Όταν η μουσική, το θέατρο και η μόδα πενθούν: Έλληνες αστέρες που έφυγαν νωρίς

Ήταν επιτυχημένοι, ταλαντούχοι και είχαν πολλά ακόμα να δώσουν στο χώρο του θεάτρου, της τηλεόρασης και της μόδας. Άνθρωποι που μπήκαν στη ζωή μας μέσα από τη μικρή οθόνη με το ταλέντο, το γέλιο και την αγάπη τους για τη δουλειά τους «πάγωσαν» την Ελλάδα με τον ξαφνικό και αναπάντεχο χαμό τους.

Επιμέλεια: Όλγα Παρθενέα-Γεωργάτσου

Ποιος δε θυμάται τον αξέχαστο Βλάσση Μπονάτσο που έφυγε αιφνιδίως; Πώς οι «Δυο Ξένοι» κατέληξαν να μας στεναχωρούν στις επαναλήψεις τους; Πόσους νέους ανθρώπους του καλλιτεχνικού

χώρου έχει θρηνήσει η Ελλάδα τα τελευταία δέκα χρόνια; Δυστυχήματα, ναρκωτικά, πάθη και αδιέξοδα στέρησαν τη ζωή των ανθρώπων αυτών οι οποίοι άφησαν πίσω τους οικογένεια και θαυμαστές με χιλιάδες ερωτηματικά. Υποθέσεις σαν κι αυτές, που συγκλόνισαν την Ελλάδα και εξακολουθούν να προκαλούν θλίψη στην κοινή γνώμη, θα θυμίζουν πάντα πως ούτε το ταλέντο, ούτε η δόξα, ούτε τα χρήματα και η επιτυχία μπορούν να εξασφαλίσουν ένα υγιές και αξιοπρεπές τέλος.

1 από 7 < ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΠΟΜΕΝΗ >

Βλάσσης Μπονάτσος

Ήταν για όλους ο ροκάς με την παιδική ψυχή. Ο πιο γλυκός «απαράδεκτος» που πέρασε ποτέ από τη μικρή οθόνη και χάριζε απλόχερα το γέλιο με την ενέργεια, το ύφος και το αξεπέραστο χιούμορ του. Ο Βλάσσης Μπονάτσος έφυγε ξαφνικά από τη ζωή τα ξημερώματα της 14ης Οκτωβρίου 2004 αφήνοντας πίσω τη γυναίκα και την 7χρονη τότε κόρη του. Η νεκροψία, την οποία είχε αναλάβει η καθηγήτρια Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Χαρά Σπηλιωπούλου έδειξε πως ο θάνατος του 55χρονου ηθοποιού, τραγουδιστή και σόουμαν οφείλεται σε αποφρακτική οιδηματώδη λαρυγγίτιδα. Όπως συμβαίνει συνήθως, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που έσπευσαν να υποστηρίξουν πως όσα παρουσίασε η γνωμάτευση αυτή δεν ήταν η αιτία, αλλά το αποτέλεσμα της εξάρτησης του μοναδικού Βλάσση Μπονάτσου από τις ναρκωτικές ουσίες.

Ελευθερία Βιδάκη

Η αγαπημένη ηθοποιός είδε τη ζωή της να παίρνει μια απροσδόκητη τροπή μετά τη γέννηση του παιδιού της. Το 2004 η Ελευθερία Βιδάκη πάλευε με τους δαίμονές της και η επιλόχεια κατάθλιψη που την είχε καταβάλλει από όταν ήρθε στον κόσμο ο γιος της. Η ηθοποιός είχε νοσηλευτεί σε ιδιωτικό θεραπευτήριο, όμως αυτό δε στάθηκε αρκετό για να την κάνει να ισορροπήσει. Στις 30 Μαρτίου 2004, σε ηλικία 35 ετών δίνει τέλος στη ζωή της πέφτοντας στο κενό από τον τέταρτο όροφο της πολυκατοικίας όπου διέμενε. Ελάχιστοι γνώριζαν τα προβλήματα που αντιμετώπιζε γι’ αυτό και η αυτοκτονία της αποτέλεσε κεραυνό εν αιθρία.

