Ποιος είναι ο 25χρονος που ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου τη Φαίη

11:27 9/5/2013 - Πηγή: KoolNews

Τον τελευταίο μήνα απασχόλησε ιδιαίτερα την Αστυνομία και τα Μέσα. Η αποτρόπαια και άνανδρη πράξη του Βαγγέλη Στεφανάκη οδήγησε την άτυχη Φαίη Μπλάχα στον θάνατο.

Όσοι ήξεραν καλύτερα τον δολοφόνο που παραδόθηκε χθες, δεν εντυπωσιάστηκαν για την πράξη του. Ήταν ένα άτομο οξύθυμο, ζηλόφθονο και μπορούσε εύκολα να συμμετάσχει σε καυγά- χωρίς σοβαρή αιτία. Όσον αφορά την σχέση του με το νόμο, ούτε κι αυτή ήταν η καλύτερη. Ο 25χρονος ήταν γνωστή φιγούρα στα Αστυνομικά Τμήματα του Γέρακα και της Αγίας Παρασκευής, καθώς δεν ήταν λίγες οι φορές που χρειάστηκε

να τα επισκεφθεί. Το «νταηλίκι» του δεν πτοήθηκε ούτε τότε. Υπήρξαν μάλιστα φορές που διαπληκτίστηκε ακόμη και με τους αστυνομικούς.

Ο χρυσαυγίτης Στεφανάκης;

Η ιδεολογία του Βαγγέλη Στεφανάκη έτεινε προς την ακροδεξιά και συγκεκριμένα προς τη Χρυσή Αυγή. Πολλοί υποστηρίζουν πως είχε διασυνδέσεις με την ακροδεξιά και γνωριμίες από τον χώρο της νύχτας. Ο Βαγγέλης Στεφανάκης είχε απασχολήσει έντονα τις αρχές και τον προηγούμενο χρόνο. Τον περασμένο Ιούνιο συγκεκριμένα, λίγο πριν τις επαναληπτικές εκλογές, ο συγκεκριμένος με έναν φίλο του και έναν εκπαιδευμένο σκύλο ράτσας πιτ μπουλ είχαν επιτεθεί σε προεκλογικό περίπτερο του ΚΚΕ που βρισκόταν στην πλατεία της Αγίας Παρασκευής. Φωνάζοντας «θα πεθάνετε κομμούνια» και «θα δείτε ποιος είναι ο Ηλίας» (σ.σ.: Κασιδιάρης), είχαν επιτεθεί και τραυματίσει τον δημοτικό σύμβουλο Γιώργο Τσιμπουκάκη. Το 31χρονο θύμα αναγνώρισε τον Στεφανάκη στις φωτογραφίες που του έδειξαν στο αστυνομικό τμήμα, η επίθεση ταυτοποιήθηκε επίσημα από την ΕΛΑΣ και εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης.

Παρ’ όλα αυτά, ο 25χρονος ποτέ δεν συνελήφθη, ούτε δόθηκε στη δημοσιότητα το όνομα και η φωτογραφία του. Μετά την παρέλευση του αυτοφώρου, πληροφορίες λένε ότι ο πατέρας του επικοινώνησε με την αστυνομία, ενημερώνοντας πως ο ίδιος δεν γνωρίζει πού βρίσκεται ο γιος του. Ισχυρίστηκε ωστόσο ότι ο 25χρονος δεν ανήκει σε καμία συγκεκριμένη πολιτική οργάνωση, αλλά απλά έχει «βίαιη συμπεριφορά». Λίγες μέρες μετά, η υπόθεση σταμάτησε να απασχολεί τα μέσα ενημέρωσης και εν τέλει ατόνησε.

ΤΟ ΜΟΙΡΑΙΟ ΒΡΑΔΥ

Τη σκότωσε με τις γροθιές του

Το τι έγινε το μοιραίο βράδυ της 5ης Απριλίου δεν είναι μέχρι σήμερα απολύτως ξεκάθαρο. Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, κάποια στιγμή το τηλέφωνο της Φαίης χτύπησε ενώ βρισκόταν στο σπίτι. Χωρίς να πάρει το κινητό ή την τσάντα της, η κοπέλα βγήκε για να συναντήσει τον φίλο της, Βαγγέλη. Κάποιο απροσδιόριστο γεγονός συνετέλεσε ώστε η συνάντησή τους να εκτροχιαστεί. Ο Στεφανάκης άρχισε να χτυπάει την ανυπεράσπιστη κοπέλα, η οποία έχασε την ισορροπία της και χτύπησε το κεφάλι της στον προφυλακτήρα του αυτοκινήτου μένοντας αναίσθητη. Τα τραύματά της ήταν τόσο βαριά που τελικά κατέληξε μερικές εβδομάδες αργότερα.

Ο Βαγγέλης Στεφανάκης παραδόθηκε χθες στην Αστυνομία μετά από ένα μήνα, δικαιολογούμενος πως δεν γνώριζε ότι εκκρεμούσε εις βάρος του ένταλμα. Οι κατηγορίες εις βάρος του είναι σε βαθμό κακουργήματος και κατά πάσα πιθανότητα, ο δικηγόρος του Βαγγέλη Στεφανάκη θα έχει δύσκολο έργο στην υπερασπιστική γραμμή του 25χρονου.

Keywords
Τυχαία Θέματα