Oι μυστικές υπηρεσίες της Αιγύπτου συνέλαβαν πελαργό – Τον πέρασαν για κατάσκοπο

17:31 5/9/2013 - Πηγή: KoolNews

Συνελήφθη στην Αίγυπτο κατάσκοπος… πελαργός! Σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC,οι Αρχές της Αιγύπτου μπέρδεψαν την μεταλλική «αποδημητική ταυτότητα» που χρησιμοποιούν οι φιλοζωικές οργανώσεις και την πέρασαν για εξοπλισμό παρακολούθησης.

Πάντως ο πελαργός δεν είναι το μοναδικό περιστατικό ζώου που κατηγορείται για κατασκοπία. Το 2011 οι Αρχές της Σαουδικής Αραβίας συνέλαβαν

έναν γύπα επειδή είχαν την υποψία ότι εκτελούσε εντολές της Μοσάντ.

Επίσης το 2010 ένα κοπάδι καρχαρίες είχε επιτεθεί σε παραλίες της Αιγύπτου και είχε διατυπωθεί η θεωρία ότι οι Ισραηλινοί τους καθοδηγούσαν με μηχανήματα GPS τα οποία ήταν εμφυτευμένα στο σώμα τους. Χειρότερη τύχη είχαν 14 σκίουροι στο Ιράν οι οποίοι συνελήφθησαν το 2007 σε πυρηνικές εγκαταστάσεις. Οι Ιρανικές Αρχές ανακοίνωσαν: «οι δράστες συνελήφθησαν πριν προβούν σε οποιαδήποτε ενέργεια».

Όσο εξωφρενικό και ν’ ακούγεται σε μερικούς, η συγκεκριμένη θεωρία δεν είναι εντελώς απίθανη μιας και είναι γνωστό ότι το 1908 οι Γερμανοί τοποθετούσαν κάμερες στα περιστέρια για αεροφωτογραφίες. Επίσης και οι ΗΠΑ έχουν προσπαθήσει να στρατολογήσουν ζώα για κατασκοπία. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η CIA κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, έπειτα από πολλά πειράματα, κατάφερε να κάνει εμφύτευση ακουστικού μηχανισμού μέσα σε μία γάτα. Το ακριβό πείραμα των 14 εκατομμυρίων δολαρίων είχε άδοξο τέλος καθώς η γάτα δεν πρόλαβε να φτάσει στην πρεσβεία της Σοβιετικής Ένωσης στην Ουάσινγκτον. Ο λόγος; Την πάτησε αυτοκίνητο.

Το δημοσίευμα υποστηρίζει πως η Ρωσία και οι ΗΠΑ εκπαιδεύουν φώκιες και δελφίνια για να αναγνωρίζουν νάρκες και υποβρύχια. Ωστόσο οι γκάφες συνεχίζονται: «Τον Μάρτιο του 2013, ο υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας αναγκάστηκε να διαψεύσει δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία τρία στρατιωτικά δελφίνια το έσκασαν και κολυμπούσαν στη Μαύρη Θάλασσα για να κάνουν σεξ», αναφέρει το ΒΒC.

Keywords
Τυχαία Θέματα