«Πόλεμος» Ελευθεροτυπίας – Ντόρας για το πρωτοσέλιδο με τους Μητσοτακικούς

Μέτωπο μεταξύ της Ντόρας Μπακογιάννη και της εφημερίδας Ελευθεροτυπία άνοιξε ξαφνικά με αφορμή το χθεσινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας, στο οποίο αναφερόταν δήλωση της κυρίας Μπακογιάννη, η οποία όμως, σύμφωνα με τα λεγόμενα της βουλευτού, ουδέποτε είχε γίνει όπως την παρουσίασε η εφημερίδα.

Συγκεκριμένα, η Ελευθεροτυπία κυκλοφόρησε χθες με πρωτοσέλιδο «Στα δυο στενά ο Σαμαράς» τονίζοντας

πως «Μητσοτακικοί και Καραμανλικοί αποδομούν τις επιλογές του». Για να υποστηριχθεί αυτή η άποψη, παρατέθηκαν δυο δηλώσεις: αυτή του πρώην Κυβερνητικού Εκπροσώπου, Ευάγγελου Αντώναρου, ο οποίος δήλωσε «Ανθ’ ημών οι Γουλιμήδες» και αυτή της Ντόρας Μπακογιάννη πως «το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ υποτιμά τους ψηφοφόρους». Όπως ανέφεραν όμως στο koolnews.gr στενοί συνεργάτες της κυρίας Μπακογιάννη, η δήλωση αυτή, όπως δόθηκε, δεν έγινε ποτέ από την πρώην υπουργό Εξωτερικών.

Η βουλευτής της ΝΔ μίλησε τη μέρα της παρουσίασης του ευρωψηφοδελτίου του κόμματός της στην εκπομπή της δημοσιογράφου Νόνης Καραγιάννη στον Αθήνα 9,84. Χθες μάλιστα, με ανάρτησή της στο Facebook η κυρία Καραγιάννη ανέλαβε να διαλευκάνει το περιστατικό, οπότε και σχολίασε τα εξής:

«Επειδή απο το πρωί με έχουν ρωτήσει και πολλοί συνάδελφοι για τη δήλωση της κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη που εμφανίζεται σήμερα πρωτοσέλιδα στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία κι οπου η πρώην υπουργός φέρεται να δηλώνει οτι το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ υποτιμά τους ψηφοφόρους. Για την αποκατάσταση λοιπόν της αλήθειας: Η κυρία Μπακογιάννη μίλησε στον Αθήνα 984 και στην συζήτηση μας για το προφίλ των υποψηφίων ολων των κομμάτων(ηθοποιοί, καλλιτέχνες, αθλητές)στα ευρωψηφοδέλτια το σχόλιο το δικό μου και όχι το δικό της ήταν: Πάντως αυτή η αναζήτηση προσώπων-στάρ από όλα τα κόμματα μου φαίνεται σαν να υποτιμά τη νοημοσύνη του εκλογικού σώματος.

Στο δικό μου λοιπόν σχόλιο η κυρία Μπακογιάννη απάντησε οτι αυτό οφείλεται στη βάσανο της σταυροδοσίας και πρόσθεσε συμφωνώ πάντως μαζί σας, οτι υποτιμά το εκλογικό σώμα και τις απαιτήσεις του Ευρωκοινοβουλίου που είναι πολύ υψηλές με βάση τις αρμοδιότητες που παρέχονται απο τη νέα συνθήκη. Επαναλαμβάνω όμως οτι αυτό ήταν μία γενική συζήτηση (αποτυπώνεται και σε δελτίο Τύπου του σταθμού) και δεν αφορούσε το ευρψηφοδέλτιο της ΝΔ το οποίο άλλωστε ανακοινώθηκε 2 ώρες μετά τη δική μας συνομιλία».

Όπως φαίνεται και από την απομαγνητοφώνηση της συνέντευξης, η κα. Μπακογιάννη δεν ανέφερε ποτέ ρητά πως το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ συνιστά υποτίμηση του εκλογικού σώματος. Χθες πάντως διημείφθη σκληρό πόκερ στο παρασκήνιο μεταξύ της πλευράς της πρώην Υπουργού και της εφημερίδας, καθώς ασκήθηκαν πιέσεις για ανασκευή του κειμένου που έθιγε την πρώην Υπουργό. Από την άλλη, η κα. Μπακογιάννη δήλωσε θες στο ΒΗΜΑ FM πως η συγκεκριμένη εκτροπή της Ελευθεροτυπίας ήταν μη αναμενόμενη, με αποτέλεσμα να μαίνεται η κόντρα μεταξύ των δύο πλευρών.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Keywords
Τυχαία Θέματα