Στο νοσοκομείο η Βίκυ Σταμάτη- Δεν προσήλθε στο δικαστήριο

10:57 9/5/2013 - Πηγή: KoolNews

Άλλα 18 πρόσωπα οδηγήθηκαν χθες στο εδώλιο του Εφετείου Αθηνών μαζί με τον ο ‘Ακη Τσοχατζόπουλο με τις κατηγορίες για είσπραξη δεκάδων εκατ. ευρώ από μίζες και ξέπλυμα μαύρου χρήματος μέσω off shore εταιριών.

Η πολύκροτη δίκη ξεκίνησε στις 22 Απριλίου

στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων και έπειτα από διακοπή 12 ημερών συνεχίστηκε την Τετάρτη με «βροχή» ενστάσεων από τους δικηγόρους του πρώην υπουργού, ενώ σήμερα συνεχίζεται με τις αγορεύσεις των εισαγγελέων επί των ενστάσεων που υπέβαλαν οι συνήγοροι υπεράσπισης.

Από τους 19 κατηγορουμένους στο εδώλιο κάθονται σήμερα μόνο οι επτά, ενώ οι υπόλοιποι εκπροσωπούνται από τους δικηγόρους τους. Και η Βίκυ Σταμάτη δεν προσήλθε σήμερα στο δικαστήριο, καθώς όπως είπε ο Αλέξης Κούγιας η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου βρίσκεται στο νοσοκομείο «Γεννηματάς» με πρόβλημα υγείας.

Σύμφωνα με την εισαγγελέα «υπάρχει διάχυτη η άποψη ότι η δικαιοσύνη πρέπει να τιμωρήσει όσους συνέβαλαν στην κρίση. Εμείς είμαστε εδώ για να φυλάμε Θερμοπύλες, δεν αναμένουμε εξιλαστήρια θύματα, ούτε θα επιτρέψουμε παράπλευρες απώλειες».

Το δικαστήριο έκρινε χθες παραδεκτή και νόμιμη την παράσταση του Δημοσίου ως πολιτική αγωγή, στην υπόθεση του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου.

Σύμφωνα με την απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, το Δημόσιο νομιμοποιείται να παραστεί στη δίκη λόγω βλάβης που υπέστη. Κατά το σκεπτικό της Έδρας, οι κατηγορούμενοι, εφόσον αποδειχθούν αληθή τα περιστατικά νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες που τους αποδίδονται, «μείωσαν το κύρος και την αξιοπιστία των υπηρεσιών του Δημοσίου καθώς εμφανίζονται μη δυνάμενες να διασφαλίσουν την ασφάλεια των συναλλαγών του».

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος είναι αντιμέτωπος με ποινή έως και 20 χρόνια ενώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η κατάθεση του εξαδέλφου του Νικόλαου Ζήγρα, ο οποίος είναι και ο μοναδικός από τους κατηγορούμενους που έχει παραδεχθεί την ενοχή του, ισχυριζόμενος ότι σε αυτή την ιστορία τον ενέπλεξε ο πρώην υπουργός.

Keywords
Τυχαία Θέματα