Όταν η Αθήνα κερδίζει… σε γεύση τη Νέα Υόρκη! Τα τέσσερα καλύτερα μπέργκερ της πόλης

Σίγουρα τα μπέργκερ της Νέας Υόρκης δεν έχουν μέτρο σύγκρισης αφού σχεδόν για όλους τους Αμερικάνους, που σέβονται την εθνικότητά τους, αποτελούν εθνικό πιάτο. Ωστόσο, τον τελευταίο καιρό τα μπέργκερ έχουν αρχίσει να «ανθίζουν» και στην Αθήνα! Βγήκαμε, λοιπόν, σεργιάνι, επισκεφτήκαμε σχεδόν όλα τα εστιατόρια με μπέργκερ της πόλης και σου παρουσιάζουμε τα καλύτερα. Ξέρεις αυτά με τις δύο-τρεις στρώσεις μπέικον και ζουμερού μπιφτεκιού που συνήθως συνοδεύονται και με φρεσκοτηγανισμένες πατάτες.

Στο κέντρο της Γλυφάδας θα βρεις μπέργκερ που θυμίζουν Νέα

Υόρκη. Στο «Burger Joint» (απέκτησε αδερφάκι στο Ψυχικό) το κρέας δεν έχει μπαχαρικά, είναι της ποικιλίας Black Angus και εισάγεται από την Αυστραλία και την Αμερική. Τα υλικά είναι φρέσκα, τα μπέργκερ τα πλάθουν οι ίδιοι, οι σος ετοιμάζονται εκεί, τα τυριά είναι επώνυμα και κατεψυγμένη πατάτα δεν υπάρχει ούτε για δείγμα. Αυτό που κάνει εντύπωση, πέρα από τη γεύση, είναι το ότι το μπέργκερ δεν είναι καθόλου βαρύ αφού το κρέας δεν είχε λίπη! Ξεχωρίσαμε το «Hangover Burger» με τσένταρ, μπέικον, ντομάτα, μαρούλι, κρεμμύδι, τηγανητό αυγό και spicy μαγιονέζα.

Ένα από τα πιο δημοφιλή μπεργκεράδικα των Βορείων Προαστίων ακούει στο όνομα «Kozi’s». Ξεκίνησε σαν μπριζολάδικο αλλά τη μέρα που το ομώνυμο μπέργκερ μπήκε στον κατάλογο έγινε χαμός. Σπεσιαλιτέ, λοιπόν, το Kozi’s που έχει μπιφτέκι γεμιστό με μοτσαρέλα, ντομάτα, μαγιονέζα, κρεμμύδι, κέτσαπ και νοτιαφρικάνικα μπαχαρικά από πάνω. Όλα τα μπέργκερ είναι λαχταριστά, ο τρόπος σερβιρίσματος είναι γκράντε και όταν το επισκεφθείτε δοκιμάστε το «Mala Mala» με μπιφτέκι κοτόπουλου στη σχάρα με μπέικον, μαρούλι, ντομάτα, κρεμμύδι, μαγιονέζα και σπιτική honey mustard σος.

1 από 4 < ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΠΟΜΕΝΗ >

Burger Joint: Φοίβης 17, Γλυφάδα Τηλ.: 210 8940260

Κοzi’s: Παναγή Τσαλδάρη 32-34, Μελίσσια Τηλ.: 210 8101584

Νixon Bar: Αγησιλάου 61, Αθήνα Τηλ.: 210 3462077

American Burger: Λεωφόρος Βουλιαγμένης 4, Ελληνικό Τηλ.: 210 9629996

To «American Burger» υπάρχει στην Ελλάδα από το 2004 και πέρσι μετακόμισε στην λεωφόρο Βουλιαγμένης στο ύψος του Ελληνικού. Τα μπέργκερ του έχουν σκέτο μοσχαρίσιο κρέας χωρίς μπαχαρικά. Σκόρδα, κρεμμύδια δεν υπάρχουν! Είναι θεματικό μαγαζί αμερικάνικου τύπου με φανατικό κόσμο και όχι άδικα. Από τα 12 μπέργκερ που έχει ο κατάλογος δοκιμάσαμε ένα μεγάλο και ζουμερό bacon mushroom melt με μανιτάρια και μπέικον και τη γνωστή cheez whiz σος και νιώσαμε σαν αμερικάνοι από το Ντάλας. Δεν κάνουν τσιγκουνιές στις πατάτες και στο τσένταρ.

Στο «Nixon», στον Κεραμεικό, ο Marko Rossi φτιάχνει τρία μπέργκερ που συνδυάζουν το street food με τον γκουρμέ. Το Νixon με τυρί, μπέικον, καραμελωμένα κρεμμύδια σε μπαλσάμικο, το Classic με τσένταρ, ντομάτα, κρεμμύδι, γλυκιές πίκλες παραγωγής του και το Turkey με τυρί comte και την εξαιρετική μαρμελάδα cranberry που δένει υπέροχα, όλα αυτά σερβιρισμένα με φρεσκοκομμένες πατάτες. Να τα δοκιμάσεις και τα τρία και δεν θα χάσεις!

The post Όταν η Αθήνα κερδίζει… σε γεύση τη Νέα Υόρκη! Τα τέσσερα καλύτερα μπέργκερ της πόλης appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα