ΠΑΣΟΚ: Δεν πληρώνει, απολύει, δίνει μισές αποζημιώσεις…αλλά τώρα θα καθίσει στο εδώλιο

Στα δικαστήρια πλέον θα λυθούν οι διαφορές του ΠΑΣΟΚ με τους εργαζομένους του οι οποίο ανέθεσαν την υπόθεσή τους σε γνωστό δικηγορικό γραφείο με την εντολή να καταθέσει αγωγές κατά του κόμματος για την εκ περιτροπής εργασία την οποία τους επέβαλλε από την 1/4/2013 αυθαίρετα και χωρίς προηγούμενη διαβούλευση μαζί τους.

Το ΠΑΣΟΚ προχώρησε

σε αυτή την ενέργεια με το δικαιολογητικό ότι μειώθηκε η κρατική επιχορήγηση και όταν αυτή δίδεται, έρχεται με καθυστέρηση. Έτσι επέβαλλε χωρίς την σύμφωνη γνώμη των εργαζομένων το καθεστώς της εκ περιτροπής εργασίας. Δηλαδή να εργάζονται δύο φορές την εβδομάδα, να κάθονται τρεις και να λαμβάνουν κάτι λιγότερο από τα 2/5 του μηνιαίου μισθού τους. Όμως δεν ελάμβαναν ούτε αυτά τα χρήματα.

Με βάση την τραγική οικονομική τους κατάσταση όπως δημοσιεύει το protothema.gr οι 120 εργαζόμενοι αποφάσισαν να στείλουν το κόμμα στα δικαστήρια διεκδικώντας έτσι 1,5 εκατομμύριο ευρώ συν τους νόμιμους τόκους υπερημερίας.

Βασική φιλοσοφία της νομοθεσίας για την υπαγωγή μιας επιχείρησης στο καθεστώς της εκ περιτροπής εργασίας είναι, μεταξύ των άλλων, να υπάρχει βάσιμη ελπίδα ανάκαμψης της επιχείρησης μέσα στο διάστημα της διάρκειάς της. Στην περίπτωση του ΠΑΣΟΚ η ανάκαμψη έπρεπε να γίνει μέσα στο οκτάμηνο από 1/4 έως 31/12/2013.

Το δικηγορικό γραφείο που έχει αναλάβει τις υποθέσεις των εργαζομένων, υποστηρίζει μεταξύ των άλλων, ότι δεν υπάρχουν πιθανότητες ανάκαμψης στην περίπτωση του ΠΑΣΟΚ, με αποτέλεσμα να είναι παράνομη και καταχρηστική η εκ περιτροπής εργασίας που επιβλήθηκε μονομερώς.

Ένα άλλο ζήτημα που θα αναφέρεται στις αγωγές που θα καταθέσουν οι εργαζόμενοι είναι το θέμα των απολύσεων που έγιναν στο κόμμα πριν από περίπου 6 μήνες. Τότε, το κόμμα ζήτησε από τους υπό απόλυση εργαζομένους να υπογράψουν ότι έλαβαν πλήρη αποζημίωση, ενώ στην πραγματικότητα θα ελάμβαναν τη μισή.

Όταν μάλιστα οι εργαζόμενοι υπαινίχθηκαν ότι θα προσφύγουν στη δικαιοσύνη έλαβαν την αλαζονική απάντηση από το κόμμα πως η κρατική επιχορήγηση είναι ακατάσχετη. Με άλλα λόγια και να προσφύγετε δεν θα πάρετε τίποτα...

Για την ιστορία πάντως σύμφωνα με το protothema.gr όσοι απολύθηκαν από το ΠΑΣΟΚ έλαβαν τη μισή από την προβλεπόμενη αποζημίωση.

Δημοσίευση by Koolnews.gr.
Keywords
Τυχαία Θέματα