Πέθανε ο Παναγιώτης Σπύρου!

Από καρδιακή ανακοπή άφησε σήμερα στις 14:20 την τελευταία του πνοή ο «θρυλικός» καρδιοχειρουργός Παναγιώτης Σπύρου, ο οποίος άνοιξε το δρόμο για εγχειρήσεις ανοικτής καρδιάς αλλά και μεταμοσχεύσεις καρδιάς στην Ελλάδα. Ήταν 76 ετών. 

Ο Παναγιώτης Σπύρου, ένας από τους πρωτοπόρους της καρδιοχειρουργικής στη χώρα μας, ήταν παντρεμένος και είχε δύο παιδιά. Η υγεία του είχε κλονισθεί από το 2006 –μετά το θάνατο της 26χρονης κόρης του Σοφίας. Τα τελευταία δύο χρόνια νοσηλευόταν σε ιδιωτική κλινική της

Θεσσαλονίκης μετά από αλλεπάλληλα εγκεφαλικά επεισόδια.

Τον άνθρωπο που μετατράπηκε σε προσωπικότητα «μύθο» από τα μέσα της δεκαετίας του ΄80 ως και για είκοσι περίπου χρόνια, θρηνεί και η οικογένεια του μπασκετικού Άρη του οποίου διατέλεσε πρόεδρος. “Σήμερα το μεσημέρι άφησε την τελευταία πνοή του σε ηλικία 77 ετών, αφήνοντας φτωχότερη και την οικογένεια του Άρη. Η οικογένεια του Αρη μετά τον Ανέστη Πεταλίδη, τον Αλκέτα Παναγούλια και τον Στέφανο Γιώρη, αποχαιρετά έναν ακόμα εργάτη της ομάδας“, γράφει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της ομάδας.

Γεννημένος το 1936 στο χωριό Ανταρτικό της Φλώρινας, σπούδασε στη Θεσσαλονίκη και μετεκπαιδεύτηκε στην Αμερική στη χειρουργική θώρακος. Στα 1983 επέστρεψε στην Ελλάδα και ίδρυσε τη θωρακοκαρδιοχειρουργική κλινική του νοσοκομείου Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης, το πρώτο καρδιοχειρουργικό κέντρο της χώρας ανακόπτοντας την μαζική διαρροή ασθενών-καρδιοπαθών σε νοσοκομεία της Μεγάλης Βρετανίας και της Αμερικής.

Η κηδεία του θα γίνει την ερχόμενη Τετάρτη 17 Οκτωβρίου από τη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης.

Keywords
Τυχαία Θέματα