Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καρκίνου! Έλληνες celebrities μιλούν ανοιχτά για τη μάχη τους

14:51 4/2/2015 - Πηγή: KoolNews

Η 4η Φεβρουαρίου έχει οριστεί ως Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καρκίνου, μια δύσκολη μάχη που δίνουν καθημερινά αρκετοί συνάνθρωποι μας. Μία ασθένεια που δεν κοιτάζει ηλικία, φυλή, εθνικότητα ή το αν είσαι επώνυμος. Μεταξύ των εκατομμυρίων ανθρώπων που δίνουν το δικό τους αγώνα, δεν είναι λίγοι και οι celebrities που έχουν μιλήσει ανοιχτά για το Γολγοθά του «Καρκίνου».

Η μάχη της Γωγώς Μαστροκώστα με τον καρκίνο άρχισε αμέσως μετά τη γέννηση της κορούλας της. Η επιχειρηματίας σε συνέντευξή της μίλησε για τον καρκίνο του μαστού που βίωνε. Δύναμη της ήταν η κορούλα

της Βικτώρια και ο σύζυγος της. Μάλιστα, είχε εξομολογηθεί δημόσια: «Με πήραν από μια εταιρεία τηλεφωνίας για μια προσφορά. Η κυρία που ήταν στην άλλη άκρη της γραμμής, μόλις με αναγνώρισε, άρχισε να με ευχαριστεί, γιατί ακούγοντάς με, πήγε και έκανε μαστογραφία, εντοπίζοντας εγκαίρως κάτι στο στήθος της. Το έκανα, λοιπόν, για την ευαισθητοποίηση των γυναικών». Μετά το τέλος αυτού του αγώνα, η Γωγώ Μαστροκώστα, έχει ταχθεί ενεργά στον αγώνα καταπολέμησης του καρκίνου, συμμετέχοντας σε εκδηλώσεις, ομιλίες, ακόμα και σε forum.

Αντιμέτωπος με τον καρκίνο ήρθε ο Γιώργος Αυτιάς ο όποιος όπως αποκάλυψε δεν το έβαλε κάτω. Ο ίδιος δήλωσε σε συνέντευξη του ότι όλο αυτό το αντιμετώπισε ψύχραιμα : «Τη χαρά και τη λύπη πρέπει να ξέρεις να τις βιώνεις χωρίς ακρότητες. Ένα κομμάτι αυτής της ιστορίας, το βίωσα εντελώς μόνος. Στην οικογένειά μου, είπα την αλήθεια ήρεμα. Δεν έκανα ανακοινώσεις του τύπου “Πεθαίνω αύριο” »«Ποτέ δεν φοβήθηκα σε αυτή την ιστορία. Είπα “ό,τι θέλει ο Θεός θα αποφασίσει”, αλλά εγώ ήθελα να ζήσω. Είπα ότι θα το παλέψω με όση δύναμη έχω. Πιστεύω πάρα πολύ στον Θεό, αλλά πιστεύω πολύ και σε μένα. Το βοήθησα, το έσπρωξα προς τα εκεί. Ήθελα να είμαι εδώ σήμερα» εξομολογήθηκε η ηθοποιός Κάτια Νικολαίδου στο «Mega με Μία» σε ερώτηση για τη μάχη που έδωσε με την επάρατη νόσο.

Το δικό της μήνυμα για τον καρκίνο έχει δώσει και η Χάρις Αλεξίου. Η δημοφιλής καλλιτέχνης έχει παραδεχτεί δημόσια το γεγονός ότι έπασχε από Καρκίνο λέγοντας: «Αυτό που χρειαζόμαστε περισσότερο εμείς οι επώνυμοι είναι να μάθουμε να μην υποτιμάμε τους άλλους που έχουν το ίδιο πρόβλημα με εμάς, είτε είναι ο φόβος της απόρριψης είτε η αρρώστια. Εγώ έπαθα καρκίνο. Από αυτό έχασα και τη μητέρα μου… Ήμουν τυχερή, γιατί τον πρόλαβα. Κάνοντας τη μαστογραφία μου, όπως κάθε χρόνο, το διαπίστωσα. Η πρόληψη με έσωσε. Αυτό που παίρνεις από ένα τέτοιο γεγονός είναι η ταπείνωση, γιατί ποτέ δεν πιστεύεις ότι θα το πάθεις κι εσύ».

1 από 10 < ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΠΟΜΕΝΗ > Γιώργος Αυτιάς Γωγώ Μαστροκώστα Χάρις Αλεξίου Κάτια Νικολαίδου Μαρία Ιωαννίδου Νίκος Κουρκούλης Σπύρος Παπαδόπουλος Τζέσυ Παπουτσή Στέφανος Κορκολής Βάσια Τριφύλλη

Σε μία από τις σπάνιες εξομολογήσεις του ο Νίκος Κουρκούλης είχε αναφέρει ότι είχε καρκίνο στην κεφαλή του πάγκρεας.
«Είχα καρκίνο στην κεφαλή του πάγκρεας. Οι λέξεις δεν φοβίζουν. Οι γιατροί μου έδωσαν περιθώρια ελπίδας. Δεν πίστεψα μέσα μου ότι υπήρχε αυτό το πρόβλημα, δεν ένιωσα ποτέ ασθενής» ανέφερε. Αξίζει, φυσικά, να σημειωθεί ότι ο τραγουδιστής βγήκε νικητής από αυτή τη μάχη.

