Νέα δεδομένα για το ΤΤ: Επτά τελικά τα εντάλματα, 25 συνολικά οι κατηγορούμενοι

12:48 9/1/2014 - Πηγή: KoolNews

Επτά είναι τελικά τα εντάλματα τα οποία έχουν εκδοθεί τελικά από την εισαγγελία σχετικά με τα επισφαλή δάνεια στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, ενώ οι κατηγορούμενοι ανέρχονται στους 25.

Σύμφωνα με την δημοσιογράφο, Ιωάννα Μάνδρου, η οποία μίλησε στον ΣΚΑΪ τα ονόματα για τα οποία έχουν εκδοθεί εντάλματα είναι τα εξής:

Δημήτρης Κοντομηνάς (Βρίσκεται φρουρούμενος σε νοσοκομείο λόγω λοίμωξης αναπνευστικού)Λαυρέντης Λαυρεντιάδης
(Είναι ήδη προφυλακισμένος για την υπόθεση της Proton Bank)Κυριάκος Γριβέας και Αναστασία Βάτσικα (Βρίσκονται στο εξωτερικό, περισσότερα διαβάστε ΕΔΩ)Άγγελος Φιλιππίδης (Πρώην πρόεδρος του ΤΤ, διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ)Δύο υπάλληλοι του ΤΤ με τον έναν να είναι ο Μάριος Βαρότσης (έχουν ήδη συλληφθεί)

Οι κατηγορίες είναι σε βαθμό κακουργήματος για αδικήματα της απιστίας, της απάτης και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος κ.α. Οι δύο υπαλληλοι που έχουν συλληφθεί θα παραπεμφθούν στον εισαγγελέα. Την ίδια ώρα οι πληροφορίες αναφέρουν πως ανακριτής και ιατροδικαστής αναμένεται να μεταβούν στο ιδιωτικό νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται ο κ. Κοντομηνάς.

Αναφορικά με τα επισφαλή δάνεια, φαίνεται πως οι περισσότεροι από τους κατηγορουμένους τα έλαβαν χωρίς τις απαραίτητες εγγυήσεις. Τα μεγαλύτερα από αυτά έχουν να κάνουν με ποσά που φτάνουν τα 110 εκατομμύρια ευρώ τα οποία και έλαβε ο Δημήτρης Κοντομηνάς. Όπως δημοσιεύει ο skai.gr, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο ζημιώθηκε κατά 125 εκατομμύρια ευρώ από από παράτυπη εξαγορά εταιρείας συμφερόντων του κ. Κοντομηνά, που εκδίδει πιστωτικές κάρτες. 17 εκατομμύρια έχει λάβει και ο επιχειρηματίας Κυριάκος Γριβέας μαζί με την σύζυγό του.

Διευκρινίστηκε επίσης ότι δεν έχει ασκηθεί καμία δίωξη εναντίον του επιχειρηματία κ. Έλληνα, ενώ ο δικηγόρος Παντελής Λιάτας, διευκρίνισε στο ΣΚΑΪ ο Κυριάκος Γριβέας που διώκεται δεν είναι ο κ. Γριβέας που έχει διατελέσει διευθυντής των γραφείων Μητσοτάκη και Τζανετάκη, πρόκειται για συνωνυμία.

Η έρευνα όπως αναφέρει η Καθημερινή, που διενεργήθηκε από την εισαγγελέα Πόπη Παπανδρέου, κινήθηκε στη διαπίστωση της νομιμότητας ή μη δανειοδοτήσεων που χορηγήθηκαν σε επιχειρηματίες, καταδεικνύοντας, σύμφωνα με πληροφορίες, σωρεία παραβάσεων. Για το θέμα αρχικά είχε γίνει έρευνα και από την Αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, η οποία είχε συντάξει δύο πορίσματα «φωτιά» για την υπόθεση, τα οποία και απεστάλησαν στις εισαγγελικές αρχές. Στο πλαίσιο των ερευνών της Εισαγγελίας ελέγχθηκαν οι αρχικές υπόνοιες για παράνομες δανειοδοτήσεις σε γνωστούς επιχειρηματίες και για τους περισσότερους επιβεβαιώθηκαν τα στοιχεία ότι είχαν πάρει δάνεια με χαριστικό τρόπο από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, χωρίς τη διασφάλιση που επιβάλλει η ισχύουσα νομοθεσία.

Με βάση τα ευρήματα των εισαγγελικών ερευνών που κινήθηκαν προς πάσα κατεύθυνση και με άνοιγμα λογαριασμών, η εισαγγελέας Πόπη Παπανδρέου κίνησε διαδικασίες αιφνιδιασμού για κάποιους εκ των εμπλεκομένων, εκδίδοντας εντάλματα για τη σύλληψή τους, ενώ σήμερα αναμένονται οι ποινικές διώξεις, που οι πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι βαρύτατες.

Ένας από αυτούς που αναζητούνται είναι ο Άγγελος Φιλιππίδης ο οποίος μιλώντας στον ΑΝΤ1 είπε πως βρίσκεται στο εξωτερικό αλλά θα επιστρέψει προκειμένου να δώσει εξηγήσεις στην Δικαιοσύνη, ενώ αναρωτήθηκε γιατί η έρευνα στρέφεται προς τον ίδιον την ώρα που επί της προεδρίας του το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο είχε μόνος 5% «κόκκινα δάνεια», την ώρα που άλλες ιδιωτικές τράπεζες είχαν «κόκκινα δάνεια» στο 22%. Επιπλέον ο Άγγελος Φιλιππίδης διέψευσε πως έχει διαφύγει στο εξωτερικό για να αποφύγει την σύλληψη, και πως χρησιμοποίησε πλαστά στοιχεία για κάτι τέτοιο αφού ο ίδιος είναι αυτός που επιθυμεί να επιστρέψει στην Ελλάδα.

Άλλος επιχειρηματίας ο οποίος αναζητείτο, είναι ο ιδιοκτήτης του τηλεοπτικού σταθμού ALPHA, Δημήτρης Κοντομηνάς, ο οποίος βρίσκεται υπό φρούρηση στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται με λοίμωξη του αναπνευστικού.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Keywords
Τυχαία Θέματα