Οι τράπεζες δίνουν φθηνότερα δάνεια στις επιχειρήσεις- Επιστρέφει η ρευστότητα

Φθηνότερα δάνεια για τις επιχειρήσεις προσφέρουν σταδιακά οι ελληνικές τράπεζες. Μετά τις ανακοινώσεις της Τράπεζας Πειραιώς χθες για παροχή φθηνότερου χρήματος στις επιχειρήσεις, τον ίδιο δρόμο ακολούθησε και η Eurobank. Η τράπεζα ανακοίνωσε μείωση του επιτοκίου των δανείων προς επιχειρήσεις

κατά 0,25% από την Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου.

Η ενέργεια αυτή έρχεται να δώσει ικανοποίηση στο αίτημα της Τρόικας για αποκλιμάκωση των επιτοκίων τόσο στα δάνεια όσο και στις καταθέσεις κατά 2% έως το τέλος του 2013.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος» την ίδια τακτική θα ακολουθήσουν και άλλες τράπεζες ανάμεσα στις οποίες η Εθνική και η Alpha Bank. Τα μέχρι σήμερα δεδομένα για τον δανεισμό των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων είναι απαγορευτικά. Συγκεκριμένα για δάνειο 50.000 ευρώ μία επιχείρηση θα χρειαστεί να πληρώσει τόκους 8-10%.

Το επόμενο βήμα στη μείωση των επιτοκίων θα γίνει το 2014 και θα αφορά τη μείωση των επιτοκίων στα νοικοκυριά όπου σήμερα το μέσο επιτόκιο διαμορφώνεται σε 10% για τα δάνεια και 17-19% για τις πιστωτικές κάρτες. Η Τράπεζα Πειραιώς ανακοίνωσε μείωση του επιτοκίου στις κάρτες 1% για όλα τα ιδρύματα του ομίλου. Τέλος επιδιώκεται προστασία μέσω μείωσης των προσαυξήσεων για στεγαστικά δάνεια που υπερβαίνουν σε επιτόκιο το 3%.

Keywords
Τυχαία Θέματα