Γκιστ για δύο ακόμη χρόνια – «Αντίο Λάσμε» λέει ο Παναθηναϊκός

Παίκτης των «πράσινων» θα είναι για δύο ακόμη χρόνια ο Τζέιμς Γκιστ, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός.

«Έφτασε στα… μισά της χρονιάς πέρυσι, για να αποδειχθεί βασικό συστατικό των επιτυχιών του Παναθηναϊκού και της κατάκτησης του νταμπλ για την αγωνιστική περίοδο 2012-13. Ο Τζέιμς Γκιστ

ήρθε για να μείνει και το απέδειξε δίνοντας τα χέρια με τον πρόεδρο της ΚΑΕ, Δημήτρη Γιαννακόπουλο. Θα παραμείνει στην πράσινη οικογένεια για δύο ακόμη χρόνια» αναφέρει η ανακοίνωση.

Ακόμη οι «πράσινοι» αναφέρουν: «Ο Γκιστ δεν ήταν με την ομάδα από την αρχή της περσινής χρονιάς. Ανακοινώθηκε από την ΚΑΕ Παναθηναϊκός στις 21 Δεκεμβρίου, άφησε την Ισπανία και την Ουνικάχα Μάλαγα και έφτασε την επόμενη μέρα στο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Από το αεροδρόμιο πήγε στο ΟΑΚΑ, παρακολούθησε την αναμέτρηση με τον ΚΑΟΔ για το Κύπελλο Ελλάδας και… έπιασε δουλειά. Από τους πρώτους αγώνες βοήθησε την ομάδα με την ενέργεια και τη μαχητικότητά του, φτάνοντας να είναι από τους πρωταγωνιστές στην κατάκτηση του νταμπλ. Με τη φανέλα του Παναθηναϊκού είχε φέτος στην Basket League ΟΠΑΠ σε 23 αγώνες 188 πόντους (8,2 μ.ο.) με 53/96 δίποντα, 17/49 τρίποντα, 31/45 ελεύθερες βολές, είχε 120 ριμπάουντ (90-30), 19 ασίστ, 12 κοψίματα και 20 κλεψίματα. Στην Ευρωλίγκα αγωνίστηκε σε 28 αγώνες με Ουνικάχα Μάλαγα και Παναθηναϊκό. Είχε σε 19 αγώνες 149 πόντους (7,8μ.ο.) με 40/79 δίποντα, 17/49 τρίποντα, 18/32 ελεύθερες βολές, 83 (55-28) ριμπάουντ, 14 ασίστ, 12 κλεψίματα, 15 κοψίματα».

Αντιθέτως, η υπόθεση «παραμονή» για τον Στέφαν Λάσμε δεν είχε αίσιο τέλος. Ο Γκαμπονέζος σέντερ, παρά τη βελτιωμένη πρόταση που του κατέθεσε η «πράσινη» ΚΑΕ, δεν έδωσε καμιά απάντηση σχετικά με τις προθέσεις του, με αποτέλεσμα η πόρτα της ομάδας να κλείσει για εκείνον.

Keywords
Τυχαία Θέματα