Πήρε 150 εκατ. δάνειο για επενδύσεις, τα πήγε στην Κύπρο, του τα κούρεψαν και τώρα πρέπει να τα πληρώσει

Μια απίστευτη ιστορία με ένα δάνειο 150 εκατομμυρίων ευρώ που δόθηκε σε επιχειρηματία το 2011 την εποχή που κατέρρεαν οι τράπεζες και η οικονομία της χώρας αποδεικνύει για μια ακόμη φορά ότι οι ευθύνες για την κρίση δεν είναι ίσες, το αντίθετο.

Όπως αποκαλύπτει ο ΒΗΜΑτοδότης, ελεγκτές του ΣΔΟΕ κάλεσαν γνωστότατο επιχειρηματία να τους εξηγήσει από που προέρχεται ένα υπέρογκο ποσό που βρέθηκε στους τραπεζικούς του λογαριασμούς.

Οι υποψίες

αφορούσαν μίζες και ο επιχειρηματίας ρωτήθηκε ευθέως. Με τα πολλά όταν είδε ότι οι αρχικές του απαντήσεις δεν έπειθαν, τους είπε την απίστευτη αλήθεια:
Τους εξήγησε ότι το 2011 πήρε τραπεζικό δάνειο 150 εκατομμυρίων ευρώ για να προχωρήσει σε επενδύσεις και αναπτυξιακά έργα στην επιχείρησή του.

Το 2011, τότε που έβαζαν «λουκέτο» δεκάδες χιλιάδες μικρομεσαίοι λόγω ελλείψεως ρευστού ο επιχειρηματίας πήρε το δάνειο και αντί να προχωρήσει σε επενδύσεις, το μετέφερε αυτούσιο σε κυπριακή τράπεζα.

Νόμιζε ότι εκεί ήταν πιο ασφαλές, αφού εκείνη την περίοδο στην Ελλάδα γινόταν λόγος ακόμη και για χρεοκοπία. Με το «κούρεμα» των καταθέσεων στις κυπριακές τράπεζες έχασε μέσα σε μία νύχτα το 65% του δανείου.

Τώρα οι τράπεζες του ζητούν ολόκληρο το ποσό και βεβαίως θα πρέπει να δώσει και τις απαραίτητες εξηγήσεις στο ΣΔΟΕ για τα χρήματα που έβγαλε στο εξωτερικό.

The post Πήρε 150 εκατ. δάνειο για επενδύσεις, τα πήγε στην Κύπρο, του τα κούρεψαν και τώρα πρέπει να τα πληρώσει appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα