Οι Βορειοκορεάτες βράζουν γρασίδι και φύλλα για να επιβιώσουν

Μπορεί ο Κιμ Γιονγκ Ουν να θέλει να περάσει παγκοσμίως πως η Βόρεια Κορέα είναι ένα παντοδύναμο κράτος, ωστόσο η πραγματικότητα για τον λαό της χώρας είναι εντελώς διαφορετική.

Πίσω από τις πομπώδεις παρελάσεις και τις απειλές κρύβεται ένας κοινωνικός ιστός που υποφέρει. Μετά το πρόσφατο ανατριχιαστικό δημοσίευμα πως στην Βόρεια Κορέα υπάρχουν οικογένειες που αναγκάζονται να τρώνε τα παιδιά τους για να επιβιώσουν πλέον έρχεται στο φως

της δημοσιότητας μέσω του CNN πως η κατάσταση σε ορισμένες περιοχές είναι τέτοια που ο κόσμος μαζεύει και βράζει το γρασίδι προκειμένου να φάει μία σούπα.

Σε συνέντευξή της στο CNN, μία γυναίκα που αυτομόλησε στη Νότια Κορέα, αφότου ο νεαρός δικτάτορας Κιμ Γιονγκ Ουν ανέλαβε τα ηνία της χώρας είπε: «Η οικογένειά μου είχε αποφασίσει να αυτοκτονήσει, επειδή για τρεις μέρες δεν είχαμε τίποτα να φάμε. Το ένστικτο της επιβίωσης όμως με έκανε να πουλήσω το σπίτι μου για 30 κιλά ρύζι. Για να επιβιώσουμε, τρώγαμε χόρτο. Οι άνθρωποι βράζουν γρασίδι και φύλλα για να κάνουν σούπα».

Περισσότερο από το 25% των παιδιών στη Βόρεια Κορέα, κάτω των πέντε ετών υποφέρει από χρόνιο υποσιτισμό, ενώ μία στις τρεις γυναίκες υποφέρει από αναιμία.

Keywords
Τυχαία Θέματα