Αυτό είναι το ΠΕΔΥ του Άδωνι

Έως το τέλος Ιανουαρίου θα λάβει την τελική του μορφή ο νέος φορέας της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας όπως ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης.

Στην ουσία πρόκειται για τον φορέα που θα αντικαταστήσει τον ΕΟΠΥΥ και θα αποτελεί την υγειονομική «ομπρέλα» των ασφαλισμένων του αλλά και ένα ενιαίο σύστημα πρωτοβάθμιας υγείας.

Το ΠΕΔΥ- όπως είναι το όνομα

του θα αγοράζει υπηρεσίες Υγείας από το ΕΣΥ ή από τους ιδιώτες της Υγείας και θα τις παρέχει στους ασφαλισμένους.

Βασικός κορμός του ΠΕΔΥ όπως είπε ο κ. Γεωργιάδης μιλώντας στο Star θα είναι τα Κέντρα Υγείας και τα Πολυιατρεία ενώ σημαντικό ρόλο θα διαδραματίζει ο οικογενειακός γιατρός.

«O οικογενειακός γιατρός θα είναι ο καθ´ ύλην αρμόδιος να εξετάζει τους ασφαλισμένους στα αστικά κέντρα, κάτι ανάλογο με τον αγροτικό γιατρό της περιφέρειας. Θα παρακολουθεί συγκεκριμένο αριθμό πολιτών/ασφαλισμένων ανά περιοχή και θα χρεωθεί με τον ηλεκτρονικό τους φάκελο» είπε ο υπουργός.

Ο υπουργός τόνισε ότι κανείς γιατρός δεν πρόκειται να χάσει τη δουλειά του με την προϋπόθεση ότι θα πρέπει να επιλέξει εάν το ωράριο του στο ΠΕΔΥ θα είναι πλήρους ή μερικής απασχόλησης.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του υπουργείου Υγείας θα χρειαστούν περί τους 3000 οικογενειακούς γιατρούς, που θα προέρχονται είτε από τα Πολυιατρεία του ΕΟΠΥΥ είτε από τα Κέντρα Υγείας είτε θα είναι ιδιώτες συμβεβλημένοι με τον νέο φορέα.

Keywords
Τυχαία Θέματα