφασίσθηκε να αναζητηθεί υποψήφιος της μειονότητας με το σκεπτικό ότι η υποψηφιότητα της Σαμπιχά «δεν είναι αντιπροσωπευτική της μειονότητας».

Φωτογραφία: Eurokinissi

Keywords
Τυχαία Θέματα