Περπατήστε στη λίμνη Resia – Η πόλη βυθίστηκε, αλλά ο «στοιχειωμένος» μεσαιωνικός πύργος επιβιώνει [εικόνες]

Πρόκειται για ένα πραγματικό θαύμα της φύσης που χιλιάδες κόσμος σπεύδει να επισκεφτεί στη γειτονική Ιταλία. Η λίμνη Resia βρίσκεται στα όρια με την Ελβετία και την Αυστρία και αποτελεί ίσως το πιο «στοιχειωμένο» αξιοθέατο της χώρας. Ο λόγος; Η ύπαρξη ενός μεσαιωνικού πύργου που επιβίωσε από την ολική καταστροφή και εξακολουθεί να στέκει αγέρωχος 60 χρόνια μετά.

Η λίμνη Resia «έπνιξε» την πόλη Γκράουν, η οποία βυθίστηκε ολοσχερώς το 1939 λόγω της δημιουργίας μιας τεράστιας τεχνητής λίμνης στην Ιταλία, η οποία είχε ως αποτέλεσμα οι γύρω πόλεις να πλημμυρίσουν και να βυθιστούν. Αυτή

ήταν και η κατάληξη της πόλεις Graun η οποία χάθηκε κάτω από τα γαλαζοπράσινα νερά. Παρόλα αυτά, ο πύργος – εκκλησία εξακολουθεί να θυμίζει στους περαστικούς ότι κάποτε υπήρξε η πόλη-φάντασμα. 163 κτίρια βρίσκονται στον βυθό της λίμνης, με τους δύτες να μην εγκαταλείπουν της καταδύσεις στην λίμνη–φαινόμενο.

Η λίμνη τους χειμερινούς μήνες παγώνει και πλήθος κόσμου την επισκέπτεται, περπατά πάνω σ’ αυτή και δεν παραλείπει να επιδοθεί στο ice skating στον πάγο της επιφάνειάς της. Το παράξενο και πιο… spooky όλων όμως είναι η μεσαιωνική εκκλησία που μοιάζει πιο «ζωντανή» από ποτέ.

60 χρόνια μετά το «θάνατο» της πόλης, το καμπαναριό του πύργου εξακολουθεί να χτυπά παρότι οι καμπάνες έχουν αφαιρεθεί μετά την βύθιση της πόλης. Το αίσθημα φόβου των επισκεπτών είναι έντονο, ωστόσο η γοητεία και το μυστήριο της λίμνης και του καμπαναριού είναι τόσα μεγάλα που κανένας δε μπορεί να μείνει μακριά.

1 από 8 < ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΠΟΜΕΝΗ >

The post Περπατήστε στη λίμνη Resia – Η πόλη βυθίστηκε, αλλά ο «στοιχειωμένος» μεσαιωνικός πύργος επιβιώνει [εικόνες] appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα