Ο συνασπισμός των… Καμμένων: Ο Ζουράρις, ο Νικολόπουλος, o πρώην ηθοποιός και o κτηνοτρόφος

Με ένα νέο συνασπισμό κομμάτων που ίδρυσε την τελευταία στιγμή, αποσύροντας από τον Άρειο Πάγο την αρχική αίτηση των Ανεξάρτητων Ελλήνων, συμμετέχει στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου ο Πάνος Καμμένος.

Προφανώς οι δυσμενέστατες ενδείξεις όλων των τελευταίων δημοσκοπήσεων με βάση τις οποίες φέρεται πιθανότατα

εκτός Βουλής τον ώθησαν να δημιουργήσει ένα συνασπισμό φιλικών προς αυτόν δυνάμεων που πλέον ονομάζεται Ανεξάρτητοι Έλληνες Εθνική Πατριωτική Δημοκρατική Συμμαχία.

Την απαρτίζουν ακόμη τέσσερα κόμματα, εκτός από τους Ανεξάρτητους Έλληνες:

Αγροτικό Κτηνοτροφικό Κόμμα Ελλάδας (ΑΚΚΕΛ) του κτηνοτρόφου Βάκη Τσιομπανίδη,Λευκό (Λαϊκές Ενώσεις Υπερκομματικών Κοινωνικών Ομάδων) του οικοδόμου -πρώην ηθοποιού- Κωνσταντίνου ΝτάλιουΠυρίκαυστος Ελλάδα του Κώστα ΖουράριΧριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος του Νίκου Νικολόπουλου.

Αυτό που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι από τα τέσσερα κόμμα που συνασπίζονται μαζί τους ανεξάρτητους Έλληνες του κ. Καμμένου, μόνον τα δύο έχουν λάβει μέρος έως τώρα σε εκλογές.

Το Μάιο του 2014 το ΑΚΚΕΛ είχε λάβει το 0,57% με 32.366 ψήφους και το Λευκό είχε λάβει 0,16% του εκλογικού σώματος με 8.892 ψήφους.

Σημειώνεται ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες στην ίδια εκλογική αναμέτρηση είχαν λάβει το 3,46% του εκλογικού σώματος με 197.701 ψήφους.

Πλέον οι δημοσκοπήσεις έδιναν στους Ανεξάρτητους Έλληνες ποσοστά που κυμαίνονται από το 2 έως το 3% γεγονός που καθιστά εξαιρετικά αμφίβολο το ενδεχόμενο να μπουν στην επόμενη Βουλή.

Ποιος είναι ο συνασπισμός των... Καμμένων

Μαζί με τον κ. Καμμένο συντάσσονται, στον ίδιο συνασπισμό οι:

Ο κτηνοτρόφος-πρόεδρος του ΑΚΚΕΛ Βάκης (Ευάγγελος) Τσιομπανίδης.

Ο κ. Τσιομπανίδης γεννήθηκε το 1973 στην Ορεστιάδα του Έβρου. Έως τα 17 του χρόνια έζησε στο Διδυμότειχο. Σπούδασε Νομική στο πανεπιστήμιο «Paisio hilendarski» στην Φιλιππούπολη Βουλγαρίας, όπου και ιδρύει την εταιρεία ELLADA LTD.

Μετά το τέλος των σπουδών του έρχεται στην Ελλάδα όπου και δραστηριοποιείται ως έμπορος και εκλέγεται μέλος του Δ.Σ του Εμπορικού Συλλόγου Ορεστιάδας. Το 2005 εντάσσεται σε πρόγραμμα νέων αγροτών και ασχολείται έως και σήμερα 100% με την προβατοτροφία. Είναι μέλος του πρώτου στην Ελλάδα κτηνοτροφικού συνεταιρισμού «αμνός Θρακών».

Στις Δημοτικές εκλογές τον Οκτώβριο του 2002 ήταν υποψήφιος δήμαρχος Ορεστιάδας επικεφαλής της Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας.

Ιδρυτικό μέλος του ΔΗ.Κ.ΚΙ, γραμματέας νεολαίας για 4 χρόνια και Α' γραμματέας Νομαρχιακής Επιτροπής Έβρου για 8 χρόνια, υποψήφιος Ευρωβουλευτής (4η θέση) στις Ευρωεκλογές του 2004. Υποψήφιος Βουλευτής ανεξάρτητος-συνεργαζόμενος με την ΔΗΜ.ΑΡ στις εκλογές 2012. Διατέλεσε επίσης εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ βόρειου Έβρου.

Ο οικοδόμος πρώην ηθοποιός πρόεδρος του κόμματος ΛΕΥΚΟ, Κωνσταντίνος Ντάλιος.

Το ΛΕΥΚΟ προέρχεται από τα αρχικά των λέξεων: Λαϊκές Ενώσεις Υπερκομματικών Κοινωνικών Ομάδων.

