Ομιλία του Αλέξη Στασινόπουλου στο ALBA – Δύο κακοπαθημένες λέξεις: «Καινοτομία» και «Επιχειρηματικότητα»

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Αποφοίτων Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος (PIERCE-DEREE) σας προσκαλεί στην ομιλία του Α. Στασινόπουλου την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013, στις 6:30 μ.μ. στο ALBA (Ξενίας 6-8).

ACG ALUMNI ASSOCIATION Κύκλος Ομιλιών

Θέμα Ομιλίας: Δύο κακοπαθημένες λέξεις: «Καινοτομία» και «Επιχειρηματικότητα»

Μια προσπάθεια για να ξαναδοθεί νόημα σε δυο λέξεις φθαρμένες από την αλόγιστη και ανεύθυνη χρήση τους.

Ο Αλέξης Στασινόπουλος

θα συζητήσει με τα μέλη του ακροατηρίου το ουσιαστικό περιεχόμενο των δύο αυτών λέξεων:

Τι είναι και τι δεν είναι καινοτομία;Τι είναι και τι δεν είναι δημιουργική επιχειρηματικότητα;Πώς συνδέονται με την παιδεία και την εκπαιδευτική διαδικασία;Πώς επιδρούν στην καθημερινή ζωή και στην εθνική οικονομία;Πώς είναι στρωμένος ο δρόμος που οδηγεί από τη γνώση στην καινοτομία και στην επιχειρηματική αξιοποίησή της.

Η συζήτηση θα βασίζεται σε πραγματικά παραδείγματα, τα οποία θα προέρχονται από προσωπικές εμπειρίες του ομιλητή.

Ο Αλέξης Στασινόπουλος (Alexis Stassinopoulos) έχει πτυχίο χημικού από το Πανεπιστήμιο Αθηνών και Ph.D στη χημεία πολυμερών από το University of Florida.

Το 1970 ιδρύει την ΑΡΓΩ, εταιρεία που αναπτύσσει, παράγει και εμπορεύεται πλαστικά υλικά συσκευασίας. Με μοναδικό κεφάλαιο τη γνώση του, στον τομέα των πολυμερών και της φαρμακευτικής συσκευασίας, η εταιρεία ξεκίνησε με δύο άτομα σε ένα χώρο 50τμ. και παραμένει μέχρι και σήμερα πρωταγωνίστρια στον τομέα των συσκευασιών με έδρα και εργοστάσιο στο Κορωπί Αττικής και δύο εργοστάσια εκτός Ελλάδος, στη Ρουμανία και στην Αίγυπτο (www.argo-sa.gr).

Ο κ. Στασινόπουλος είναι Πρόεδρος του ΣΥΒΙΠΥΣ - Συνδέσμου Βιομηχανιών Παραγωγής Υλικών και Συσκευασίας (www.pac.gr) από την ίδρυσή του, το 1999, μέχρι σήμερα.

Την περίοδο 2003-2006 διετέλεσε και πρόεδρος του WPO, World Packaging Organization (www.worldpackaging.org).

Καρτάλη 3, 115 28 Αθήνα

Tηλ.: 210 7707 507, Φαξ 210 7702 210

Email: [email protected], www.acgalumni.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα