Παπαδήμος: “Πρέπει να πετύχουμε”

Με 258 υπέρ, ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός του 2012. Ένας “δύσκολος” προϋπολογισμός, όπως όλοι είπαν.

Με την ομιλία του πρωθυπουργού, Λουκά Παπαδήμου, ολοκληρώθηκε η συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2012, ο οποίος ψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής,

με 258 υπέρ, σε σύνολο 299 ψησιφάντων βουλευτών.
“Ο προϋπολογισμός του 2012 έχει καταρτιστεί σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη κατάσταση για τη χώρα”, δήλωσε ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος από το βήμα της Βουλής και τόνισε: “Βρισκόμαστε σε μία ιστορική συγκυρία, μεγίστης εθνικής ευθύνης. Οι περιστάσεις απαιτούν να υπερβούμε τις δυνάμεις μας και να ξεπεράσουμε τον εαυτό μας”.

Αναφερόμενος στις δυσκολίες του προϋπολογισμού, ο κ. Παπαδήμος δήλωσε: “Ο προϋπολογισμός του 2012 είναι ένας δύσκολος προϋπολογισμός. Έχει φιλόδοξους στόχους και πρέπει να εκτελεστεί σε ένα περιβάλλον που χαρακτηρίζεσαι από αβεβαιότητα. Πρέπει όμως να πετύχουμε τους στόχους. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να μεμψιμοιρούμε ούτε να συνεχίσουμε την τακτική των αλληλοκατηγοριών για το παρελθόν, για το ποιος φταίει και το ποιος δεν φταίει. Η επιτυχία είναι υπόθεση όλων μας“.

“Με την επιτυχή εκτέλεση του προϋπολογισμού θα δημιουργηθούν ουσιαστικές προϋποθέσεις για την υπέρβαση της κρίσης. Αυτό απαιτεί συνεχή προσπάθεια. Απαιτεί συνεργασία όλων των πολιτικών δυνάμεων. Οι πολίτες θα εκτιμήσουν την προσπάθεια των πολιτικών δυνάμεων. Η κρίση στη χώρας μας δεν είναι μία μπόρα που σύντομα θα περάσει. Θα έχει διάρκεια. Γιατί είναι το αποτέλεσμα συσσώρευσης λαθών και παραλείψεων. Θα πάρει χρόνο και θα έχει κόστος. Ωστόσο, το θετικό αποτέλεσμα θα γίνει βαθμιαία ορατό”.

Βενιζέλος: Τώρα είναι η ώρα της αλήθειας
“Το παιχνίδι του πολιτικού μέλλοντος παίζεται στην αλήθεια και την ειλικρίνεια. Τώρα είναι η ώρα της αλήθειας. Πρέπει να διαμορφώσουμε τον καλύτερο και πιο ασφαλή μηχανισμό για το έθνος, τώρα που η Ευρώπη παραπαίει. Τίποτα δεν είναι αυτονόητο”, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος.

“Θα πάρουμε δύσκολες αποφάσεις. Χρειάζεται συστράτευση του λαού, πολύ υπεύθυνη συμπεριφορά. Πρέπει όλοι να εκπέμπουμε ένα πολύ καθαρό μήνυμα και προς το εσωτερικό και προς τις αγορές. Καλώ όλα τα κόμμα να στηρίξουν την κυβέρνηση”, συμπλήρωσε ο κ. Βενιζέλος.
“Αυτό που χρειάζεται είναι διάσωση της χώρας, ανάκτηση του χαμένου εδάφους και μετά εκτίναξη”, τόνισε ολοκληρώνοντας ο υπουργός Οικονομικών.

Γ. Παπανδρέου: Απέτυχε η συντηρητική Ευρώπη
“Εάν κάποιος άργησε, δεν ήμασταν εμείς”, δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γ. Παπανδρέου από το βήμα της Βουλής, αναφερόμενος στις ευθύνες της ΝΔ που, όπως είπε, οδήγησαν στη σημερινή κατάσταση. ”Είμαι ο πρώτος που ζητώ διαφάνεια“, σημείωσε, προσθέτοντας πως το μήνυμά του προς τους Ευρωπαίους ηγέτες είναι πως τα αυστηρότερα μέτρα δεν θα λύσουν το πρόβλημα από μόνα τους.
Ο κ. Παπανδρέου έκανε μια μικρή ιστορική αναδρομή για την πορεία της κρίσης στην ευρωζώνη τα τελευταία δύο χρόνια, επιρρίπτοντας ευθύνες σε Ευρωπαίους ηγέτες και στη “συντηρ

Keywords
Τυχαία Θέματα