Παράταση στη δίκη Παπαγεωργόπουλου – Στις 16 Ιανουαρίου θα εκδικασθεί η υπόθεση

Για τις 16 Ιανουαρίου 2014 αναβλήθηκε, τελικά, από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, η εκδίκαση της υπόθεσης της υπεξαίρεσης από τα ταμεία του Δήμου Θεσσαλονίκης για την οποία καταδικάστηκε σε πρώτο βαθμό ο πρώην δήμαρχος, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, σε ισόβια κάθειρξη.

Την

επιθυμία του να ξεκινήσει η δίκη εξέφρασε και ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης. Ζητώντας, κατά τη χθεσινή μέρα, το λόγο τόνισε: «Σας παρακαλώ να γίνει η δίκη. Ο νομοθέτης άλλωστε ορίζει να εκκαθαρίζονται το συντομότερο δυνατό οι υποθέσεις όπου εμπλέκονται δημόσια πρόσωπα. Γνωρίζετε άλλωστε και την περιρρέουσα ατμόσφαιρα» είπε ο Β. Παπαγεωργόπουλος για να του απαντήσει η πρόεδρος του δικαστηρίου, ότι το δικαστήριο δεν το ενδιαφέρει η «περιρρέουσα ατμόσφαιρα».

Στο μεταξύ, όπως και τις δύο προηγούμενες μέρες, έτσι και σήμερα, ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης έτυχε θερμής υποδοχής από φίλους και υποστηρικτές του, κατά την μεταγωγή του στο δικαστικό μέγαρο από τις φυλακές Διαβατών, όπου κρατείται τους οκτώ τελευταίους μήνες.

Να σημειωθεί ότι για την υπόθεση της υπεξαίρεσης, που σύμφωνα με το πρωτοβάθμιο δικαστήριο (το Κακουργιοδικείο Θεσσαλονίκης) ανήλθε σε περίπου 18 εκατ. ευρώ, καταδικάστηκαν σε ισόβια κάθειρξη ο Β. Παπαγεωργόπουλος, ο Μ. Λεμούσιας κι ο πρώην ταμίας του δήμου Π. Σαξώνης, ενώ ποινές κάθειρξης 15 και 10 ετών επιβλήθηκαν, αντιστοίχως, στους δύο πρώην διευθυντές της Ταμειακής Υπηρεσίας. Στους δύο τελευταίους το δικαστήριο έδωσε ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση με αποτέλεσμα να μείνουν υπό όρους ελεύθεροι έως το δευτεροβάθμιο δικαστήριο.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter

Keywords
Τυχαία Θέματα