Η ιδρυτική του διακήρυξη δημοσιεύτηκε τον Δεκέμβριο του 1998, ενώ από τις 8 Ιανουαρίου του 2013 η διοικητική επιτροπή του κόμματος απαρτίζεται από τους:

Κωνσταντίνος Ντάλιος (πρόεδρος), Γεώργιος Μπουρδής και Μιχαήλ Χρήστου (αντιπρόεδροι), Χρυσόστομος Κόκκινος (γενικός γραμματέας), Ιωάννης Γαλάνης (γενικός διευθυντής), παρασκευή Καραζέρη (διευθύντρια οικονομικών), Ασημίνα - Σταματούλα Κανέλη (διευθύντρια δημοσίων σχέσεων), Μελέτιος Παπαδιάς (διευθυντής Ασφαλείας), Ιωάννης Ντάλιος (γραμματέας Πολιτικής Ένωσης Νέων).

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη σελίδα του στο facebook ο κ. Ντάλιος έχει αναρτήσει από το 2011 το εξής κέιμενο:

«Σπούδασα θέατρο και έκανα πολλές και επίπονες προσπάθειες να επιβιώσω επαγγελματικά. Δυστυχώς δεν τα κατάφερα και το βιοποριστικό μου επάγγελμα υπήρξε η οικοδομή.
Σήμερα στα 62 μου αν και πρόεδρος του κοινωνικοπολιτικού οργανισμού ΛΕΥΚΟ wwwleuko.gr αναζητώ το μεροκάματο στην οικοδομή για να ζήσω την οικογένειά μου.
Αναλογιζόμενος τον κοπιαστικό ανηφορικό δρόμο που διανύω ακόμη, δεν μετάνιωσα που σπούδασα θέατρο και ασχολήθηκα έστω και λίγο επαγγελματικά μ αυτό, γιατί η φλόγα που εμφυτεύτηκε μέσα μου είναι πού φωτεινή και με καθοδηγεί. Δεν με πρόδωσε γιατί δεν έσβησε ούτε μια στιγμή.
Είμαι ευτυχισμένος και περήφανος γιατί μου δείχνει και ακολουθώ τον ασυμβίβαστο δρόμο και υπηρετώ ιδέες και αξίες που έχουν ως επίκεντρο τον άνθρωπο. Η φλόγα που καίει μέσα μου, μου δίνει τεράστια δύναμη και αυτοπεποίθηση.
Αγαπητοί φίλοι να είστε περήφανοι που είστε ηθοποιοί, όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα της επαγγελματικής σας σταδιοδρομίας, είμαι σίγουρος ότι η φλόγα που έχετε μέσα σας θα σας κάνει ευτυχισμένους.»

Ο πρόεδρος του κόμματος Πυρίκαυστος Ελλάδα Κώστας Ζουράρις.

Ο κ. Ζουράρις είναι μια εξαιρετικά έντονη και αμφιλεγόμενη προσωπικότητα που εκφράζει πάντα τις πολιτικές και κοινωνικές του απόψεις με μια ελευθεριότητα που τις περισσότερες φορές κινείται στο όριο.

Γεννήθηκε το 1940. Σπούδασε νομικά στη Θεσσαλονίκη και πολιτικές επιστήμες στο Παρίσι, όπου συμμετείχε στο κίνημα του Μαΐου του 1968. Έχει διδάξει πολιτικές επιστήμες στο Παρίσι στο πανεπιστήμιο Vincennes από το 1969.

Έχει ξεκινήσει από μέλος του ΚΚΕ, πέρασε στο ΚΚΕ εσωτερικού. Το 2009 συνίδρυσε το Πανελλήνιο Μακεδονικό Μέτωπο με τον Στέλιο Παπαθεμελή και ως ιδρυτής του κόμματος Πυρίκαυστη Ελλάδα συνεργάστηκε και στις ευρωεκλογές του 2014 με το κόμμα του κ. Καμμένου.

Ο Κώστας Ζουράρις είναι γιος του κομμουνιστή αγωνιστή Γιώργου Ζουράρι, για τον οποίο εξαιρετικό ενδιαφέρον έχει η νεκρολογία που είχε δημοσιευθεί στην εφημερίδα Ριζοσπάστης.

«Πλήρης ημερών, σε ηλικία 102 ετών, «έφυγε» από τη ζωή ο γιατρός αντιστασιακός Γιώργος Ζουράρις, πατέρας του Κώστα Ζουράρι, την περασμένη Πέμπτη, 8 Φλεβάρη. Η κηδεία του έγινε στην ιδιαίτερη πατρίδα του, το Βραχάσι της Κρήτης.

Στην πολυκύμαντη ζωή του, δέχτηκε διώξεις και εξορίες, συλλήψεις και εκτοπίσεις για τα πολιτικά του φρονήματα από το πρώτο ιδιώνυμο του Πάγκαλου μέχρι το 1950, υπήρξε ανθυπίατρος στον Σαγγάριο, Σπαρτακιστής με την Ρόζα Λουξεμπουργκ, ενώ ως γιατρός - σεξολόγος εξέδωσε πλήθος επιστημονικών συγγραμμάτων και ήταν από τους πρώτους συνεργάτες στο Ινστιτούτο Σεξουαλικών Ερευνών του Βερολίνου στα χρόνια της Βαϊμάρης.