Υπόθεση Νίκου Σεργιανόπουλου

4 Ιουνίου του 2008 και η Ελλάδα παγώνει στο άκουσμα της είδησης του θανάτου του Νίκου Σεργιανόπουλου. Ο αγαπημένος ηθοποιός βρίσκεται άγρια δολοφονημένος στο σπίτι του στο Παγκράτι από την οικιακή βοηθό. Η οδός Μετεώρων κατακλύζεται από θαυμαστές και δημοσιογράφους που δε μπορούσαν να πιστέψουν τον άδικο χαμό του ζεν πρεμιέ. 21 μαχαιριές στην καρδιά, το λαιμό και τους πνεύμονες έβαλαν τέλος στη ζωή του μοναχικού Νίκου Σεργιανόπουλου που είχε επιλέξει να κρατά την προσωπική του ζωή και τα προβλήματα που έσερνε για χρόνια μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Τα σενάρια πολλά, οι φήμες ακόμα περισσότερες και ένας κατάλογος υπόπτων δυσκολεύουν το έργο της αστυνομίας για την ανεύρεση του υπόπτου. Η κατοχή κοκαΐνης για την οποία είχε συλληφθεί μισό χρόνο νωρίτερα ο Νίκος Σεργιανόπουλος στρέφουν αρχικά τις έρευνες στους βαρόνους των ναρκωτικών, όμως στην πορεία έρχεται στο φως ακόμα μια αδυναμία του ηθοποιού: αυτή του αγοραίου έρωτα. Μάρτυρες, καταθέσεις και εξονυχιστικές έρευνες οδηγούν στον Γεωργιανό Νταβίντ Μουρτχικνέλι που όπως ομολόγησε «θόλωσε» από της παράλογες σεξουαλικές απαιτήσεις του Σεργιανόπουλου και υπό την επήρεια κοκαΐνης τον σκότωσε. Ο δράστης καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη, κάτι όμως που δεν μπόρεσε να απαλύνει τον πόνο της οικογένειάς του. Ένα χρόνο μετά, καταβεβλημένη από το χαμό του Νίκου και χτυπημένη από καρκίνο, φεύγει από τη ζωή η αγαπημένη του αδερφή, Ευρυδίκη Παπαθεοδώρου. Το καλοκαίρι του 2011 ο θάνατος χτυπά για μια ακόμα φορά την οικογένεια Σεργιανόπουλου, με το γαμπρό και καλό του φίλο, Χρήστο Παπαθεοδώρου να φεύγει κι αυτός χτυπημένος από επάρατη νόσο. Λίγο αργότερα, έχοντας χάσει γιο, κόρη και γαμπρό, η μητέρα του Νίκου Σεργιανόπουλου φεύγει κι αυτή, κλείνοντας έτσι τον κύκλο θανάτων της οικογενείας.

Κωνσταντίνος Παπαχρόνης

Ένας από τους πιο ταλαντούχους ηθοποιούς της γενιάς του, ο Κωνσταντίνος Παπαχρόνης, ήταν πάντα αφιερωμένος στην τέχνη του και δεν προκαλούσε ποτέ με τη συμπεριφορά του. Τα μέσα και οι δημοσιογράφοι ήταν γι’ αυτόν απλά ένα μέσο να προωθεί τη δουλειά του. Στις 2 Δεκεμβρίου του 2008, στα 31 του χρόνια ο επιτυχημένος ηθοποιός αφήνει την τελευταία του πνοή στην άσφαλτο, στη διασταύρωση της Λεωφόρου Αμαλίας με την οδό Ξενοφώντος στο Σύνταγμα, όταν ένα διερχόμενο Ι.Χ χτυπά τη μηχανή του και τον πετά στο έδαφος. Το κράνος δε στάθηκε αρκετό για να σώσει τη ζωή του Παπαχρόνη, αφού το χτύπημα στον αυχένα από την δυνατή πτώση ήταν θανατηφόρο. Έκτοτε, όλοι έχουν να θυμούνται το γλυκό, ασυμβίβαστο επαναστάτη που έφυγε νωρίς και δεν πρόλαβε να χαρίσει στο ελληνικό θέατρο όλες εκείνες τις επιτυχίες που ονειρευόταν.