Για τις δύσκολες ώρες που πέρασε όταν ανακάλυψε πως έχει καρκίνο μίλησε ο Στέφανος Κορκολής. Δήλωσε χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του: «Και έκλαψα, και εμετούς έκανα από τη σύσπαση των νεύρων. Κακά τα ψέματα, είναι σοκ, ήταν ένας καρκίνος που είναι για μεγαλύτερες ηλικίες κι ευτυχώς 100% ιάσιμος. Έκανα τις θεραπείες μου, ολίγον επώδυνες, αλλά το κυριότερο είναι ότι σταμάτησα το τσιγάρο, γιατί αυτό μου δημιούργησε αυτό το είδος του καρκίνου!»

H Τζέσυ Παπουτσή έκανε κάποιες δηλώσεις για την δική της μάχη με τον καρκίνο στην εκπομπή «ΜΙΑ», της Τατιάνας Στεφανίδου. Συγκεκριμένα δήλωσε: «Εγώ πάντα από μικρή είχα τη δυνατότητα να επιλέξω, δηλαδή σηκωνόταν ο μπαμπάς μου την Κυριακή το πρωί κι έλεγε: “Εγώ πάω στην εκκλησία, όποιος θέλει έρχεται”. Μας έδειχνε πάντα το σωστό, χωρίς να μας πιέζει. Όλες οι αποφάσεις λοιπόν ήταν δικές μας. Εγώ πίστευα πάντα. Όταν μου έτυχε αυτό, έκανα το σταυρό μου και είπα: “Αν θες, Χριστέ μου να γυρίσω, να αγκαλιάσω τους ανθρώπους μου, να γυρίσω, αν δε θες, εντάξει”. Κι έτσι γύρισα και είμαι μια χαρά. Είναι κάτι που δεν μπορείς να κάνεις τίποτα. Αυτές είναι δοκιμασίες».

H Βάσια Τριφύλλη πάλεψε με τον καρκίνο του μαστού και βγήκε νικήτρια. Από τότε βοηθάει γυναίκες που αντιμετώπισαν και αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα με εκείνην, συμμετέχοντας σε ημερίδες και εκδηλώσεις για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού. «Πέρασα από πολλές διακυμάνσεις. Στην αρχή πέρασα απέναντι και νόμιζα ότι όλα αυτά συμβαίνουν σε κάποια άλλη – οι άλλοι μάλιστα το εκλάμβαναν αυτό ως γενναιότητα. Δεν ήταν. Μετά τον πρώτο χρόνο, όταν συνειδητοποίησα τι μου συμβαίνει, πήγα σε ψυχολόγους, γιατί λένε πως ο καρκίνος του μαστού εκτός από κληρονομικά έχει και ψυχοσωματικά αίτια – γυναίκες που νοιάζονται πιο πολύ για τους άλλους παρά για τον εαυτό τους. Φαντάσου ότι όταν μου είπαν “έχεις καρκίνο”, η πρώτη μου σκέψη ήταν “τι θα γίνει η μάνα μου;”.

Η Μαρία Ιωαννίδου στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου, μίλησε για το πως αντέδρασε όταν έμαθε ότι πρέπει να αντιμετωπίσει τον καρκίνο : «Όταν μου είπαν ότι έχω καρκίνο, ρώτησα τρεις φορές το γιατρό αν το λέει σε μένα. Έκλαψα πολύ, μετά θύμωσα με μένα, μετά το είδα σαν κάρμα, μετά πέρασα στη διαδικασία του φόβου — όχι να μην πεθάνω, να μη σακατευτώ. Ο καλλιτέχνης τα βλέπει όλα όμορφα, Ένα “σακατεμένο” στήθος το έβλεπα σαν “καμένη γη”».

O Σπύρος Παπαδόπουλος φάνηκε πολύ δυνατός μπροστά στη διάγνωση ότι πάσχει από καρκίνο στο νεφρό και τα κατάφερε και βγήκε νικητής. Ο ίδιος για αυτό του τον αγώνα δήλωσε στην εκπομπή «Το Πρωινό»: «Είναι θέμα χαρακτήρα. Έτσι είμαι εγώ. Έχω κάποιες περίεργες αντιλήψεις για τη ζωή και όταν είναι κάτι να γίνει θα γίνει. Το σωστό είναι ένας πολιτισμένος άνθρωπος, γιατί εγώ δεν είμαι πολιτισμένος άνθρωπος, να προβλέπει, να κάνει προληπτική ιατρική… Εγώ δεν ήμουν τόσο, απλώς έχω πολύ καλούς φίλους γιατρούς που ήταν δίπλα μου και έτσι το προλάβαμε αλλά νομίζω ότι όταν είναι να γίνει κάτι, που λένε γραφτό, θα γίνει, οπότε μέχρι να γίνει αυτό είπαμε εγώ τη δουλειά μου και αυτός τη δική του».

The post Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καρκίνου! Έλληνες celebrities μιλούν ανοιχτά για τη μάχη τους appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα