Ούτε οι χειροπέδες στη Χρυσή Αυγή τους έφεραν κοντά- Νέα κόντρα κυβέρνησης με ΣΥΡΙΖΑ

Ανεβάζουν τους τόνους κυβέρνηση και αντιπολίτευση παρά τη σύλληψη των βουλευτών της Χρυσής Αυγής η οποία θα μπορούσε να αποτελέσει έδαφος πολιτικής συνεννόησης και δημιουργίας ενός ενιαίου αντιφασιστικού μετώπου.

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς αμέσως μετά την άφιξή του στη Νέα

Υόρκη συναντήθηκε στο ξενοδοχείο που διαμένει με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο ο οποίος στη συνεχεία αναχώρησε για την Αθήνα. Οι δύο άνδρες είχαν αμοιβαία ενημέρωση ενώ συζήτησαν τις εξελίξεις στο μέτωπο της Χρυσής Αυγής. Αμέσως μετά την συνάντησή τους ο κ. Βενιζέλος, μιλώντας στους δημοσιογράφους, απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο γενικών βουλευτικών εκλογών ενώ σημείωσε πως διερευνώνται οι συνταγματικές δυνατότητες, για να αποφευχθούν ακόμη και οι επαναληπτικές εκλογές, σε περίπτωση ομαδικής παραίτησης των βουλευτών της Χρυσής Αυγής.

Ωστόσο ο κ. Βενιζέλος εκτίμησε πως κάτι τέτοιο δεν είναι πιθανό να συμβεί και σημείωσε με νόημα πως «οι δημοκρατίες έχουν μηχανισμούς αυτοπροστασίας» εκφράζοντας την αμέριστη συμπαράσταση και στήριξη στο έργο της Δικαιοσύνης.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει κάθε λόγο να αισθάνεται δικαιωμένος καθώς όπως θύμισε εδώ και πολύ καιρό, επέμενε στη δραστική αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής με το παρόν νομικό οπλοστάσιο. Φυσικά δεν έλειψαν οι αιχμές για τον ΣΥΡΙΖΑ και την «αμηχανία» με την οποία αντιμετωπίζει την όλη κατάσταση και το συνέδεσε με το γεγονός ότι η Χρυσή Αυγή ήταν από τα κόμματα που αποδοκίμαζαν το μνημόνιο, όπως άλλωστε και ο ΣΥΡΙΖΑ.

ΣΥΡΙΖΑ: Μετά από μεγάλη ολιγωρία κάνατε το αυτονόητο

Η σύλληψη της ηγετικής ομάδας της Χρυσής Αυγής όχι μόνο δεν δημιούργησε τελικά ένα κοινό μέτωπο μεταξύ της Κυβέρνησης και των κομμάτων της αντιπολίτευσης αλλά προκάλεσε νέα κόντρα μεταξύ κυβερνητικού εκπροσώπου και του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε την κυβέρνηση για μεγάλη ολιγωρία στο θέμα της αντιμετώπισης της Χρυσής Αυγής και ζήτησε εκλογές «Επιτέλους ο κ. Σαμαράς και η κυβέρνησή του πράττουν το αυτονόητο. Έστω και αργά. Έστω και μετά από πέντε δολοφονίες και εκατοντάδες εγκληματικές επιθέσεις» ανέφερε, μεταξύ άλλων, η ανακοίνωση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος.

«Το μόνο που τελικά τους ενδιαφέρει είναι να σύρουν τη χώρα σε εκλογές προκαλώντας πολιτικό χάος. Γι' αυτό δυναμιτίζουν συνειδητά την πολιτική ομαλότητα και υπονομεύουν με κάθε τρόπο τη σταθερή πορεία της χώρας προς την έξοδο από την κρίση» ήταν η απάντηση του Σίμου Κεδίκογλου ο οποίος δήλωσε πως «δεν θα τους κάνουμε τη χάρη» και επεσήμανε πως «η κυβέρνηση θα συνεχίσει με αποφασιστικότητα το έργο και την αποστολή της και πως προωθεί βήμα βήμα και σταθερά την ανάκαμψη της εθνικής οικονομίας και εγγυάται την αποτελεσματική λειτουργία των δημοκρατικών μας θεσμών».

Keywords
Τυχαία Θέματα