Mirela Colodzeischi, το πανέμορφο μοντέλο της Ελένης Μενεγάκη

Η Μιρέλα ήταν κατά κοινή ομολογία ένα από τα ομορφότερα πρόσωπα που πέρασαν ποτέ από την ελληνική τηλεόραση. Τη γνωρίσαμε μέσα από την εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη όπου εμφανιζόταν ως μοντέλο στα μακιγιάζ που παρουσίαζε ο Γιάννης Μαρκετάκης. Το κορίτσι από τη Μολδαβία με τα πανέμορφα μάτια σκοτώθηκε σε αυτοκινητικό δυστύχημα στις 28 Μαρτίου του 2011, καθώς οδηγούσε προς Σαρωνίδα για να φτάσει στο σπίτι όπου διέμενε με τον σύντροφό της. Δυο μέρες μετά η Ελένη Μενεγάκη ανακοινώνει μέσα από την εκπομπή την τραγική είδηση του θανάτου της.

Η οικογένεια της 25χρονης κοπέλας κάνει λόγο για δολοφονία, αφού όπως όλα δείχνουν το αυτοκίνητο της καρφώθηκε πάνω σε ένα περίπτερο όταν ένας άλλος οδηγός έστριψε με φόρα και της έκλεισε το δρόμο. Η μητέρα και ο πατριός της Μιρέλα υποστηρίζουν πως ένα πρόσωπο από το περιβάλλον της βρέθηκε στο σημείο του δυστυχήματος χωρίς να μπορέσει να εξηγήσει σε κανέναν το γιατί.

Μετά την πρόσκρουση χρειάστηκε να επέμβει η πυροσβεστική για να την απεγκλωβίσει από τα συντρίμμια του αυτοκινήτου και ύστερα από αρκετή ώρα το κορίτσι μεταφέρθηκε σε κωματώδη κατάσταση στο στο Ασκληπιείο της Βούλας. Εκεί, ύστερα από 18 «χαμένες» ώρες, η Μιρέλα έχασε τη μάχη για τη ζωή σε ένα απλό δωμάτιο νοσηλείας, αφού η γραφειοκρατία της στέρησε την περίθαλψη που της άξιζε. «16 ώρες μετά το δυστύχημα και ενώ η Μιρέλα ακόμα ζούσε με πήραν τηλέφωνο από γνωστό δημόσιο νοσοκομείο και μου είπαν πως ενώ υπάρχει κρεβάτι δεν πρόκειται να μας το παραχωρήσουν καθώς το παιδί μας δεν έχει άδεια παραμονής στη χώρα», κατήγγειλε εξοργισμένος ο πατριός της. Συντετριμμένος, υποστήριξε πως έτρεχε τη Μιρέλα αιμόφυρτη από νοσοκομείο σε νοσοκομείο για να της βρουν θέση σε δωμάτιο της εντατικής αλλά κανένα από αυτά δεν δεχόταν το κορίτσι, καθώς η άδεια παραμονής του στη χώρα μας είχε λήξει ένα μόλις μήνα πριν το δυστύχημα.

Τόμας Πρωτόπαπας

Η συμμετοχή του νεαρού ηθοποιού στην εκπομπή μαγειρικής Dr Cook αποδείχθηκε μοιραία. Κυριακή 17 Μαρτίου 2013 και ο Τόμας Πρωτόπαπας κατευθύνεται με το αυτοκίνητό του στο στούντιο των γυρισμάτων, όταν αποφασίζει να σταματήσει στην Αττική οδό για να τηλεφωνήσει. Ενώ το αυτοκίνητό του είναι ακινητοποιημένο, ένα βανάκι πέφτει με ιλιγγιώδη ταχύτητα επάνω του, συνθλίβοντας το αυτοκίνητο και προκαλώντας στον ίδιο σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Ο 25χρονος ηθοποιός μεταφέρεται εσπευσμένα στο ΚΑΤ, στην Κηφισιά και νοσηλεύεται στην μονάδα εντατικής θεραπείας για δυο μήνες, όταν τελικά στις 21 Μαΐου χάνει τη μάχη συγκλονίζοντας το πανελλήνιο με τον άδικο χαμό του.

