Όταν ο Νίκος συνάντησε (τηλεοπτικά) την Ελένη

Κάνοντας μια πρόχειρη αποτίμηση για την αίσθηση που αποκόμισαν όσοι παρακολούθησαν την εκπομπή του Νίκου Μουτσινά με καλεσμένη την Ελένη Μενεγάκη, είναι σαφές ότι δεν ήταν από τις καλύτερες τηλεοπτικές στιγμές κανενός από τους δύο. Σύμφωνοι, ήταν άνευρη, χλιαρή, και, για να το θέσουμε κομψά, σε καμία των περιπτώσεων ενδιαφέρουσα, αλλά ποιος περίμενε κάτι άλλο, και κυρίως, γιατί;

Από την Αλίνα Χατζιδάκι

Έχοντας ήδη συμφιλιωθεί με την ιδέα ότι η μέση παρουσιάστρια

πρωινής/μεσημεριανής εκπομπής ντύνεται και βάφεται με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που κάνει όταν πρόκειται να πάει για ρεβεγιόν στα μπουζούκια, και ενδιαφέρεται, δεν πα’ να έχει απέναντί της και κάτοχο Νομπέλ φυσικής, να μάθει για μωράκια και γάμους, το να έχει ξαφνικά ο τηλεθεατής προσδοκίες για οτιδήποτε παρεκκλίνει από το προφίλ της, είναι παράλογο. Έτσι γνώρισε τις παρουσιάστριες, έτσι τις αντάμειψε με τηλεθεάσεις, έτσι δημιούργησε το ελληνικό αυτό υβρίδιο όπου η παρουσιάστρια ενός μαγκαζίνο θεωρείται μεγαλύτερο αστέρι από τον καλεσμένο της, ή έτσι πλασάρεται, άρα έτσι είναι.

Και φυσικά, η Ελένη Μενεγάκη ήταν εξ αρχής ειλικρινής. Δήλωσε ότι στο Νικ ο Κλοκ θα κάνει ανασκόπηση του έτους, δεν θα μιλήσει για τον εαυτό της, οπότε όποιος νιώθει ανικανοποίητος από το γεγονός ότι δεν του σέρβιρε γενναιόδωρα γκόσιπ για τον Μάκη και τα δικαστήρια με το Λάτσιο για να περάσει η ώρα του, ας κρατούσε πιο ρεαλιστικό καλάθι. Θα μπορούσε η ανασκόπηση αυτή να ήταν με άποψη, διεισδυτική, με κάποιο ρίσκο και ας πούμε, λιγότερο σαν ένα ατέρμονο ρεσιτάλ δημοσίων σχέσεων; Όχι βέβαια, το είδος της ελληνίδας πρωινής παρουσιάστριας δεν δημιουργήθηκε για να γίνεται είδηση με τις απόψεις της και δεν έριξε άδικα τα θεμέλιά του στην απαράβατη αρχή του να τα έχεις καλά με όλους για να κληρονομήσεις την βασιλεία του daytime.

Ποιος έχασε από αυτή την τηλεοπτική συνάντηση; Σίγουρα όχι η Ελένη Μενεγάκη, που βγήκε, είπε όσα ήθελε να πει (τίποτα εν προκειμένω), και έδειξε με όρους μετρήσεων ότι οι φαν της θα την παρακολουθούν ακόμα κι αν αυτό που θέλει να κάνει είναι δημόσια ανάγνωση του καταλόγου του IKEA. Ο παρουσιαστής είναι άλλη ιστορία, αφού μοιάζει να έχασε μια καλή ευκαιρία να κάνει μια αξιομνημόνευτη συνέντευξη σε μια καλεσμένη που δεν αποδέχεται συχνά τις τηλεοπτικές προσκλήσεις που της κάνουν. Κατανοητό το γεγονός ότι είναι φίλοι και κανείς δεν περίμενε ότι θα της κάνει φάλαγγα μπας και πάρει απαντήσεις, αλλά θα μπορούσε τουλάχιστον να θέσει τις ερωτήσεις. Έτσι, για να δικαιολογηθεί το γεγονός ότι η φιλική αυτή συνάντηση δεν έγινε κατ´ ιδίαν, αλλά ενώπιον θεατών που δεν πατάνε τα κουμπάκια του τηλεκοντρόλ βάση ατζέντας και δημοσίων σχέσεων.

Keywords
Τυχαία Θέματα