Όταν ο γέροντας Παΐσιος «επιδιόρθωσε» διαστημόπλοιο της NASA – Τι λέει ένας ακόλουθός του [βίντεο]

13:16 9/1/2014 - Πηγή: KoolNews

Ο Σύρος ελληνορθόδοξος - βαπτισμένος στην Λαοδικεία -, Γεώργιος Τάουιλ, «θυμάται» τον πνευματικό του γέροντα Παΐσιο και τα όσα έμαθε πλάι του. Ο Τάουιλ σήμερα είναι ψυχίατρος των αστροναυτών στη NASA και ακαδημαϊκός στην Νέα Υόρκη. Ιατρική σπούδασε στην Ελλάδα, ενώ όταν επισκέφθηκε το Άγιο Όρος πήρε την απόφαση να γίνει μοναχός, κάτι που τον απέτρεψε ο γέροντας Παΐσιος.

Όπως αφηγείται ο ίδιος, του είπε μία μέρα: «Δεν πρέπει να γίνεις μοναχός, σπούδασες γιατρός και η αποστολή σου είναι να παίρνεις τον πόνο από τους ανθρώπους. Σήμερα κιόλας θα κατέβεις στην Αθήνα. Τα έχω τακτοποιήσει όλα, που θα μείνεις κ.λπ. Αν υπακούσεις θα είμαι πνευματικός σου, αλλά να ξέρεις είμαι αυστηρός». Μάλιστα, όταν ζήτησε να φύγει την επόμενη για την Αθήνα - και όχι εκείνη - ο γέροντας ήταν κάθετος: «Σήμερα θα φύγεις αλλιώς κάνε ότι καταλαβαίνεις, αν μείνεις δεν θα είσαι τίποτε, ούτε γιατρός ούτε μοναχός».

Ο διακεκριμένος ψυχίατρος, μιλάει για την θεραπευτική της Ορθοδοξίας που είναι ίδια με την ψυχιατρική και για την απώλεια ενέργειας όταν μισούμε, ενώ κάνει λόγο για το πώς τον ακολούθησαν στο Άγιον Όρος δύο καθηγητές της NASA, όπου ο γέροντας Παΐσιος τους έλυσε ένα πρόβλημα που τους απασχολούσε επί δύο χρόνια σχετικά με κάποιο διατημόπλοιο, μιλώντας τους Ελληνικά, αλλά και και για έναν άθεο κοσμοναύτη που τον είδε ο Γ. Τάουϊλ ως ψυχίατρος μετά από 8μηνη παραμονή του στον διαστημικό σταθμό. Ενώ ήταν μόνος του επί οκτώ μήνες δεν βίωσε μοναξιά διότι ένοιωθε όπως είπε, την παρουσία του Θεού.

Keywords
Τυχαία Θέματα