Ποιοι δικαιούνται το επίδομα θέρμανσης και πώς θα το διεκδικήσουν

Με την περίοδο θέρμανσης να ξεκινά από τις 12 Οκτωβρίου, η συζήτηση για την διακίνηση πετρελαίου θέρμανσης έχει «ανάψει» για τα καλά, καθώς από την μία η κυβέρνηση επιχειρεί να πείσει την Τρόικα για το σχέδιό της σχετικά με το επίδομα θέρμανσης, και από την

άλλη οι πολίτες περιμένουν να δουν τα κριτήρια βάσει των οποίων δικαιούνται ή όχι το επίδομα.

Τα κριτήρια

Για τον άγαμο το εισοδηματικό κριτήριο, στόχος είναι να ανέλθει στα 30.000 ευρώ από 25.000 που ήταν πέρυσι και για τον έγγαμο στα 40.000 ευρώ και να προστίθενται 5.000 ευρώ για κάθε παιδί.Ανάλογη διεύρυνση των κριτηρίων εξετάζεται και για το ύψος της ακίνητης περιουσίας του φορολογούμενου (κατά 50.000 έως 100.000 ευρώ επιπλέον των 150.000 που ίσχυε πέρυσι).Το όριο επιφάνειας της κατοικίας παραμένει στα 120 τετραγωνικά.Το όριο για το κυβισμό του ΙΧ αυξάνεται από τα 2.000 κυβικά στα 3.000 κυβικά.

Οι δικαιούχοι καλούνται να υποβάλουν σχετική αίτηση στην ειδική ηλεκτρονική σελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων προκειμένου να τους πιστωθεί στον λογαριασμό το ποσό της προκαταβολής. Οι αιτούντες θα πρέπει να αναγράψουν το ονοματεπώνυμο την διεύθυνση και τον αριθμό τραπεζικού τους λογαριασμού.

Από την στιγμή που θα υποβληθεί η αίτηση η ΓΓΠΣ θα ελέγχει εάν ο αιτών πληροί τα προβλεπόμενα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια και δίνει εντολή για την καταβολή του σχετικού ποσού.

Το επίδομα αυξάνεται από τα 0,28 ευρώ ανά λίτρο στα 0,34 ευρώ ανά λίτρο. Έτσι το επίδομα από 168 έως 840 ευρώ που ήταν πέρυσι (ανάλογα με τη γεωγραφική ζώνη) , φέτος αυξάνεται στα 204 έως 1.020 ευρώ.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter

Keywords
Τυχαία Θέματα