Παπούλιας: Η Ελλάδα θα μείνει χωρίς Έλληνες

Με ηχηρή παρέμβαση ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας πήρε θέση κατά του νέου φορολογικού νομοσχεδίου που καταργεί τα επιδόματα για όσους έχουν παιδιά.

«Θα μείνει η Ελλάδα χωρίς Έλληνες…», επισήμανε ο κ. Παπούλιας απευθυνόμενος στον υπουργό Οικονομικών κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχαν το μεσημέρι της Τετάρτης.

«Αυτό το εξετάζουμε. Βέβαια, θα συμφωνείτε φαντάζομαι, ότι

πρέπει να βάλουμε και εισοδηματικά κριτήρια, να μην παίρνουν όλοι», απάντησε ο Γιάννης Στουρνάρας, άποψη με την οποία συμφώνησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τονίζοντας: «Οπωσδήποτε. Δεν μπορεί να έχουμε δωρεάν παιδεία και οι άνθρωποι που μπορούν να στέλνουν τα παιδιά τους στο εξωτερικό να μην πληρώνουν».

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο κ. Στουρνάρας αποκάλυψε ότι το υπουργείο Οικονομικών θα επιδιώξει να επιλύσει το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί μέσω επιδομάτων από το πρώτο παιδί κι όχι μέσω καθορισμού αφορολόγητου ποσού. Ο κ. Στουρνάρας άφησε ανοικτό το ύψος του ανώτατου συντελεστή φορολόγησης, καθώς ερωτηθείς αν θα είναι 45% ή χαμηλότερος, δήλωσε: «προσπαθούμε να βρούμε το καλύτερο».

Ο υπουργός Οικονομικών πρόσθεσε ότι το φορολογικό νομοσχέδιο καταρτίζεται με συνεχή διάλογο «έχοντας ως δεδομένο ότι πρέπει να πετύχουμε», ενώ διευκρίνισε για το αν θα αντιμετωπιστούν με ιδιώνυμο τρόπο όσοι συμπεριλαμβάνονται στη λίστα Λαγκάρντ, όπως αναφέρθηκε στην συνομιλία του, λίγο πριν, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ότι «αυτό που εξετάζουμε είναι να αντιμετωπίζονται και από την Δικαιοσύνη όσοι αποδεικνύεται ότι φοροδιαφεύγουν».

Keywords
Τυχαία Θέματα