Παραδοχή Μαξίμου: Μας έχουν κλείσει τα σύνορα – Ανησυχία για τη συμφωνία με την Τουρκία

Στην παραδοχή ότι τα σύνορα είναι στην πραγματικότητα κλειστά προχώρησε με καθυστέρηση το Μέγαρο Μαξίμου. Τουλάχιστον αυτό ανέφεραν κυβερνητικές πηγές στο περιθώριο της συνάντησης του πρωθυπουργού με τον Ανχέλ Γκουρία.

Εξακολουθούν, όμως, οι ίδιες πηγές να επιρρίπτουν τις ευθύνες για την κατάσταση αυτή στις μονομερείς ενέργειες και λένε ότι «ανεξάρτητα από το πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση στην επόμενη σύνοδο εμείς θέλουμε αυτό να αποδοκιμαστεί όσο γίνεται και στο κείμενο συμπερασμάτων».

«Στα συμπεράσματα γίνεται αναφορά για τους μετανάστες. Όμως τα σύνορα είναι κλειστά. Κεντρικός

μας στόχος είναι να περάσει η διαχείριση του προσφυγικού στην Τουρκία. Εμείς λέμε ότι χρειάζεται ένας ανθρωπιστικός διάδρομος» συμπλήρωνε ο ίδιος κορυφαίος κυβερνητικών παράγων.

Στο Μαξίμου υπάρχει ανησυχία και για τις χώρες του Βίζενγκραντ καθώς ενδέχεται να μπλοκάρουν και τη συμφωνία με την Τουρκία για την επανεγκατάσταση των προσφύγων. Κυβερνητικές πηγές διευκρίνιζαν πως «αν ισχύσει η συμφωνία αυτή θα πρέπει να πάρουν και αυτές πρόσφυγες».

Επανερχόμενοι στις δηλώσεις Τουσκ το βράδυ της Τετάρτης ότι ο βαλκανικός δρόμος έχει κλείσει οι κυβερνητικοί κύκλοι ανέφεραν ότι προσπαθεί να σβήσει με μια γόμα τη διαχωριστική γραμμή Βιζενγκραντ-προθύμων.

«Πρέπει να παρακολουθήσουμε με μεγάλη προσοχή αυτό που έκανε χθες ο Τουσκ. Το κάνει γιατί υπάρχει αδυναμία στην Ευρώπη να χαράξει κοινή γραμμή. Προσπαθεί να μην υπάρξει σύγκρουση των υπολοίπων χωρών με τις χώρες του Βίζενγκραντ» συμπλήρωναν για τη στάση του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Για το ταξίδι του Αλέξη Τσίπρα στην Τουρκία οι κυβερνητικές πηγές υποστήριζαν ότι εντάσσεται στη «σύνθετη διπλωματική δραστηριότητα από την Ελλάδα για να φτάσουμε στο σημείο της συμφωνίας. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο έγινε το ταξίδι στη Τουρκία. Αυτό που κάνουμε με την Τουρκία το κάνουμε εκπροσωπώντας την ΕΕ».

Οι ίδιες πηγές «πανηγύριζαν» για τη συμφωνία σχετικά με την επιστροφή ανθρώπων που δεν έχουν δικαίωμα προστασίας υποστηρίζοντας ότι «είναι ένα από τα ζητήματα που επιτυχώς λύθηκαν». «Αυτό είναι καλό γιατί χτυπά την αξιοπιστία των διακινητών» συμπλήρωναν.

Διαβάστε ακόμα: Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα-Πούτιν: Συζήτησαν για προσφυγικό και ενεργειακές σχέσεις

The post Παραδοχή Μαξίμου: Μας έχουν κλείσει τα σύνορα – Ανησυχία για τη συμφωνία με την Τουρκία appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα