Η έκθεση γλυπτικής terra nullius της Εύας Καρύδη στη gallery Genesis

Η έκθεση παρουσιάστηκε πρώτη φορά την περασμένη σαιζόν και θα συνεχιστεί και φέτος στη gallery Genesis.

Η γλύπτρια Εύα Καρύδη είναι γλύπτρια και τα έργα της είναι βασισμένα στο οργανικό σχέδιο και την ύλη. Στην τέχνη της ακολούθησε το παιχνίδι της σκιάς με το φως διατηρώντας ως βασική της επιδίωξη στη γλυπτική το αμείωτο ενδιαφέρον για τη διαδικασία και την τελική φόρμα,

Στο έργο της η λιτή αισθητική συνομιλεί με το

καθαρό συναίσθημα με ακριβή ενδελέχεια, λιγοστά σώματα φυσικών διαστάσεων εξέρχονται από το σκοτάδι διεκδικώντας τον τόπο μέσα από τη σιωπή.

Λαμπερά λευκά σώματα που ενίοτε υπόκεινται σε τρυφερές κοπιώδεις πατίνες αποκτώντας το απροσδιόριστο χρώμα του ακατέργαστου λιναριού, ζευγάρια στιλπνής ωραιότητας που ανταλλάσσουν νεύματα, βλέμματα, σώματα, παρουσίες. Νεαροί άνδρες και γυναίκες που αγρυπνούν μαζί, σαρκάζοντας τα λευκά του θυμού, τα κενά της μνήμης.

Στην έκθεση αυτή με τα καλλιτεχνήματά της υπαινίσσεται το φθαρτό της ανθρώπινης φύσης αλλά και την αέναή της εξέλιξη, ορίζοντας το σημείο μηδέν, μια ουδέτερη ζώνη.

Info: gallery Genesis, Χάριτος 35, Αθήνα, 211710056, Διάρκεια Έκθεσης: 28/9-26/10, Ώρες λειτουργίας: Τρ., Πεμπ., Παρ. 11:00-22:00, Τετ., Κυρ. 11:30-15:30, www.gallerygenesisathens.com

1 από 5 < ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΠΟΜΕΝΗ >

Keywords
Τυχαία Θέματα