Παραλύει η Υγεία σήμερα – 24ωρη πανελλαδική απεργία για την κινητικότητα

Παρέλυσαν από νωρίς σήμερα το πρωί τα δημόσια νοσοκομεία και ιατρεία από την 24ωρη πανελλαδική απεργία που έχουν κηρύξει οι ομοσπονδίες των γιατρών, των νοσηλευτών και του διοικητικού προσωπικού στην Υγεία εναντίον της κινητικότητας 2.500 υγειονομικών, που θα οδηγήσει στο κλείσιμο Νοσοκομείων και στη διάλυση του ΕΣΥ, όπως τονίζεται σε ανακοίνωση των απεργών.

Την 24ωρη πανελλαδική απεργία έχουν προκηρύξει από κοινού η

Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ).

Μόνο στην Αττική προβλέπεται η αλλαγή "ρόλου" έξι νοσοκομείων, ενώ συνολικά προβλέπεται η κατάργηση 770 μονάδων και τμημάτων του ΕΣΥ. Αυτή τη στιγμή το ΕΣΥ έχει κενά 20.000 θέσεων εργασίας και 6.000 γιατρών για να στελεχώσει επαρκώς τα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας.

Η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει ότι "οι συγχωνεύσεις - καταργήσεις Νοσοκομείων, οι καταργήσεις 770 μονάδων, τμημάτων του ΕΣΥ, οι νέοι οργανισμοί, οι πιθανές καταργήσεις ολόκληρων κλάδων θα είναι τα εργαλεία για την υλοποίηση αυτής της ανάλγητης πολιτικής στο χώρο της Υγείας".

Οι νοσοκομειακοί γιατροί -αν και προς στιγμήν όπως αναφέρουν φαίνεται ότι εξαιρούνται από τις διαθεσιμότητες- στέκονται δίπλα στους άλλους εργαζόμενους στην Υγεία "που απειλούνται με απόλυση".

Σημειώνεται ότι το ΕΚΑΒ, τα Κέντρα Υγεία και οι δομές πρόνοιας λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας, εξυπηρετώντας μόνο τα έκτακτα περιστατικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα