Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ 4-3

08:49 9/3/2015 - Πηγή: KoolNews

Ντέρμπι διαφήμιση του ελληνικού ποδοσφαίρου ήταν αυτό που πραγματοποιήθηκε στην, κεκλεισμένων των θυρών, Λεωφόρο Αλεξάνδρας, με τον Παναθηναϊκό να κερδίζει τον ΠΑΟΚ 4-3. Χατ – τρικ ο Μάρκους Μπεργκ και δύο ανατροπές στο ματς...

Επιμέλεια: Θάνος Δημάτσας

Πιο δυνατά ο Παναθηναϊκός

Στο πρώτο ημίχρονο στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας βρήκε τον Παναθηναϊκό να είναι πιο δραστήριος από τον ΠΑΟΚ, κυκλοφορούσε σωστά την μπάλα, τα στόπερ του Τριφυλλιού όταν είχαν την

μπάλα στα πόδια τους στην μεσαία γραμμή σε κατάσταση επίθεσης του Παναθηναϊκού, δεν αισθάνονταν κάποια πίεση και αυτό διότι ο Κλάους ήταν στο αριστερό άκρο και όχι στην κορυφή της επίθεσης και είχε να επιτηρεί τον Τριανταφυλλόπουλο που ανέβαινε συχνά και πλαισίωνε τον Ζέκα στο δεξί άκρο. Οι γηπεδούχοι στο πρώτο μισό του πρώτου μέρους είχαν την κατοχή της μπάλας, όμως ευκαιρίες στο ματς δεν υπήρχαν.

Πρώτη φάση, πρώτο γκολ

Η... μηδενική κατάσταση ίσχυσε μέχρι το 27'. Ο Παναθηναϊκός πάτησε λίγο παραπάνω το γκάζι και στο 27' κατόρθωσε να ανοίξει το σκορ. Ο Τριανταφυλόπουλος με τον Ζέκα συνεργάστηκαν εξαιρετικά, ο Πορτογάλος σέντραρε από τα δεξιά, ο Μπεργκ είχε κάνει ήδη κίνηση, είχε ξεμαρκαριστεί και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ιτάνζ και σκόραρε μετά από τις 24/1/2015 όταν είχε πετύχει και το νικηφόρο γκολ κόντρα στην Καλλονή.

Ανέβηκε ο ΠΑΟΚ και 1-1

Στα τελευταία πέντε λεπτά του πρώτου ημιχρόνου ο ΠΑΟΚ ανέβασε την απόδοσή του, λειτουργώντας τα όβερλαπ των δύο ακραίων μπακ και... κατασκήνωσαν στην περιοχή του Παναθηναϊκού. Στο 41' ο ΠΑΟΚ έφτασε κοντά στο 1-1, με τον Νομπόα να βγάζει τον Κλάους στην πλάτη της άμυνας του Παναθηναϊκού, όμως το σουτ που επιχείρησε ήταν άστοχο, όμως ένα λεπτό αργότερο ο Έλληνας επιθετικός του Δικέφαλου δεν αστόχησε. Συγκεκριμένα στο 42' ο Σκόνδράς ανέβηκε, πήρε την μπάλα, σέντραρε, η άμυνα του Παναθηναϊκού «κοιμήθηκε» και ο Αθανασιάδης με ωραίο γυριστό σουτ έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Στιλ και έφερε το ματς στα ίσια.

Ευκαιρία ο Παναθηναϊκός, ανατροπή ο ΠΑΟΚ

Με ευκαιρία ξεκίνησε ο Παναθηναϊκός το ματς στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Βίκτωρ Κλωναρίδη να βγαίνει στην κόντρα, όμως το σουτ πέρασε ελάχιστα άουτ. Στη συνέχεια του δεύτερου μέρους, ο ΠΑΟΚ κατάλαβε πως πρέπει να πατήσει γκάζι να κρατήσει την μπάλα και να απειλήσει αλλιώς θα βρίσκονταν αντιμέτωπος με το δεύτερο γκολ του Παναθηναϊκού. Ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος και στο 60' δικαιώθηκε, με τον Σκόνδρα να αποφεύγει τον Νάνο και με αριστερό ξερό σουτ εκτελεί τον Στιλ για την ανατροπή στο ματς.

«Όργια» Καρέλη, Μπεργκ και 4-3

Ο Γιάννης Αναστασίου, μετά την ευκαιρία που έχασε ο Κλωναρίδης, τον έβγαλε για να βάλει τον Καρέλη, προκειμένου να έχει δύο φορ περιοχής και μαζί με τον Μπεργκ έκαναν «όργια», με τον Σουηδό να θυμίζει την εμφάνιση που έκανε στον τελικό του Κυπέλλου στο ΟΑΚΑ. Ο Παναθηναϊκός δεν έχασε πολύ χρόνο και δύο λεπτά αργότερα ο Μάρκους Μπεργκ έβγαλε πάσα στον Καρέλη σα να είναι δεκάρι καθώς βρήκε τον Καρέλη πάνω στην κίνηση, έφερε την μπάλα μπροστά και με το δεξί πλάσαρε τον Ιτάνζ και έφερε ξανά το ματς στα ίσια. Η δεύτερη ανατροπή του ματς δεν άργησε πολύ. Οκτώ λεπτά μετά το γκολ του Καρέλη, ο Σίλντενφελντ βρέθηκε από τα αριστερά σέντραρε, η άμυνα του ΠΑΟΚ δεν απομάκρυνε σωστά την μπάλα, ο Καρέλης την πήρε στα πόδια του είδε την κίνηση του Μπεργκ και με τεράστια πάσα, βγάζει τον Μπεργκ απέναντι από τον Ιτάνζ και ο Σουηδός σκοράρει για 2η φορά στο ματς. Οι «πράσινοι» δεν επαναπαύτηκαν στο 3-2, έψαξαν το τέταρτο γκολ και το βρήκαν με τον Μάρκους Μπεργκ να κάνει χατ τρικ στο 87' . Το μόνο που κατάφερε ο ΠΑΟΚ ήταν να μειώσει σε 4-3 με το γκολ του Νομπόα στο 93' με κεφαλιά.

Οι συνθέσεις:

Παναθηναϊκός: Στιλ, Τριανταφυλλόπουλος, Ταυλαρίδης, Σίλντενφελντ, Νάνο, Λαγός (80' Κουτρουμπής), Πράνιτς, Ζέκα, Κλωναρίδης (50' Καρέλης), Μπεργκ, Πέτριτς (65' Ατζαγκούν).

ΠΑΟΚ: Ιτάνζ, Σκόνδρας (88' Κωνσταντινίδης), Βίτορ, Ρικάρντο Κόστα (80' Σαλπιγγίδης), Ρατς (84΄Κίτσιου), Νομπόα, Παπαγιανόπουλος, Αθανασιάδης, Μακ, Περέιρα, Γκολάσα.

The post Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ 4-3 appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα