Όταν τα δύο μεγάλα πάθη ενώνονται – 10 μέρη για να πιεις καφέ και να «χορτάσεις» βιβλία

20:17 7/4/2014 - Πηγή: KoolNews

Το ωραιότερο πράγμα για τις ανοιξιάτικες και καλοκαιρινές μέρες είναι να έχεις ένα μέρος ήσυχο που να μπορείς να πιεις έναν καφέ ή χυμό, να φας ένα σνακ και να έχεις και την καλύτερη παρέα ου υπάρχει: το βιβλίο σου. Και η Αθήνα είναι μια πόλη εμβριθής σε τέτοια μέρη, κάτι που είναι και από τα μεγάλα της πλεονεκτήματα.

Κι αν μέχρι τώρα δεν ήξερες και δεν είχες ακούσει για τα book

& coffee μαγαζιά βρήκαμε δέκα από αυτά, μερικά σταθερές αξίες στην Αθήνα, αλλά καινούργια και πιο παραλιακά, για να απολαύσεις τα δύο μεγάλα σου πάθη.

Art Bar Poems and Crimes

Art bar κάτω από τις εγκαταστάσεις των εκδόσεων Γαβριηλίδη, δηλαδή στο ισόγειο ενός κτηρίου όπου την ώρα που εσείς πίνετε καφέ από πάνω σας μπορεί να τυπώνεται ένα βιβλίο. Μπορείτε να κάνετε ξενάγηση πριν κάτσετε, στον δεύτερο όροφο όπου είναι η βιβλιοθήκη και στον τρίτο όπου μπορείτε να δείτε πως φτάνει ένα βιβλίο να γίνει αυτό που κρατάτε στα χέρια σας. Το «Poems & Crimes» λειτουργεί από τις 9 το πρωί για καφέ και διάβασμα, συνεχίζει το μεσημέρι με επιλογές από σαλάτες, ζυμαρικά, νόστιμα πιάτα και γλυκά, και το βράδυ ολοκληρώνει την ημέρα με χαλαρό ποτό και κοκτέιλ, που ξεκινούν από τα 7€.

Αγίας Ειρήνης 17, Μοναστηράκι, 2103228839

Floral

Βρίσκεται το ισόγειο της θρυλικής «Μπλε Πολυκατοικίας», στην πλατεία Εξαρχείων, ένα πάλαι ποτέ κλασικό στέκι ανήσυχων πολιτικών, διανοούμενων και καλλιτεχνών που εξακολουθεί να αποτελεί πολυσύχναστο «σημείο συνάντησης», συνενώνοντας λογοτεχνία με μουσική και πολιτική με τις τέχνες. Στα πολλαπλά του επίπεδα μπορείτε να απολαύσετε τον πρωινό ή απογευματινό καφέ- ιδίως τώρα που ανοίγει ο καιρός τα παραδοσιακά στρογγυλά τραπεζάκια στην πλατεία είναι ό, τι καλύτερο- ένα χαλαρό ποτό με καλές μουσικές όταν αρχίσει να βραδιάζει και καθ'όλη τη διάρκεια της μέρας να εξερευνήσετε στο αναγνωστήριο του τον κόσμο των βιβλίων, με ελληνική και ξένη λογοτεχνία. Σε καθημερινή σχεδόν βάση οργανώνονται παρουσιάσεις βιβλίων, μουσικές εκδηλώσεις, εικαστικές εκθέσεις, ανοιχτές συζητήσεις με το κοινό, ενώ dj επιλέγουν τις μουσικές τα βράδια.

Θεμιστοκλέους 80, Εξάρχεια, 210 3800070

Πολυχώρος Άγκυρα

Σε ένα διατηρητέο νεοκλασικό της οδού Σόλωνος 124 θα βρείτε μια ενημερωμένη βιβλιοθήκη στο ισόγειο, ενώ στο καφενείο της αυλής μπορείτε καθημερινά από τις 9 το πρωί μέχρι το βράδυ ν’ απολαύσετε ελληνικό καφέ ψημένο στη χόβολη, με γλυκό του κουταλιού, ποικιλίες τσαγιού και φρέσκους χυμούς, ή ένα γεύμα το μεσημέρι. Η αίθουσα «Λέξεις & νότες» μετατρέπεται από cocktail bar σε θεατρική & live σκηνή ή σε αίθουσα εκδηλώσεων. Στο υπόγειο βρίσκεται η «παιδική φωλιά» με βιβλία για μικρούς φίλους και για μεγάλους που νιώθουν παιδιά.

