Πως να φορέσετε το ζιβάγκο

Ζιβάγκο. Ποτέ δεν το αγάπησα ιδιαίτερα. Ούτε καν στα χρόνια της μεγάλης  πασοκικής έξαρσης των ‘80s, τότε που το παχύ μουστάκι και το ζιβάγκο ήταν κάτι παραπάνω από δήλωση μόδας. Τέλος πάντων, το θέμα είναι ότι το ζιβάγκο σιγά, σιγά βρήκε μια θέση στην γκαρνταρόμπα του άντρα και παραμένει εκεί έως σήμερα. Μιας και χειμωνιάζει, λοιπόν, και τα ζιβάγκο κατεβαίνουν από το πατάρι, θα ήθελα σήμερα  να δώσω μερικά tips για το ρούχο προκειμένου να μην μοιάζετε με παλαιοπασόκο που περιμένει να ακούσει ομιλία του Αντρέα.

Έχουμε και λέμε,  πρώτη

σημείωση: Διαλέγετε κατά κύριο λόγο σκούρα και ουδέτερα χρώματα. Ο λόγος είναι απλός. Σας αδυνατίζουν. Τα παρδαλά χρώματα ταιριάζουν καλύτερα στις μικρές ηλικίες ή σε εκείνους που κατεβαίνουν από το βουνό με τα χιονοπέδιλα παραμάσχαλα. Σημείωση Νο2: Μην γυρίζετε ποτέ το λαιμό προς τα κάτω ενώ αποφύγετε τα ψευτοζιβάγκο με τον κοντό λαιμό. Είναι στυλιστικές σαχλαμάρες και συνήθως δεν κολακεύουν αυτόν που τα φοράει. Επίσης, o λαιμός θυμηθείτε να μην είναι πολύ στενός και σας «πνίγει».  Σημείωση Νο3: Ποτέ μα ποτέ μην βάζετε το ζιβάγκο μέσα από το παντελόνι. Εντάξει, αυτόν μάλλον δεν αφορά τις νεότερες γενιές, το λέω περισσότερο γιατί στα χρόνια μου υπήρξαν τέτοιου τύπου «εγκλήματα».

Τώρα όσον αφορά το ύφασμα που θα επιλέξετε έχω να πω το εξής: Το μαλλί αν και συνήθως δεν κολλάει στο σώμα έτσι ώστε να διαγράφεται η κοιλιά σας (συν ότι διατηρεί πιο ζωντανά τα χρώματά του και δεν θα φαίνεται το ζιβάγκο σας παλιακό) είναι ζόρικο σε θερμοκρασίες πόλης. Κοινώς, θα «βράσετε». Για εντός πόλης… διαδρομές το βαμβάκι είναι καλύτερη λύση. Πιο δροσερή. Βέβαια όλα αυτά εξαρτώνται κατά βάση και από την εποχή. Ευτυχώς, δεν εξαρτώνται πια απ’ το τι ψηφίζεις…

Διαβάστε ακόμα:

* Όλα τα πλένω, όλα τα καθαρίζω

* Αντρικό κοστούμι: Still got the blue

* Η σχολή του γκρι

* Μπείτε στο crew

Keywords
Τυχαία Θέματα