Μιχάλης Ασλάνης

Ήταν για όλους το «καλό παιδί» της μόδας και όπως αποδείχθηκε αυτό ήταν τελικά που τον οδήγησε στο αδιέξοδο και την αυτοκτονία. Ο γλυκός σχεδιαστής είχε χάσει μεγάλο μέρος της περιουσίας του από απάτες των δύο στενών του συνεργάτιδων οι οποίες μάλιστα τον απειλούσαν συχνά με εξώδικα και απαιτούσαν ως αποζημίωση κι άλλα χρήματα πέρα από αυτά που καταχράστηκαν. Το θράσος και η απληστία των δύο γυναικών, οδήγησαν το σχεδιαστή σε οικονομικό αδιέξοδο που ο ίδιος δε μπορούσε να διαχειριστεί. Ευάλωτος, απογοητευμένος και πικραμένος από τον κόσμο της μόδας, δίνει τέλος στη ζωή του στις 28 Αυγούστου 2013 καταναλώνοντας μεγάλη ποσότητα κατασταλτικών χαπιών. Το πιο συγκλονιστικό είναι πως ο ταλαντούχος σχεδιαστής «έφυγε» θεωρώντας τον εαυτό του αποτυχημένο και ξεχασμένο από τους ανθρώπους που βοήθησε στην επαγγελματικής τους πορεία.

The post Όταν η μουσική, το θέατρο και η μόδα πενθούν: Έλληνες αστέρες που έφυγαν νωρίς appeared first on KoolNews.

Keywords
θεατρο, μουσικη, μοδα, ελενη μενεγακη, τομας πρωτοπαπας, ελλαδα, θλίψη, υγιές, αθηνα, οφείλεται, ιουνίου, ζεν, φως, επήρεια, καλοκαιρι, συνταγμα, συμμετοχή, μαΐου, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, αλλαγη ωρας, αποτελεσματα πανελληνιων 2011, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, τελος ακινητης περιουσιας, τελος ακινητων, Καλή Χρονιά, οφειλετες δημοσιου, αποτελεσματα πανελληνιων 2012, νεκρος συνταγμα, τελος του κοσμου, αλλαγη ωρας 2013, πικραμενος, ελενη, πνευμονες, θλίψη, αδεια, αυτοκινητο, γνωμη, γυναικα, δουλεια, ζεν, ηθοποιος, θανατος, καταθλιψη, κηφισια, μητερα, ναρκωτικα, πυροσβεστικη, τηλεοραση, τηλεφωνο, φημες, φως, ωρα, αγαπη, αδυναμια, αξιζε, αποζημιωση, απληστια, απλα, αττικη, βρισκεται, γελιο, δαιμονες, δημοσιο, δοξα, εδαφος, ειπαν, υπαρχει, ελευθερια, ενεργεια, επήρεια, επιτυχια, ερευνες, ερχεται, ετων, εφυγε, τεχνη, ζεν πρεμιε, ζωη, ιδιο, ηλικια, υφος, θρασος, χτυπα, λαρυγγιτιδα, λογο, μαΐου, μακιγιαζ, μακρια, ματια, μενεγακη, μηνες, μολδαβια, ξημερωματα, παντα, οδηγος, οδος, οθονη, οικογενεια, ολγα, ουσιες, οφείλεται, παιδι, περιβαλλον, πνοη, προβληματα, ψυχη, σαρωνιδα, συμμετοχή, σπιτι, φορα, χιουμορ, χαρα, κωνσταντινος, ωρες, αιθρια, δωματιο, γλυκο, χωρα, ειδησης, ιουνίου, καρδια, κρεβατι, κυριακη, νοσοκομειο, πεφτοντας, υγιές
Τυχαία Θέματα