Μάλιστα, για το έργο του, «Ο Αυνανισμός, το πάθος εις το φως της επιστήμης», το Διαρκές Εκτακτο Στρατοδικείο τον παρέπεμψε στο απόσπασμα το 1947 για «υπονόμευση του μαχητικού φρονήματος του στρατεύματος». Ο Γ. Ζουράρις ήταν γενικός γραμματέας Βαλκανίων στο Μεσοπόλεμο, για χρόνια στην «Κόκκινη Αλληλεγγύη», μετωπική ιατρική οργάνωση της Τρίτης Διεθνούς, εκπρόσωπος του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού και του ΕΑΜ στη Θεσσαλονίκη επί Κατοχής.»

Ο πρώην λογαχός του Καραμανλή Νίκος Νικολόπουλος

Η πολιτική πορεία του Νίκου Νικολόπουλου είχε πάντα μια καθαρή δεξιά χροιά. Το 1993, όταν ο Αντώνης Σαμαράς είχε ρίξει την κυβέρνηση Καραμανλή, ο Νίκος Νικολόπουλος είχε πρωτοστατήσει στις σε βάρος του διαμαρτυρίες.

Στην πορεία εντάχθηκε στους λοχαγούς του Κώστα Καραμανλή. Το 2012 ορκίστηκε υφυπουργός Εργασίας στην τρικομματική κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, αλλά παραιτήθηκε σχεδόν αμέσως διαφωνώντας με τα όσα του ζητούσε η Τρόικα.

Από τότε έγινε ανεξάρτητος βουλευτής, ίδρυσε το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος και στη συνέχεια συνεργάστηκε με τον Πάνο Καμμένο

Εξελέγη πρώτος Βουλευτής Αχαΐας στις εκλογές του 1989 και έκτοτε επανεξελέγη 1990, 1993, 1996, 2000, 2004 έως το 2007. Επανεκλέγεται στις εκλογές του 2009 και το 2012.

Τον Σεπτέμβριο του 2012 ίδρυσε το Χριστιανοδημοκρατικό Κίνημα και δημιούργησε πυρήνες σχεδόν σε όλους τους νομούς της χώρας.

Στις 23 Μαΐου 2013 με τον μετασχηματισμό του Κινήματος σε Κόμμα -προχώρησε στην ίδρυση του ΧΡΙ.Κ.Ε.- που διοικείται από μία 35μελή (προσωρινή) Διοικούσα Επιτροπή, η οποία τον επέλεξε στην θέση του Γενικού Γραμματέα.

The post Ο συνασπισμός των… Καμμένων: Ο Ζουράρις, ο Νικολόπουλος, o πρώην ηθοποιός και o κτηνοτρόφος appeared first on KoolNews.

Keywords
νικολοπουλος, ηθοποιος, ανεξαρτητοι ελληνες, δημοκρατικη συμμαχια, εκλογες 2012, το φως, υφυπουργός εργασίας, εκλογες, καμμενος, βουλη, ελλαδα, δημοσκοπηση, εταιρεία, παμε, λευκο, facebook, θεατρο, θεσσαλονικη, μαΐου, ΚΚΕ, κηδεία, κρητη, συλληψεις, φως, σταυροι, εαμ, σαμαρας, τροικα, Αντωνης Σαμαρας, κινηση στους δρομους, μυστικες δημοσκοπησεις, δημοτικες εκλογες 2010, σταση εργασιας, αποτελεσματα πανελληνιων 2011, www.facebook.com, νικος θεμελης, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, σταυρος δημας, νεα κυβερνηση, Καλή Χρονιά, πανελληνιες 2012, δημαρ, βουλευτικές εκλογές 2012, ποιοι βουλευτες εκλεγονται, αποτελεσματα πανελληνιων 2012, εκλογες 2014, εκλογες 2010 δημοτικες, κομματα, κκε εσωτερικου, αιτηση, εαμ, εθνικη, ηθοποιοι, ιατρικη, προγραμμα, φλογα, φως, γαλανης, αυτοπεποιθηση, γεγονος, δυναμη, δυστυχως, διδυμοτειχο, δειχνει, εγινε, ερχεται, εταιρεία, ετων, εφημεριδα, ζωη, κηδεία, ιδεες, ιδια, ιδιο, ιδρυση, ηλικια, υφυπουργος, κυβερνηση, κειμενο, κομμα, μαΐου, νομικη, παντα, οικογενεια, ορεστιαδα, παθος, παμε, παρισι, πεμπτη, ροζα, ροζα λουξεμπουργκ, σεξολογος, σιγουρος, συνεχεια, το φως, υφυπουργός εργασίας, ιωαννης, κωνσταντινος, φιλοι, ιδιαιτερο, χροια, κωνσταντινου, κωστας, λευκο
Τυχαία Θέματα