Παραμύθι χωρίς δράκο τα σενάρια αποχώρησης από τη γαλάζια κούρσα

Σενάρια αποχώρησης από τη γαλάζια κούρσα προέκυψαν και πάλι, καθώς ο προεκλογικός αγώνας βρίσκεται εκ νέου σε εξέλιξη. Τα τεχνικά ζητήματα βαίνουν προς λύση, μιας και η συνεργασία της ΝΔ με την Vodafone είναι σε καλό επίπεδο, με αποτέλεσμα η παραφιλολογία να δίνει και να παίρνει εκ νέου.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Ευγενίδης

Τα σενάρια αποχώρησης υποψηφίου προέδρου από την κούρσα της ΝΔ φούντωσαν εκ νέου από το απόγευμα της Τετάρτης, όταν παρόμοια πληροφορία

μεταδόθηκε από την εκπομπή Live News του Ε, κάτι που σήμανε συναγερμό τόσο στα δημοσιογραφικά γραφεία όσο και σε γαλάζια στελέχη. Πλην όμως, τουλάχιστον με τα παρόντα δεδομένα, δεν διαφαίνεται στον ορίζοντα αποχώρηση υποψηφίου από την κούρσα, μιας και το αντίστοιχο σενάριο είχε διακινηθεί και πριν από τις εκλογές του Νοεμβρίου που εν τέλει δεν έγιναν.

Άμα τη διακινήσει του σεναρίου, αρκετοί σκέφτηκαν τόσο τον Άδωνι Γεωργιάδη όσο και τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη: τον μεν κ. Γεωργιάδη, διότι εμφανίζεται να είναι αυτός που παίρνει τα χαμηλότερα ποσοστά στις όποιες δημοσκοπήσεις έχουν δει το φως της δημοσιότητας, τον δε κ. Μεϊμαράκη γιατί τις τελευταίες μέρες έβγαζε μια εικόνα εκνευρισμού, η οποία αδιαμφισβήτητα του έχει στοιχήσει, εν συγκρίσει με την ενωτική στάση και εικόνα που διατηρούσε πριν από τις 22/11.

Πάντως, έστω και αν συνεργάτες τους διέψευδαν αμέσως τις σχετικές φήμες, και οι δύο πλευρές απάντησαν με κάποιον τρόπο. Ο μεν κ. Γεωργιάδης επέλεξε το προσφιλές του twitter για να σχολιάσει το σενάριο. “Την μία με ψεύτικες δημοσκοπήσεις, την άλλη με προβοκάτσιες περί αποχωρήσεως…εντάξει παιδιά φοβάστε το καταλάβαμε…καλά κάνετε..στις 20!”, έγραψε χαρακτηριστικά ο Άδωνις Γεωργιάδης, ενώ αργότερα συνεργάτες του επαναλάμβαναν την πάγια θέση του πως ακόμα και 1% να πάρει, αυτός θα μείνει μέχρι τέλους στον αγώνα.

Όσο για τον Βαγγέλη Μείμαράκη; Μπορεί συνεργάτες του να έκαναν λόγο για «αστεία σενάρια» και να μην έμπαιναν σε περαιτέρω συζήτηση, ένα sms που έφτασε όμως το βράδυ στα κινητά μελών και φίλων της ΝΔ έδινε τον τόνο. “Όλοι μαζί συνεχίζουμε αποφασιστικά. Με εμπειρία, δυναμισμό, ενότητα και ανανέωση κάνουμε πάλι τη ΝΔ μεγάλη και δυνατή”, ανέφερε το μήνυμα που ερμηνεύτηκε ως έμμεση απάντηση της πλευράς Μεϊμαράκη. Μάλιστα, δεν είναι λίγοι εκείνοι στο στρατόπεδο Μεϊμαράκη που εκτιμούν πως τα εν λόγω σενάρια εκπορεύονται από το στρατόπεδο Τζιτζικώστα. Όσο για τους κ.κ. Τζιτζικώστα και Μητσοτάκη; Επιμένουν στον σχεδιασμό τους και δεν ασχολούνται με τις εν λόγω φήμες

Τα σενάρια για τον δεύτερο γύρο

Με τα παρόντα δεδομένα, ακόμα και αν η πλευρά Μεϊμαράκη επιμένει πως θα κερδίσει καθαρά από τον πρώτο γύρο, ένας δεύτερος γύρος μοιάζει ως εξαιρετικά πιθανό σενάριο. Αν εν τέλει ένα τέτοιο ενδεχόμενο λάβει σάρκα και οστά, τότε θα μπούμε σε μια περίοδο εξαιρετικά σκληρής αντιπαράθεσης εντός της ΝΔ, μιας και όλα θα είναι ανοιχτά. Υπάρχουν πολλά πιθανά σενάρια για το ενδεχόμενο δεύτερου γύρου, με κανέναν να μην είναι σε θέση να κάνει ασαφαλείς προβλέψεις, ακόμα και αν φαινομενικά το δίδυμο Μείμαράκη-Τζιτζικώστα μοιάζει να προηγείται.

Ποιος μπορεί άλλωστε να ξεγράψει τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος έχει επιμείνει σε μια πολιτική καμπάνια ή τον Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος έχει δυναμικούς υποστηρικτές στη βάση της ΝΔ; Όπως και να έχει, επειδή η ώρα της αλήθειας πλησιάζει, αν υπάρξει δεύτερος γύρος, τότε θα μετρήσουν και άλλα στοιχεία, όπως π.χ. οι συμμαχίες, η ενδεχόμενη γραμμή για ψήφο κατά συνείδηση που θα μπορούσε να απελευθερώσει ψηφοφόρους να επιλέξουν υποψήφιο χωρίς γραμμή, αλλά και το ενδεχόμενο στρατηγικών συνεργασιών μεταξύ υποψηφίων. Φυσικά, είναι σαφές, πως, αν υπάρξει δεύτερος γύρος, τότε και συναρτήσει των προσώπων που θα βρίσκονται σε αυτόν θα πρέπει να επανεξεταστούν και τα σενάρια διάσπασης.

Στοίχημα η προσέλευση

Ίσως το βασικότερο στοίχημα για τη ΝΔ ενόψει εκλογών είναι αυτό της προσέλευσης, κάτι το οποίο έλεγαν γαλάζια στελέχη και πριν τις 22/11, χωρίς όμως να έχει επισυμβεί το γαλάζιο φιάσκο των εκλογών. Πέραν της νομιμοποίησης της διαδικασίας, η προσέλευση είναι κρίσιμη και για την κάλυψη των εξόδων της διαδικασίας, καθώς, αν προσέλθουν περίπου 300.000 μέλη, τότε τα έξοδα πιθανότατα θα καλυφθούν εξ ολοκλήρου, ενώ αν πάνε γύρω στα 200.000 άτομα, τότε η ΝΔ θα έχει πρόβλημα. Βέβαια, υπάρχουν και οι απαισιόδοξοι που λένε πως, μετά το φιάσκο, το να πάνε 200.000 ψηφοφόροι μια Κυριακή πριν τα Χριστούγεννα, οπότε τα μαγαζιά θα είναι ανοιχτά, και με δεδομένη την αποτυχία των πρώτων εκλογών, θα είναι ευτύχημα. Υπάρχει και ο αντίλογος, βέβαια, σύμφωνα με τον οποίο η προσέλευση θα είναι ικανοποιητική, μιας και η βάση της ΝΔ έχει πεισμώσει.

The post Παραμύθι χωρίς δράκο τα σενάρια αποχώρησης από τη γαλάζια κούρσα appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα