ΠΑΣΟΚ: Δώστε τα λεφτά στους αγρότες – Ποτάμι: Έχετε κηρύξει στάση πληρωμών

Σκληρή επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπολύει το ΠΑΣΟΚ με αφορμή το θέμα που ανέκυψε με τις επιδοτήσεις των αγροτών και τα ελλείμματα ρευστότητας. Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Χαριλάου Τρικούπη ζητά από την κυβέρνηση «να σταματήσει να υφαρπάζει τις επιδοτήσεις των αγροτών από τον ΟΠΕΚΕΠΕ για να καλύψει τα ελλείμματα ρευστότητας και αύριο το πρωί να καταθέσει τα χρήματα στους λογαριασμούς των αγροτών.

«Οι «τζάμπα» μαγκιές έχουν

τελειώσει. Όλα είναι πλέον επί πληρωμή και ο ελληνικός λαός δεν φταίει σε τίποτα να πληρώνει την ανευθυνότητα της κυβέρνησης.» Σε άτυπη ενημέρωση της Χαριλάου Τρικούπη σχολιάζεται επίσης η συμμετοχή του ΛΑΟΣ στην κυβέρνηση Παπαδήμου, την οποία πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ επικαλούνται για να δικαιολογήσουν τη συμμετοχή Καμμένου στην κυβέρνηση Τσίπρα.

Από το ΠΑΣΟΚ λοιπόν, σχολιάζουν ότι

Η συμμετοχή του ΛΑΟΣ δεν ήταν κοινοβουλευτικά / αριθμητικά κρίσιμη για τη σταθερότητα της κυβέρνησης Παπαδήμου, άρα το κόμμα αυτό δεν μπορούσε να παίξει και δεν έπαιξε ρόλο στη διαμόρφωση της κυβερνητικής πολιτικής. Ούτε τροφοδότησε, ούτε καθοδήγησε εκδηλώσεις τυφλού και επικίνδυνου εθνικισμού εξ ονόματος της κυβέρνησης την μικρή περίοδο που παρέμεινε στη κυβέρνηση Παπαδήμου.Ο τότε πρωθυπουργός κ. Λουκάς Παπαδήμος δεν εμπιστεύθηκε στον κ. Καρατζαφέρη το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και κανένας υπουργός προερχόμενος από το ΛΑΟΣ δεν έκανε δημόσιες δηλώσεις στα ελληνικά και τα διεθνή ΜΜΕ συγκρίσιμες με τις δηλώσεις του κ. Καμμένου που βρίσκεται σε οιονεί προεκλογικό ανταγωνισμό λαϊκιστικής ανευθυνότητας με το ΣΥΡΙΖΑ βλέποντας ότι το σενάριο των εκλογών συντηρείται επιμελώς από τον ίδιο τον κ. Τσίπρα και την κλειστή του ομάδα, παράλληλα με αυτό του δημοψηφίσματος!

Ποτάμι: Στάση πληρωμών

Την εκτίμηση ότι «το δημόσιο έχει κηρύξει, ουσιαστικά, στάση πληρωμών, η αβεβαιότητα βάζει φρένο σε οποιαδήποτε σκέψη για επένδυση, οι δημοσιονομικοί στόχοι είναι εκτός τροχιάς» εκφράζει με ανακοίνωσή του το Ποτάμι και ζητά από την κυβέρνηση να λάβει αποφάσεις και να επεξεργαστεί σχέδια που έπρεπε να είχε ετοιμάσει όσο καιρό βρισκόταν στην αντιπολίτευση.

«Πέρασαν 50 μέρες από τις εκλογές και πρέπει επιτέλους η κυβέρνηση να πάρει τις αποφάσεις της» υπογραμμίζει στην ανακοίνωση το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη.

«Το δημόσιο έχει κηρύξει, ουσιαστικά, στάση πληρωμών, η αβεβαιότητα βάζει φρένο σε οποιαδήποτε σκέψη για επένδυση, το αν θα καταβληθούν εγκαίρως μισθοί και συντάξεις παραμένει ερωτηματικό, οι δημοσιονομικοί στόχοι είναι εκτός τροχιάς και η τρύπα στο κρατικό ταμείο μεγαλώνει. Συμφωνούμε ότι τα δημόσια ταμεία δε μπορούν να γεμίσουν με υφεσιακά μέτρα. Για να επιτευχθούν οι στόχοι όμως, οι υπουργοί πρέπει να συνειδητοποιήσουν τις ευθύνες τους» καταλήγει η ανακοίνωση.

The post ΠΑΣΟΚ: Δώστε τα λεφτά στους αγρότες – Ποτάμι: Έχετε κηρύξει στάση πληρωμών appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα