Πως ζούσε επί 6 χρόνια ο Θοδωρής Ρουσόπουλος – Γιατί πάει στη ΝΔ και όχι στη Μόσχα

Ο Θοδωρής Ρουσόπουλος κάνει come back, αν το ερμηνεύσει κανείς με βάση ένα σουξέ της εποχής. Αυτό τεκμαίρεται και από την πρόσκληση που του απηύθυνε σε τηλεφώνημά του ο γραμματέας της ΝΔ, Ανδρέας Παπαμιμίκος, για να παραστεί στο γενέθλια της ΝΔ στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών. Αυτό σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει πως ο άλλοτε ισχυρός άνδρας επί Καραμανλή επανακάμπτει στην πολιτική ενεργό δράση. Κάθε παρουσία όμως έχει τη σημειολογία της. Ιδίως

όταν ο άνθρωπος που επανακάμπτει απουσιάζει για 6 χρόνια από την πολιτική ζωή του τόπου.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Ευγενίδης

Τέτοια εποχή, 6 χρόνια πριν, ο κ. Ρουσόπουλος έμπαινε ίσως στη μεγαλύτερη περιπέτεια της ζωής του. Τον Οκτώβριο του 2008 παραιτήθηκε από τη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου και υπουργού Επικρατείας, αφήνοντας για πρώτη φορά τον Κώστα Καραμανλή μετά από 8 χρόνια συμπόρευσης. Είχε προηγηθεί ο σάλος για την υπόθεση της Μονής Βατοπαιδίου, στην οποία, σύμφωνα με τα ρεπορτάζ της εποχής ενεχόταν και ο πανίσχυρος τότε κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Στην πραγματικότητα, τίποτα δεν αποδείχτηκε αλλά ο Θοδωρής Ρουσόπουλος αποχώρησε με τον ακριβώς αντίθετο τρόπο σε σχέση με τον οποίο είχε εισβάλλει στην πολιτική ζωή του τόπου: με το κεφάλι χαμηλά. Η επίθεση των άλλοτε φιλικών σε αυτόν media υπήρξε αδυσώπητη, μη αφήνοντάς του άλλη επιλογή εκτός από την παραίτηση.

Η εικόνα πως ο κ. Ρουσόπουλος έκλεισε τους λογαριασμούς του με την πολιτική εμπεδώνεται και από το γεγονός πως έχει σφραγίσει και το πολιτικό του γραφείο επί της οδού Ακαδημίας, ενώ και οι επαφές του με τον Κώστα Καραμανλή, παρά το ότι γίνονται σε πολύ καλό κλίμα, είναι αραιές και σε καμία περίπτωση δεν εντάσσεται στην ομάδα των θεματοφυλάκων του καραμανλισμού, οι οποίοι έχουν αναλάβει να διαφυλάττουν την εικόνα του.

Ο Θοδωρής Ρουσόπουλος είδε την αποχή από την πολιτική ως ευκαιρία για απεξάρτηση. Άρχισε να αφιερώνει πιο πολύ χρόνο στα παιδιά του, πηγαίνοντάς τα στο σχολείο τους και διαβάζοντάς τα, ενώ ολοκλήρωσε τη διατριβή του στο πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου και ολοκλήρωσε και τις σπουδές Ελληνικού Πολιτισμού που είχε ξεκινήσει στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο.

Αλλά και η επιδείνωση των οικονομικών του ήταν ραγδαία. Ενώ στο πόθεν έσχες του 2008 έφτανε να δηλώνει 925.000 ευρώ, 92.000 εκ των οποίων προέρχονταν από τη βουλευτική αποζημίωσή του και τα υπόλοιπα από τα εισοδήματα της συζύγου του, Μάρας Ζαχαρέα, τα χρόνια που ακολούθησαν αναγκάστηκε να εκποιήσει περιουσιακά του στοιχεία. Ανάμεσα σε αυτά το παλάτι που κατείχε στο Μικροχώρι, ένα σπίτι περίπου 400 τετραγωνικών με πληθώρα εξωτερικών χώρων, ένα σπίτι 54 τ.μ. στην Ανάβυσσο. Επίσης, πουλήθηκε ένα διαμέρισμα με θέση πάρκινγκ στην Καισαριανή για συνολικό ποσό άνω των 200.000 ευρώ, με αποτέλεσμα το ζευγάρι να διαθέτει ακόμα δυο διαμερίσματα στο Ψυχικό, ένα εξοχικό στο Υστέρνι της Πάρου, καθώς και τρία ακόμα ακίνητα στη Λακωνία.

Στην πώληση των ακινήτων επενέργησε χωρίς αμφιβολία η βαριά φορολογία, την οποία ο κ. Ρουσόπουλος δεν μπορούσε να αντέξει, παρουσιάζοντας εξαιρετικά χαμηλά εισοδήματα.

Έτσι, αν και αυτό το Σαββατοκύριακο η Μάρα Ζαχαρέα θα βρίσκεται στη Μόσχα για το γάμο μιας κολλητής της φίλης, η οποία μένει μόνιμα στη Μόσχα, ο Θοδωρής Ρουσόπουλος θα βρίσκεται στην εκδήλωση της ΝΔ. Πάντως, σε ένα στέκι του Κολωνακίου, γαλάζιος βουλευτής, σχολιάζοντας την πρόσκληση, θυμήθηκε την απαξιωτική φράση του Αντώνη Σαμαρά το 2009 (δεν θα απολογηθώ εγώ για τους Ρουσόπουλους) αλλά και την αιχμηρή απάντηση του άλλοτε κυβερνητικού εκπροσώπου, ο οποίος είχε δηλώσει «Θα το επιδιώξω μέχρι τέλους και θα δικαιωθώ πλήρως. Δεν ζήτησα ποτέ από κανέναν, ούτε από τον κ. Σαμαρά, να απολογηθεί για εμένα... Δεν είμαστε όλοι ίδιοι, κύριε Σαμαρά, και εσείς αυτό το γνωρίζετε».

Με την παρουσία του στην εκδήλωση πάντως, ο Θοδωρής Ρουσόπουλος, δεν δίνει συγχωροχάρτι σε κανέναν από όσους δημόσια τον αποκήρυξαν στα χρόνια της πολιτικής αδυναμίας. Το μόνο που θέλει να κάνει είναι να δώσει με τη σειρά του το μήνυμα της ιστορικής συνέχειας του κόμματος της ΝΔ…

Φωτογραφία: Eurokinissi

The post Πως ζούσε επί 6 χρόνια ο Θοδωρής Ρουσόπουλος – Γιατί πάει στη ΝΔ και όχι στη Μόσχα appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα