Όταν τα φιστίκια συνάντησαν την σοκολάτα – Η πιο λαχταριστή τάρτα από τον Άκη Πετρετζίκη

Ο πιο γλυκός σοκολατένιος πειρασμός, μέσα από την πιο απλή και εύκολη συνταγή!

Υλικά για τη βάση

250γρ μπισκότα digestive80 γρ βούτυρο80 γρ σοκολάτα NESTLE DESSERT πραλίνα

Υλικά για τη γκανάζ

400γρ σοκολάτα NESTLE DESSERT Κλασική σε μικρά κομμάτια250 γρ. γάλα καυτό100 γρ. βούτυρο λιωμένο

Υλικά

για τα φιστίκια

100 γρ φιστίκια αιγίνης75 γρ ζάχαρη1 κ.σ. νερό1 πρέζα αλάτιμια πρέζα κανέλα

Εκτέλεση

Χτυπάμε τα μπισκότα στο μπλέντερ. Λιώνουμε το βούτυρο, αφαιρούμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε τη σοκολάτα για να λιώσει και αυτή.

Προσθέτω τα μπισκότα που έχουν γίνει πια σκόνη στο τηγάνι με το βούτυρο και τη σοκολάτα και τα ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά. Το μείγμα το βάζω στη βάση της τάρτας. Πιέζω με τη βάση ενός ποτηριού ή με ένα μπρίκι ώστε να συμπιέσουμε τα υλικά και να ενωθούν καλά. Φυσικά σηκώνω λίγη από τη βάση και στα πλάγια της φόρμας που καλό θα ήταν να είναι με αποσπώμενα τοιχώματα. Βάζω στο ψυγείο μέχρι να φτιάξω την κρέμα. Ετοιμάζω μια γκανάζ με τα υλικά της. Προσοχή χρειάζεται σε δύο σημεία. Κατ' αρχήν το γάλα να είναι καυτό και να το προσθέσω στη σοκολάτα που την έχουμε σε ένα μπολ σε 3 δόσεις ανακατεύοντας καλά καλά πριν βάλω την επόμενη δόση. Με τον τρόπο αυτό γίνεται καλύτερα η κρέμα και γίνεται και πιο γυαλιστερή. Το δεύτερο σημείο είναι το βούτυρο το οποίο το προσθέτω στο τέλος να είναι λιωμένο. Αυτό με τη σειρά του βοηθάει και πάλι στην κρέμα να γίνει όμορφη. Αφού ετοιμάσω τη γκανάζ την βάζω πάνω στην τάρτα. Αφήνω να κρυώσει καλά καλά εκτός ψυγείου και μετά τη βάζω να παγώσει καλά καλά στο ψυγείο Για τα καραμελωμένα φιστίκια, βάζω τα φιστίκια σε ένα τηγάνι με το νερό, την κανέλα και τη ζάχαρη.

Περιμένω να λιώσει η ζάχαρη αλλά όχι εντελώς και να καλύψει από παντού τα φιστίκια. Δεν θέλω να γίνει όλη η ζάχαρη καραμέλα. Θέλω τα φιστίκια μου να είναι καλυμμένα με καραμέλα αλλά να έχουν και μια επικάλυψη από τραγανούς κόκκους ζάχαρης. Το καλό ανακάτεμα βοηθά πολύ σε αυτό. Όταν είναι έτοιμα αφαιρώ από τη φωτιά, αδειάζω το μείγμα πάνω σε μια λαδόκολλα και αφού τα αφήσω να κρυώσουν τα κόβω σε κομμάτια που τα χρησιμοποιώ για να γαρνίρω την τάρτα μου.

Δείτε το βίντεο εδώ.

Keywords
Αναζητήσεις
sneakers σοκολατα, σοκολατα σαν sneakers
Τυχαία Θέματα