Πιο επιεικείς ποινές σε όσους έχουν ακάλυπτες επιταγές

17:42 5/9/2013 - Πηγή: KoolNews

Ανάσα ρευστότητας σε εκατοντάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις φέρνει η απόφαση του υπουργείου Ανάπτυξης, σύμφωνα με την οποία θα αντιμετωπίζονται με «επιείκεια» όσοι έχουν ακάλυπτες επιταγές .

Ο πενταπλασιασμός του ορίου και η μείωση του χρόνου στέρησης του μπλοκ επιταγών περιλαμβάνονται στις τροποποιήσεις των κριτηρίων για τη χρήση βιβλιαρίου επιταγών από εκδότες ακάλυπτων επιταγών που έχουν αναγγελθεί στον Τειρεσία και αναμένεται να ανακουφίσουν όσες επιχειρήσεις αδυνατούν προσωρινά να καλύψουν τις οικονομικές υποχρεώσεις

τους.

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρει σε άρθρο του το newmoney.r, το προηγούμενο καθεστώς προέβλεπε, οι εκδότες ακάλυπτων επιταγών συνολικού ύψους 1.000 ευρώ (αθροιστικά σε διάστημα 12 μηνών) στερούνταν το βιβλιάριο επιταγών τους για 12 μήνες. Βάσει της νέας απόφασης, η στέρηση του βιβλιαρίου ισχύει για συνολικά ποσά ακάλυπτων επιταγών άνω των 5.000 ευρώ, ενώ παράλληλα μειώνεται ο χρόνος στέρησης του βιβλιαρίου από 12 σε 6 μήνες.

Παράλληλα το scoring system, η βαθμολόγηση δηλαδή των δανειοληπτών, που έχει θέσει σε εφαρμογή η ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ ΑΕ αναμένεται να συμβάλλει στη ορθότερη αξιολόγησή τους. Πιο συγκεκριμένα, πλέον, θα λαμβάνεται υποχρεωτικά υπόψη τόσο η τρέχουσα οικονομική συγκυρία όσο και το πιστωτικό προφίλ του κάθε δανειολήπτη. Κατά συνέπεια,εκείνος που ικανοποιεί, με βάση τη συνολική του βαθμολογία, τα κριτήρια θα δανειοδοτείται με έναν καθαρό και αντικειμενικό τρόπο. Επιπλέον τα κριτήρια βαθμολόγησης έχουν προσαρμοστεί στα δεδομένα της σημερινής οικονομικής κατάστασης και θα συνεχίσουν να μεταβάλλονται ανάλογα με την όποια εξέλιξη καθώς επικαιροποιούνται κάθε 6 μήνες.

Keywords
Τυχαία Θέματα