ΠΑΣΟΚ: Ποιοι θα καλύψουν τις νέες… τρύπες – Το δηκτικό σχόλιο για τον ανασχηματισμό

Διπλασίασε τα στελέχη του το ΠΑΣΟΚ στη νέα κυβέρνηση, με τέσσερις υπουργούς, μια αναπληρώτρια υπουργό και πέντε υφυπουργούς, εν τούτοις, στην Ιπποκράτους έχουν προκύψει νέα θέματα, μιας και τα στελέχη που «μετακομίζουν» στην κυβέρνηση αφήνουν κομματικές θέσεις.

από τον Άγγελο Μόσχοβα

Έτσι, το ΠΑΣΟΚ

θα πρέπει να προτείνει νέο Αντιπρόεδρο στη Βουλή, στη θέση του Λεωνίδα Γρηγοράκου. Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες το πρόσωπο αυτό θα είναι ο Πάρις Κουκολόπουλος.

Για τη θέση του γραμματέα της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας, στη θέση του Γιάννη Μανιάτη, προαλείφεται ο Τάκης Ρήγας, βουλευτής Δωδεκανήσου.

Μιχάλης Χρυσοχοϊδης και Εύη Χριστοφιλοπούλου αφήνουν κενές τις θέσεις των δύο κοινοβουλευτικών εκπροσώπων του κόμματος, επίσης.

Τέλος, ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος θα είναι σίγουρα ο νέος εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, στη θέση της Φώφης Γεννηματά.

Κριτική στον Σαμαρά για τα πρόσωπα του νέου σχήματος

Όσο αφορά τον ανασχηματισμό, στην Ιπποκράτους υποδέχθηκαν το νέο κυβερνητικό σχήμα με ένα δεικτικό σχόλιο... «Ο Σαμαράς έκανε ανασχηματισμό Συνεδρίου!», τόνιζαν, ενώ κορυφαίος κομματικός παράγοντας προσέθετε πως «η ποιότητα των στελεχών του ΠΑΣΟΚ είναι καταφανώς ανώτερη από εκείνη της Νέας Δημοκρατίας».

Στην Ιπποκράτους θεωρούν πως «ο Σαμαράς έπρεπε να βάλει άλλους 5 Στουρνάρες – εν ανάγκη να τους... πιάσει από το λαιμό», τονίζοντας πως ο πρωθυπουργός θα έπρεπε να συμπεριλάβει περισσότερους σοβαρούς τεχνοκράτες και να μείνει μακριά από τις κομματικές ισορροπίες.

Στο ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί παρά να είναι μεν ικανοποιημένοι από τον αριθμό των κυβερνητικών στελεχών, δεν μοιάζουν όμως να είναι και τόσο χαρούμενοι, εξαιτίας της «ποιότητας» των υπουργείων που τους ανετέθησαν:

Συνολικά το ΠΑΣΟΚ αριθμεί 4 υπουργούς (Βενιζέλος ΥΠΕΞ, Μανιάτης ΥΠΕΚΑ, Χρυσοχοΐδης Υποδομών, Τσαυτάρης Αγροτικής Ανάπτυξης) δύο αναπληρωτές (Γεννηματά Άμυνας, Γρηγοράκος Εσωτερικών) και 5 υφυπουργούς (Χριστοφιλοπούλου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κεδίκογλου Παιδείας, Κούρκουλας Εξωτερικών, Π. Καψής ΕΡΤ, Β. Κεγκέρογλου Εργασίας).

Ωστόσο δεν πρόκειται για υπουργεία αιχμής ενώ σημειώνουν για παράδειγμα ότι ο Σαμαράς «κράτησε όλο το υπουργείο Ανάπτυξης και το Υγείας για νεοδημοκράτες».

Keywords
Τυχαία Θέματα