Ποιος στ΄ αλήθεια σκότωσε τον Κένεντι; – Δείτε το trailer για το «Parkland»

Διαφορετικό φως στα γεγονότα ρίχνει η ταινία του Πίτερ Λάντεσμαν, «Parkland», πενήντα χρόνια μετά τη δολοφονία του Αμερικανού Προέδρου Τζ. Φ. Κένεντι.

Ηταν 22 Νοεμβρίου του 1963 όταν η επίσκεψη του JFK στο Ντάλας του Τέξας βάφτηκε στο αίμα σημαδεύοντας την Αμερική και δημιουργώντας ένα συλλογικό τραύμα και μαζί έναν από τους ισχυρότερους αμερικάνικους μύθους. Έκτοτε η ιστορία της δολοφονίας του Κένεντι, οι πιο μικρές της λεπτομέρειες, η προσωπικότητα του δολοφόνου του Λι Χάρβεϊ

Οσβαλντ, αλλα και τα αντικείμενα μεγάλης ιστορικής αξίας που κοσμούν το μουσείο Κένεντι έχουν μελετηθεί, αναλυθεί, συζητηθεί εξονυχιστικά και έχουν αποτελέσει το υλικό για δεκάδες βιβλία, σειρές, ταινίες.

Ο σεναριογράφος Πίτερ Λάντεσμαν που κάνει το σκηνοθετικό του ντεμπούτο με την ταινία «Parkland» δεν ενδιαφέρεται τόσο για τα σημαντικά γεγονότα, αλλά για τους ανθρώπους πίσω τους και τις λεπτομέρειες της ιστορίας που έμειναν στο περιθώριο και δεν ειπώθηκαν ποτέ.

«Αυτή είναι μια ταινία για την αλήθεια στο πιο βασικό της επίπεδο», αναφέρει ο Λάντεσμαν. «Αυτό που με εξέπληξε στην ιστορία των γεγονότων εκείνης της ημέρας, των ανθρώπων που την βίωσαν όπως και τις τρεις επόμενες, είναι η δύναμη και η καθαρότητα τους, ο ηρωισμός και το ένστικτο, το πάθος όλων αυτών που βρέθηκαν στο έλεος αυτού του κυκλώνα», προσθέτει.

Το «Parkland» λοιπόν, δεν είναι μια ταινία για την πολιτική, αλλά για τους ανθρώπους, δεν επικεντρώνεται στην ιστορία των Κένεντι, αλλά στους «κομπάρσους» της ιστορίας. Στον γιατρό (Ζακ Εφρον) και την επικεφαλής νοσοκόμα του νοσοκομείου Parkland (Μάρσια Γκέι Χάρντεν), όπου μεταφέρθηκε ο Κένεντι για να διαπιστωθεί ο θάνατός του, στον Ζαπρούντερ (Πολ Τζιαμάτι) και τον Φόρεστ Σόρελς (Μπίλι Μπομπ Θόρντον), τον επικεφαλής της αστυνομίας του Ντάλας που πήρε την δολοφονία προσωπικά. Τον Οσβαλντ υποδύεται «ανατριχιαστικά πειστικά» ο Τζέρεμι Στρονγκ!

Η ταινία που θα κάνει την πρεμιέρα του στο φεστιβάλ της Βενετίας και στη συνέχεια σε αυτό του Τορόντο, αναμένεται να σπάσει ταμεία και να πρωταγωνιστήσει στα βραβεία Οσκαρ.

Δείτε το trailer:

Keywords
Τυχαία Θέματα