Πέντε φαγητά που πρέπει να καταναλώνετε όταν έχετε στρες

Όλοι μας έχουμε περάσει στιγμές στη ζωή μας που πλημμυρίζουν από αβεβαιότητα, ανασφάλεια και άγχος. Και, ενώ υπάρχουν μέθοδοι με τις οποίες μπορείτε να απαλαγείτε από το υπερβολικό στρες, όπως η γυμναστική ή το μασάζ, πιθανόν να μην γνωρίζατε ότι υπάρχουν και τροφές που κάνουν την ίδια ακριβώς δουλειά. Δείτε παρακάτω πέντε φαγητά που είναι ωφέλιμο να καταναλώνετε όταν έχετε στρες.

Πορτοκάλια

Τα πορτοκάλια δεν είναι μονάχα ένα γευστικό και υγιεινό σνακ. Περιέχουν βιταμίνη C, η οποία

εκτός από το να ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, έχει αποδειχθεί ότι μειώνει το άγχος, αλλά και ότι επαναφέρει τη ροή του αίματος σε φυσιολογικά επίπεδα, έπειτα από μία στρεσογόνα εμπειρία.

Βατόμουρα

Πλούσια σε αντιοξειδοτικά, τα βατόμουρα ενισχύουν τη λειτουργικότητα του εγκεφάλου τρεις φορές ταχύτερα απ' ότι η καφεΐνη! Όπως και τα πορτοκάλια, έτσι και τα βατόμουρα ξεχυλίζουν από βιταμίνη C, κάτι που τα κάνει υπερπολύτιμα για την ευεξία του οργανισμού, αλλά και τη ψυχολογική σας υγεία.

Σπαράγγια

Γεμάτα φολικό οξύ, τα σπαράγγια βελτιώνουν αμέσως τη διάθεσή σας. Αυτό, διότι όταν ο οργανισμός βρίσκεται σε σύγχυση, απελευθερώνει ορμόνες που σας κάνουν να νιώθετε υποτονικοί. Το φολικό οξύ παράγει σεροτονίνη, αλλιώς γνωστή και ως «το χημικό της ευτυχίας», που σας επιτρέπει να νιώθετε καλύτερα στη στιγμή.

Αβοκάντο

Ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να ρίξετε την πίεση στο αίμα σας, νιώθωντας έτσι πιο ήρεμοι και χαλαροί καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας, είναι η κατανάλωση αβοκάντο, το οποίο είναι πλούσιο σε περιεκτικότητα σε κάλιο.

Σούσι

Το σούσι είναι γεμάτο σε σεροτονίνη και μελατονίνη, χημικά που είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με τη διάθεση. Πέραν αυτού, το ρύζι σας προσφέρει υδατάνθρακες, που σας κάνουν να αισθάνεστε πιο ενεργητικοί μέσα στην ημέρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα