Ποια είναι τα distress funds που καραδοκούν να πάρουν τα σπίτια των Ελλήνων

11:22 6/8/2013 - Πηγή: KoolNews

Το πράσινο φως για την πώληση των «κόκκινων δανείων» των Ελλήνων περιμένουν ξένα funds τα οποία καραδοκούν για να τα αγοράσουν.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Δημοκρατία τα distress funds έρχονται στη χώρα μας και στοχεύουν τα στεγαστικά και τα επιχειρηματικά δάνεια των

Ελλήνων. Χαρακτηριστικό είναι πως σύμφωνα με το ρεπορτάζ έχουν την απαίτηση να τα αγοράσουν έναντι 10 λεπτών για κάθε ευρώ του δανείου. Έτσι για παράδειγμα ένα δάνειο των 100.000 ευρώ σε αυτούς θα κοστίσει για να το πάρουν στα χέρια τους, μόλις 10.000.

Τα distress funds, όπως δείχνει και η ονομασία τους (distress: αγωνία, θλίψη), είναι ουσιαστικά επενδυτικά κεφάλαια έκτακτης ανάγκης, που επενδύουν στην ανάγκη υπερχρεωμένων κρατών, επιχειρήσεων και νοικοκυριών, με την απειλή κατασχέσεων και πλειστηριασμών.

Η πρόταση των ξένων funds βρίσκει προς στιγμήν αντιστάσεις από τις ελληνικές τράπεζες, που θεωρούν ότι οι προτεινόμενες τιμές είναι εξευτελιστικά χαμηλές. Παρά την όποια αντίσταση βέβαια τα πράγματα στο μέλλον δεν είναι και τόσο σίγουρα με την ανάγκη για ρευστότητα να πιέζει.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αγοράς, αυτήν τη στιγμή, ένα στα τέσσερα δάνεια βρίσκεται στο «κόκκινο» και σύντομα το ποσοστό των υποχρεώσεων που δεν θα εξυπηρετούνται, θα ξεπεράσει το 30%.

Keywords
Τυχαία Θέματα