Πίτα το πορτοκάλι – Η πιο γευστική πορτοκαλόπιτα από τον Άκη Πετρετζίκη [βίντεο]

16:26 6/2/2014 - Πηγή: KoolNews

O Άκης Πετρετζίκης σου δίνει την πιο γευστική και υπέροχη συνταγή για πορτοκαλόπιτα.

Απόλαυσε τη μετά το φαγητό, σαν πρωινό ή ακόμη και σνακ! Δες την πιο εύκολη συνταγή και εντυπωσίασε τους φίλους σου με την παρασκευή της.

ΥΛΙΚΑ

Για τη βάση

5 πορτοκάλια1 πακέτο φύλλο κρούστας250 γρ. σπορέλαιο250 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική250 γραμμάρια γάλα με τουλάχιστον 3,5% λιπαρά2 βανίλιες3 αυγάξύσμα από 2 πορτοκάλια (τα 2 από τα 5 πιο πάνω)1 κ.γλυκού γεμάτο μπέικιν1
κ.γλυκού γεμάτο σόδα μαγειρική

Για το σιρόπι

700 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική500 γρ. νερόχυμός από 3 πορτοκάλιαφλούδια από ένα πορτοκάλι

Εκτέλεση για το σιρόπι

Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη και το πορτοκάλι. Όταν λιώσει η ζάχαρη και πάρει 2 βράσεις το σιρόπι αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το χυμό από τα πορτοκάλια.. Προσέχουμε να μην το φάμε έτσι όπως είναι και το αφήνουμε να κρυώσει?

Για την πίτα

Από τα 5 συνολικά πορτοκάλια της συνταγής βράζουμε τα 2 σε νερό για 1 ώρα, τα κόβουμε στη μέση, αφαιρούμε κουκούτσια και στύβουμε τα πολλά νερά και την πούλπα από μέσα τους. Τα κρατάμε στην άκρη. Από τα υπόλοιπα 3 βγάζουμε το χυμό και από τα 2 το ξύσμα. Τα 2 που βράσαμε τα βάζουμε στο μπλέντερ με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε καλά. Προσθέτουμε το γάλα και τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το φύλλο και το χυμό. Προσέχομε το μπέικιν και τη σόδα να τα βάλουμε στο τέλος και να μην ανακατέψουμε πάρα πολύ μετά.Βουτυρώνουμε ένα ταψί, αλευρώνουμε και βάζουμε ένα φύλλο. Προσθέτουμε πάνω από αυτό αρκετό από το μείγμα στο μπλέντερ. Συνεχίζουμε έτσι με τα υπόλοιπα φύλλα και γέμιση. Αν το ταψί είναι μικρό τα διπλώνουμε στη μέση τα φύλλα ή τα κόβουμε στα 2.

Γενικά προσέχουμε να μας φτάσει η γέμιση να πάει σε όλα τα φύλλα εκτός από το πάνω πάνω που θα είναι σκέτο χωρίς γέμιση από πάνω του. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 για 40 λεπτά.. ή μέχρι να γίνει ωραία τραγανή και χρυσαφένια η πορτοκαλόπιτα. Με το που τη βγάλουμε από το φούρνο ρίχνω το κρύο σιρόπι

ΤΙΡ: Η πορτοκαλόπιτα πρέπει να είναι καυτή όταν ρίξουμε το σιρόπι...

Keywords
Αναζητήσεις
η πιο γευστικη πορτοκαλοπιτα
Τυχαία Θέματα