Σόλωνος 124 & Εμμανουήλ Μπενάκη, 210 3837667

Bliss Cafe

Ένας δροσερός χώρος, πάνω σε έναν πολυσύχναστο δρόμο της αθηναϊκής εναλλακτικής διασκέδασης, όπου μπορείς να πάρεις το βιβλίο σου και να διαβάσεις ή να δεις μερικά από τα βιβλία που έχει στα ράφια του στον πάνω όροφο, αράζοντας παράλληλα στα μεγάλα του πουφ και με το παράθυρο με τις γλάστρες να σου δημιουργεί την αίσθηση ότι βρίσκεσαι στην Αθήνα του ΄50.

Ρόμβης 24, Αθήνα

Etage Litteraire, Booze Cooperativa

Στον πρώτο όροφο της Στοάς του Booze Cooperativa βρίσκεται το Etage Litteraire, ένας χώρος αποκλειστικά αφιερωμένος στο βιβλίο. Με έμπνευση από τα παρισινά καφέ δημιουργήθηκε με στόχο να προωθήσει την πνευματική δημιουργία. Διαθέτει ενημερωμένες βιβλιοθήκες, χώρους μελέτης, ειδικά διαμορφωμένες αίθουσες για παρουσιάσεις βιβλίων και διαλέξεις ή σεμινάρια κ.ά.

Πληροφορίες: Booze Cooperativa, Κολοκοτρώνη 57-59Β, Αθήνα, 210 3240944, http://www.boozecooperativa.com .

Κολοκοτρώνη 9 (Κ9)

All-day μπαρ σε έναν μικρό και ζεστό χώρο ιδανικό για χαλάρωση και μελέτη, με μια μικρή στοά, με την ιδιοκτήτρια Αργυρώ να είναι ο πιο χαμογελαστός και γλυκός άνθρωπος που θα συναντήσεις. Στον πάνω όροφο με το μεγάλο ξύλινο τραπέζι, τους πίνακες και τις βιβλιοθήκες είναι το σημείο που αναζητά κάθε βιβλιοφάγος. Μαζί με την ανάγνωση θα ακούσεις και jazzy sounds, hip-hop selections, pop & rock, free style, soulful slow mood ήχους.

Κολοκοτρώνη 9, Σύνταγμα, 210 3232795

Booktalks

Εδώ μπορείς να αγοράσεις το βιβλίο σου και να το διαβάσεις επί τόπου απολαμβάνοντας τον καφέ σου σε ένα ζεστό και φιλικό χώρο, «νοτισμένο» από τη μυρωδιά της μελάνης. Ιδιαίτερη πινελιά: το ντεκόρ με τα βιβλία που κρέμονται κυριολεκτικά πάνω από το κεφάλι σου.

Αρτέμιδος 47 & Αγ. Αλεξάνδρου 48, Παλαιό Φάληρο

Έναστρον

Ένας πολυχώρος, με μια μεγάλη βιβλιοθήκη και καφέ στον πάνω όροφο, όπου συχνά διοργανώνονται και άλλες εκδηλώσεις, όπως παρουσιάσεις βιβλίων, μουσικές βραδιές με καλεσμένους συγκροτήματα κ.α.

Σόλωνος 101, Αθήνα,

Συλλαβή

Καφέ-βιβλιοπωλείο στο Παγκράτι, όπου μπορείς να αγοράσεις το βιβλίο που σου αρέσει και όχι απλά να το διαβάσεις, πάντα βέβαια με καφέ ή χυμό ή ό,τι άλλο επιθυμείς.

Τιμοθέου 3, Παγκράτι

Ευριπίδης στην Στοά

Από τα «κρυμμένα» μυστικά του Χαλανδρίου, απλώνει τα βιβλία του σε τέσσερις όμορφα διαμορφωμένους ορόφους, ενώ διαθέτει ένα χαριτωμένο cozy café στην αυλή του ισογείου, κλεισμένο με τζαμαρία, αλλά και χώρο μελέτης, ειδικά διαμορφωμένο στον τελευταίο όροφο, όπου λειτουργεί και δανειστική βιβλιοθήκη.

Ανδρέα Παπανδρέου 11, Χαλάνδρι, 210 680 0644-46

Keywords
Τυχαία Θέματα