Είστε σε ένταση; Αποφορτιστείτε σε 1 λεπτό!

Η απαλλαγή από το στρες δεν κάνει καλό μόνο στην πνευματική σας υγεία – κάνει καλό και στη σωματική.

Το στρες συνδέεται με όλες τις βαριές ασθένειες, όπως οι καρδιοπάθειες, ο καρκίνος και η κατάθλιψη. Το να προχωράτε ασταμάτητα από μέρα σε μέρα έχει επίπτωση σε όλο το σώμα. «Μόλις το στρες αρχίσει να κλιμακώνεται, γίνεται δύσκολο να το διώξετε», εξηγεί ο Πάτροκλος Παπαδάκης, ψυχολόγος. «Το μυστικό είναι να αντιδράσετε μόλις χτυπήσει». Την επόμενη φορά που θα νιώσετε ότι πνίγεστε, δοκιμάστε ένα από τα παρακάτω μυστικά του 1 λεπτού.

1 Σκίστε χαρτιά
Όταν σκίζετε χαρτιά, ανακουφίζεστε

πραγματικά. «Όταν ακούτε το χαρτί να σκίζεται, επικεντρώνεστε σε κάτι, ενώ η σωματική κίνηση του να σκίζετε κάτι χωρίς να προκαλείτε κακό διώχνει την ένταση», λέει ο ψυχολόγος.

2 Πείτε ένα αστείο
Το γέλιο αυξάνει τις ενδορφίνες που βελτιώνουν τη διάθεση και μειώνει τις ορμόνες του στρες, όπως η κορτιζόλη και η επινεφρίνη, λένε ερευνητές στο Πανεπιστήμιο Ίρβιν της Καλιφόρνιας.

3 Αναπνεύστε βαθιά
Φτάστε στην εσώτερη γαλήνη με αυτή τη σύντομη άσκηση αναπνοής: Πρώτα, σκεφτείτε μια εικόνα που σας κάνει να νιώθετε ήρεμοι και μετά κλείστε τα μάτια σας και πάρτε οχτώ βαθιές αναπνοές, προσέχοντας να γεμίζει ο αέρας τους πνεύμονές σας. Εκπνεύστε με αναστεναγμό και φανταστείτε την ένταση να εξατμίζεται από το κορμί σας. «Οι αργές αναπνοές μειώνουν τις ορμόνες τους στρες στον οργανισμό», λέει ο ψυχολόγος. Και όσο πιο ήρεμοι είστε, τόσο πιο ευτυχισμένοι είστε.

Το μυστικό

Ρίξτε το στο πλέξιμο! Όταν τα χέρια σας είναι απασχολημένα, το μυαλό σας είναι ήρεμο. Ρωτήστε όποιον πλέκει!

Keywords
Αναζητήσεις
seentasi
Τυχαία Θέματα